Така е - откъсът не оправдава отнемането на корабите от украинския флот, а пресъздава емоционален момент (по думите на участници в подобни събития) с много висока степен на правдоподобност. В този аспект дава обяснение за настройката и действията на настоящите служещи в ЧФ на Русия, а вероятно и на някои от флота на Украйна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Руският Флот
Collapse
X
-
Филма си е филм, но маркира една морална дилема, която действително съществува в умовете на руснаците. В нашите условия тя би изглеждала примерно така:
Ти си моряк и живееш в Бургас.
В един момент югоизточните български райони се отцепват като Независима турска република.
Семейството ти е там, колегите, приятелите ти са там. Кораба ти е там.
Как следва да постъпиш?
Ей такива сложни казуси
Comment
-
Тцъ, не е баш така...
Ти можеш да избираш, къде да служиш, но кораба ти е собственост на България, и това е по взаимно, междудържавно споразумение, подкрепено с документи. Вдигането на флаг на "Независима турска република" на кораба е нещо друго...Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Comment
-
Разбира се, растърсваща драма за нежните струни в душите на руските офицери.Кухулин написа Виж мнениеЕй такива сложни казуси

Но това - "15-20 вооруженных людей начали штурм корабля Тернополь в Севастопольской бухте на 15 причале." ми навява тези асоциации:

А и случващото се не поставя много съмнения
Comment
-

Не знам. Аз писах по-рано, че може би ще се договорят нещо. Според мен точно това виждаме в момента, макар да нямам убедителни аргументи. Но тези щурмове не са читави. Мисля, че са се разбрали да ги инсценират, за да се измъкнат от тая неприятна ситуация. Пръскат се с вода, мятат шумови гранати, търкалят се по палубата... Никой не може да ги обвини, че се предават без бой.
Comment
-
Не те разбирам. Писах какво мисля - че щурмовете в Севастопол са договорени между екипажите и спецназа.komuso написа Виж мнениеТи наистина ли си вярваш,че украинците сами си симулират силовото задържане на собственните си кораби???
Comment
-
Може би нещата са по-прости. Върху екипажите постоянно се осъществява психологически натиск от руснаците и местните от Крим с всякакви легални до мръснишки методи. Перспективи пред тях няма - светът ясно показа, че няма да се меси в Крим, а собствената им държава не предприема нищо, припасите все някога ще свършат. Заповеди от Киев също няма, освен неясните "Дръжте се", "Не се поддавайте на провокации" и т.н. Семействата на голяма част от тези хора са в градове в Крим, които се намират под руски контрол.Кухулин написа Виж мнениеНе те разбирам. Писах какво мисля - че щурмовете в Севастопол са договорени между екипажите и спецназа.
P.S. И пак издържаха почти три седмици. Ако искаха да се предават в началото - можеха да го направят винаги, още когато началника на флота го показваха по Кримската телевизия.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
---H. L. Mencken---
Comment
-
Ти явно си виждал военен кораб само на картинка.Всеки който е служил и една година на кораб своето "корито" никога няма да предаде,екипажът е едно семейство,на корабът ти прекарваш повече време отколкото в къщи.Моряците предпочитат да отворят кинстоните отколкото да свалят флага-примери да ти давам ли?Евала на колегите държат се достойно-не се поддават на провокации.Или мислиш,че ако искат този СПЕЦНАЗ няма да го отнесат като бръмбар-сламка с един ред от 630-ката или автомати няма на кораба???
Comment
-
Това е ясно, но ако го направят, после рискуват да гният по затворите за унищожаване на руска бойна техника. Все пак годината не е 1905, а отсреща не седят японци.komuso написа Виж мнениеМоряците предпочитат да отворят кинстоните отколкото да свалят флага
От друга страна, не могат просто да се предадат, защото имат роднини в Украйна, а и много от тях биха предпочели да си "останат украинци" след тези събития. Властта в Киев вероятно няма да приветства такова предателство.
Значи, трябва да се намери приемлив изход. Всички имат интерес от някакво хитро решение.
Е, според мен го намериха.
Comment
-
Ако говорим за Ту-160, то е нямало кражба. Украинците имат точно 19 машини от 184-ти Гв.ТБАП. Пробват да ги продават на руснаците за $75 млн. всеки, но руснаците нямат пари (говорим за средата на 90-те). САЩ натискат да се реже всичко стратегическо (по договор Украйна трябва да унищожи всички стратегически средства до декември 2001 г.). 1998 г. с американски пари почват да режат, а руснаците правят врътката с газта (за кой ли път) и срещу опростен газов дълг от $285 млн. купуват обратно 8 Ту-160, 3 Ту-95МС, крилати ракети към 550 броя, наземно оборудване и прочие. Общо взето добра сделка. Украинците нарязват общо 10 машини, плюс една в музея. Като цяло украинците са в ролята на прецакания тарикат.Gaden Gogi написа Виж мнениеМалко не е съвсем точно такава историята, на руснаците им е предложено да купят самолетите, те отказват...а малко преди това дори ОТКРАДВАТ няколко самолета.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
само за протокола през 1905 те предават доста кораби на японците, съвсем буквално + още други поради некадърност.Кухулин написа Виж мнениеТова е ясно, но ако го направят, после рискуват да гният по затворите за унищожаване на руска бойна техника. Все пак годината не е 1905, а отсреща не седят японци.
.
Comment
-
Става дума за Су-24 които са откраднати (12 февруари 92-ра, 6 броя, след което за да не се повтори това с Ту-160 по пистата са паркирани камиони и отделно има дежурни със ЗУ-23-2 + май имаше и шилки. Колкото до рпецаканите Тарикато то това са руснаците, Украиниците са исакли да продадат самолетите, руснаците са ги искали на "аванта".1951 написа Виж мнениеАко говорим за Ту-160, то е нямало кражба.............. Като цяло украинците са в ролята на прецакания тарикат.
Х-55 са 575 броя.
Comment
Comment