Руският Флот
Collapse
X
-
Зависи от кораба. При унифицирани торпеда на хеликоптера и торпедните апарати положението е точно обратното.
Защото не им трябва ПВО. Те плават близо до брега, имат си чадър от флотската авиация и ПВО.Comment
-
Comment
-
Нещо не се разбираме. Става дума за общ боекомплект - едни и същи торпеда се ползват и в торпедните апарати, и на хеликоптерите. Ако е лошо времето, можеш всичките да ги изпуцаш през ТА, ако е хубаво - да ги мяташ от хеликоптера. Фрегатите обикновено носят около 20 торпеда - примерно три презареждания на ТА или десет полета.Comment
-
Да, явно не сме се разбрали
Въпросът ми по-скоро беше защо нямат силно ПВО. Тук за този кзаха, че няма ПВО, пък няма допирни точки и е на половината тонаж.
Почти 1000 тона само за осем ракети са малко много. Два или три пъти по-малък кораб може да върши същото, със същото въоръжение, ако ще действа само до брега и реките.
Интересно каква е идеята на тези кораби. Някак не се вързват с концепцията за "съветски мирен трактор", което е странно.Comment
-
Има АК-630М-2 и 100мм скорострелно оръдие, както и сензори способни да управляват многотонна свръхзвукова ракета като Оникс. Също и Калибр може да му се сложи. Ако нацвъкаш тия неща на някой катер, той ще изпълни поворот-оверкил. Виж колко тежи P-800. Това не е Х-35.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Точно ти каза, за :
1 x General Dynamics/OTO Melara Mk 75 76 mm/62 Super Rapid DP gun
1 x Mk 31 Mod 3 RIM-116 RAM (21 missiles)
1 x Raytheon Mk 15 Mod 21 Phalanx (Block 1B) 20 mm Phalanx CIWS
Някакъв двоен стандарт ?
Защото " АК-630М-2 и 100мм скорострелно оръдие" как ги свързваш с ПВО-то не знам.Comment
-
Аз ги свързвам?! Да не е още първи Април
Точно ти каза, за :
1 x General Dynamics/OTO Melara Mk 75 76 mm/62 Super Rapid DP gun
1 x Mk 31 Mod 3 RIM-116 RAM (21 missiles)
1 x Raytheon Mk 15 Mod 21 Phalanx (Block 1B) 20 mm Phalanx CIWS
Някакъв двоен стандарт ?
Защото " АК-630М-2 и 100мм скорострелно оръдие" как ги свързваш с ПВО-то не знам.
Къде съм писал за ПВО в тази тема? Би ли ме цитирал? Ти твърдиш за единия че имал ПВО, а за другият че нямал, пък аз съм имал двойни стандарти? Абе, хора, не знам какво пушите ама е добро
Между ПВО и CIWS(защита) има разлика. И тя не е само в използваният хардуер.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Разбира се, стига да са някакви операции с ниска интензивност. Базовия вариант именно за това е предназначен.
Древна прабългарска рецепта.
Хан Аспарух пуши марихуана. Влиза съгледвач:
- Ювиги, византийците наближават. Над 250 хиляди!
Аспарух дръпва от цигарата:
- Много ве...
Comment
-
Last edited by Сун Дзъ; 07-04-2014, 22:18.Comment

Comment