Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Руският Флот
Collapse
X
-
Интересно че според уикито Горшков го дават с някакво 130-мм оръдие за което не намирам нищо(щото съм мързелив) - А-192М.
Аз очаквах че след толкова усилия в разработката и изпитанията на скорострелното 100мм А-190 всички нови кораби ще са с него. Явно в речника на руснаците думата "унификация" се намира някъде между "ушна кал" и "утикария".
Иначе фрегатата ми е много симпатична. 16 оникса, два кащана, сега C-400, сериозна работа. Доближава се до есминец. Само да спрат да ги пускат в такива малки серии.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеИнтересно че според уикито Горшков го дават с някакво 130-мм оръдие за което не намирам нищо(щото съм мързелив) - А-192М.
Аз очаквах че след толкова усилия в разработката и изпитанията на скорострелното 100мм А-190 всички нови кораби ще са с него. Явно в речника на руснаците думата "унификация" се намира някъде между "ушна кал" и "утикария".
Иначе фрегатата ми е много симпатична. 16 оникса, два кащана, сега C-400, сериозна работа. Доближава се до есминец. Само да спрат да ги пускат в такива малки серии.
Относно артилерията, на горната снимка положението се вижда добре. Идеята е някога в перспектива да се използват управляеми снаряди, а в конкретните условия 100 мм не е подходящ калибър за тях. Затова се чакат нови системи.
Фрегатата наистина е много добра (въпреки някои руски особености), но малко си объркал системите. Не Кащан, а Палаш. Не С-400, а Редут (морския вариант на Витяз).
Comment
-
кало написа Виж мнениеХм, ще кажа само - УКСК, Пакет, Штиль-1...
Между другото, като говорим за унификация, УКСК е интересен пример. Битува авторитетно и резонно мнение, че липсата на интеграция с 48Н6ХХ е плод именно на корпоративни неразбории.
Comment
-
Не Кащан, а Палаш. Не С-400, а Редут (морския вариант на Витяз).
Редут и Витяз не са ли базирани на C-400? Написах го защото С-400 е по-рапознаваемо, като означение.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеМоя грешка, мислех че Кащан е експортното име на Палаш, а ми е някак по-звучно
Редут и Витяз не са ли базирани на C-400? Написах го защото С-400 е по-рапознаваемо, като означение.
Палаш - експортно название Палма
Панцир-М (морски) - експортно название Палица
С-400 използва ракети 48Н6Д/Е/Е2 (до 250 км) и евентуално 40Н6 (до 400 км).
Витяз/Редут ще използва 9М96Д/Е/Е2 (засега обсега не е ясен) и евентуално 9М100 за счетворени пакети.
ПП Между другото, Щил също е експортно название. Но какви ще са реалиите във ВМС на РФ - май никой не знае Може би Ураган-1...
Comment
-
1951 написа Виж мнение
Comment
-
Братушките се скъсаха да стрелят. Тоя път осем пуска на СФ: 3 х Гранит, 2 х Москит, 2 х Малахит и 1 х Редут. Дистанции на пусковете от 60 до 400 км.
Comment
Comment