Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Руският Флот

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

в Санкт-Петербурге на ОАО «Судостроительный завод «Северная верфь» спущен на воду большой разведывательный корабль «Юрий Иванов» проекта 18280

Първи, след разпада на Съветския съюз.
    http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Първата снимка с Полимент, ако не се лъжа. Вижда му се края.

Comment

Уф, изпреварил си ме .

Comment

Интересно че според уикито Горшков го дават с някакво 130-мм оръдие за което не намирам нищо(щото съм мързелив) - А-192М.
          Аз очаквах че след толкова усилия в разработката и изпитанията на скорострелното 100мм А-190 всички нови кораби ще са с него. Явно в речника на руснаците думата "унификация" се намира някъде между "ушна кал" и "утикария".
          Иначе фрегатата ми е много симпатична. 16 оникса, два кащана, сега C-400, сериозна работа. Доближава се до есминец. Само да спрат да ги пускат в такива малки серии.
          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Явно в речника на руснаците думата "унификация" се намира някъде между "ушна кал" и "утикария".
            Хм, ще кажа само - УКСК, Пакет, Штиль-1...

Comment

Amazon написа Виж мнение
              Интересно че според уикито Горшков го дават с някакво 130-мм оръдие за което не намирам нищо(щото съм мързелив) - А-192М.
              Аз очаквах че след толкова усилия в разработката и изпитанията на скорострелното 100мм А-190 всички нови кораби ще са с него. Явно в речника на руснаците думата "унификация" се намира някъде между "ушна кал" и "утикария".
              Иначе фрегатата ми е много симпатична. 16 оникса, два кащана, сега C-400, сериозна работа. Доближава се до есминец. Само да спрат да ги пускат в такива малки серии.
              Има известни проблеми с унификацията. Доста фирми са заети в проектирането и производството, всяка си има лоби и се бори за поръчки. И в крайна сметка ги получава. Държавата понякога има полза от това, понякога няма. Типичен пример са зенитно-артилерийските системи - Кащан, Палаш, Панцир и т.н.

Относно артилерията, на горната снимка положението се вижда добре. Идеята е някога в перспектива да се използват управляеми снаряди, а в конкретните условия 100 мм не е подходящ калибър за тях. Затова се чакат нови системи.

Фрегатата наистина е много добра (въпреки някои руски особености), но малко си объркал системите. Не Кащан, а Палаш. Не С-400, а Редут (морския вариант на Витяз).

Comment

кало написа Виж мнение
                Хм, ще кажа само - УКСК, Пакет, Штиль-1...
                Щил е на 11356. На 22350 е Редут.

Между другото, като говорим за унификация, УКСК е интересен пример. Битува авторитетно и резонно мнение, че липсата на интеграция с 48Н6ХХ е плод именно на корпоративни неразбории.

Comment

Не визирам конкретния проект, а унифицираните установки. Преди време и Щил-1 го гласяха за горшков май, ма му се размина...

Comment

Не Кащан, а Палаш. Не С-400, а Редут (морския вариант на Витяз).
                    Моя грешка, мислех че Кащан е експортното име на Палаш, а ми е някак по-звучно
                    Редут и Витяз не са ли базирани на C-400? Написах го защото С-400 е по-рапознаваемо, като означение.
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                      Моя грешка, мислех че Кащан е експортното име на Палаш, а ми е някак по-звучно
                      Редут и Витяз не са ли базирани на C-400? Написах го защото С-400 е по-рапознаваемо, като означение.
                      Кортик-М (модернизиран) - експортно название Кащан-М
                      Палаш - експортно название Палма
                      Панцир-М (морски) - експортно название Палица

С-400 използва ракети 48Н6Д/Е/Е2 (до 250 км) и евентуално 40Н6 (до 400 км).
                      Витяз/Редут ще използва 9М96Д/Е/Е2 (засега обсега не е ясен) и евентуално 9М100 за счетворени пакети.

ПП Между другото, Щил също е експортно название. Но какви ще са реалиите във ВМС на РФ - май никой не знае Може би Ураган-1...

Comment

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

1951 написа Виж мнение
                          Тука е уместно да добавим химна на Полидарис станал знаменателен за руския флот

Comment

мани ги тия опери, на малко стил Веско, ама по-добре изпято и изпълнено, де (това не го спасява, де):

или

или, май с музика и стихове на Розенбаум, най-става ИМХО:

Comment

Братушките се скъсаха да стрелят. Тоя път осем пуска на СФ: 3 х Гранит, 2 х Москит, 2 х Малахит и 1 х Редут. Дистанции на пусковете от 60 до 400 км.

Comment

Строителство на кърмата на десантни кораб "Севастопол" (предназначен за Черно море).
                                Attached Files
                                http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Working...
                                X