Нови бойни кораби

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • komuso
    редовен
    • Sep 2012
    • 176

Click image for larger version

Name:	ôðåìì-2.jpg
Views:	1
Size:	83.9 КБ
ID:	545646Click image for larger version

Name:	ôðååì-1.jpg
Views:	1
Size:	340.3 КБ
ID:	545645Лично аз предпочитам това мароканче-FREMM "Мохаммед VI"

Comment

• Сун Дзъ
      псевдо стратег
      • Jul 2010
      • 2181

komuso написа
      Може би много от Вас незнаят но през юни тази година Екваториялна Гвинея получи втори кораб рожба на българо-украинската морска мисъл-SV-02 "Wele Nzas"(F-073),2500 т.106/14 м. 2 АК-176М 2 АК-630 2 РБУ и хеликоптерна площадка.
      [ATTACH=CONFIG]26097[/ATTACH]
      Ами какво да кажа - красавец
      Само не виждам смисъл от две АК-176М, там мястото може да се изпозва за нещо друго.

Виждам пишат, че е проект SV-02, а Бата - SV-01. Също има четири дизела, при същите два на Бата... Явно е мащабно увеличен проект. Тук статията е хубава - http://bmpd.livejournal.com/893254.html.

А сега да питам - защо все още твърдите, че не можем сами да си построим корвета или фрегата ?

Comment

• Лейн
        ветеран
        • Feb 2006
        • 7116

Защото се съобразяваме с реалността, а всичко в нея говори, че не можем сами да построим такъв боен кораб.

Comment

• Сун Дзъ
          псевдо стратег
          • Jul 2010
          • 2181

кало написа
          Защото се съобразяваме с реалността, а всичко в нея говори, че не можем сами да построим такъв боен кораб.

Ей за това става дума.
          Значи виждаш току що построени корвета и фрегата в наш завод и в същото време казваш "не можем".

И защо можем за Гвинея, а не за България ?

Comment

• Lz2xl
            Любопитен
            • Oct 2008
            • 63

Представяш ли си ако го правим за себе си и не ни виси над главата някой не-българин.Каква върволица от изпълнители и подизпълнители ще се нареди.Ще го строим поне 25-30 години ще струва колкото цяла флотилия и ще е морално стар преди да се е докоснал до водата Да не говорим че лобитата няма да го допуснат.

Comment

• Сун Дзъ
              псевдо стратег
              • Jul 2010
              • 2181

За лобитата съм съгласен. За другото, едва ли ... всъщност не съм убеден голямо крадене ще падне...

Comment

• komuso
                редовен
                • Sep 2012
                • 176

А аз не съм сигурен, че точно SV-02 е строен в "Делфин" - поне аз в техният док не съм го виждал. Корабчето не е лошо, но е типично "африканско" - никакво ПЛО и ПВО и ПКО, само артилерия. Лично аз бих заменил 4 дизела на 2 дизела и 2 електродвигателя, РСЗО-то на 2х8 УВП за Астер 15 или 30, АК-630 на Милениум или Сий Драгон, задната АК-176М въобще бих я махнал и удължил площадката и поставил хангар а под площадката - буксирна ХАС и 2х3 324 мм ТА. И при добро желание: 2 или 4 ПКР и една 127-ца на мястото на носовата АК-176М.
                Last edited by gollum; 19-08-2014, 11:15.

Comment

• Amazon
                  Нередовен
                  • May 2006
                  • 7016

127 не е ли доста тежко за лека фрегата? А и ще е по-съпо от 76 пак на Ото Мелара. И като оръдие и като снаряди. А иначе аз освен Астер друго много скъпо не виждам в твоята конфигурация. А ако УВС са пакетна сделка с радара и СУО може би може да се постигне поносима цена.
                  This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• komuso
                    редовен
                    • Sep 2012
                    • 176

МЕКО 200 са само с 500 т. по-тежки но почти всички са с или 127-ци(Турция,Гърция,Австралия и Нова Зеландия) или с 100-ци като португалските "Вашку да Гама".Само южноафриканците са с 76-ци и то не от много добър живот.С 127-цата на малко по-висока цена от 76-цата си решаваш много проблеми-по-голяма далекобойност,по-голямо фугасно действие,по-добро действие с/у брегови цели,по-голяма номенклатура от снаряди-включително и такива за РЕБ.

Comment

• Сун Дзъ
                      псевдо стратег
                      • Jul 2010
                      • 2181

Но пък 76-цата е отлична за ПВО.

Comment

• komuso
                        редовен
                        • Sep 2012
                        • 176

Максималната далекобойност на 76 мм е м/у 15 и 18 км а на 127 мм е 25+.Колкото до ПВО-то представи си колко поразаващи елемента(8 мм стоманени топчета) може да побере един 76 мм и един 127 мм.

Comment

• Сун Дзъ
                          псевдо стратег
                          • Jul 2010
                          • 2181

С "Вулкано" далекобойността е до 40 километра, при цена около 50 000 за изтрел, ако не се лъжа. И точността е убийствена - не мисля, че на голямо разстояние стрелба по площи, даже с 127мм. е особенно ефективна.
                          Иначе 76мм. Ото Мелара е върха на сладоледа Сваля си без проблем ПКР с огромна вероятност, нещо което по-големия калибър не може. Виж италианците, как си слагат по три такива за ПВО, без друг CIWS.

А ако гледаме за наша корвета или малка фрегата, то едва ли ще имаме вертикални пускови с десетки ПВО ракети. Най-вероятно ще стигнат парите за един 20мм "Вулкан" или един RIM-116. Силно се съмнявам да са и двете системи. В такъв случай, по-универсалното оръдие е за предпочитане - 76мм.

Comment

• Kont
                            Негова Светлост
                            • Jul 2006
                            • 530

Приятелю Сън Дзъ, адски си прав в едно нещо - на България и е нужен нов ефективен флот и ефективна брегова охрана.
                            Аз все си мисля че е по-добре да си имаме няколко нови малки ракетни катера около 200-250тонни с по четири ПУ за ПКР с 20 мм Вулкан който така ти харесва и ПУ за Стрела/ които можем да произвеждаме/ - като си купим и лицензии за новата модификация противоракетна ракета .
                            С парите за една корвета ще имаме дивизион ракетни катери и два брегови комплекса ПКР примерно Екзосет. . Норвежците и шведите не са по бедни и глупави и основно за охрана на крайбрежието си разчитат на малки ракетни катери и на подходящи места брегова артилерия и мобилни комплекси ПКР.
                            Защо ли?
                            Пилот предложи да запазим М 46 130мм - уви вече всичко е на скрап.
                            За осъдените на живот и смъртта е приключение!

Comment

• komuso
                              редовен
                              • Sep 2012
                              • 176

127-цата баш много успешно си сваля ПКР-ите.Искаш ли да ти покажа снимка правена ли4но от мен на турска 127 на която са одбелязани 7 свалени у4ебни Харпуна.

Comment

• komuso
                                редовен
                                • Sep 2012
                                • 176

Норвежци и Шведи одбраняват предимно фиорди а не открит бряг като нас.И да незабравяме 4е и двете държави имат подводници .А основни бойни кораби за норвежците са 5-те фрегати "Фридрйоф Нансен" коите с техните 5300 тона май по клонят към разрушители а или тежки фрегати.

Comment

Working...