Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови бойни кораби
Collapse
X
-
komuso написа Виж мнениеМоже би много от Вас незнаят но през юни тази година Екваториялна Гвинея получи втори кораб рожба на българо-украинската морска мисъл-SV-02 "Wele Nzas"(F-073),2500 т.106/14 м. 2 АК-176М 2 АК-630 2 РБУ и хеликоптерна площадка.
[ATTACH=CONFIG]26097[/ATTACH]
Само не виждам смисъл от две АК-176М, там мястото може да се изпозва за нещо друго.
Виждам пишат, че е проект SV-02, а Бата - SV-01. Също има четири дизела, при същите два на Бата... Явно е мащабно увеличен проект. Тук статията е хубава - http://bmpd.livejournal.com/893254.html.
А сега да питам - защо все още твърдите, че не можем сами да си построим корвета или фрегата ?
Comment
-
кало написа Виж мнениеЗащото се съобразяваме с реалността, а всичко в нея говори, че не можем сами да построим такъв боен кораб.
Ей за това става дума.
Значи виждаш току що построени корвета и фрегата в наш завод и в същото време казваш "не можем".
И защо можем за Гвинея, а не за България ?
Comment
-
Представяш ли си ако го правим за себе си и не ни виси над главата някой не-българин.Каква върволица от изпълнители и подизпълнители ще се нареди.Ще го строим поне 25-30 години ще струва колкото цяла флотилия и ще е морално стар преди да се е докоснал до водата Да не говорим че лобитата няма да го допуснат.
Comment
-
А аз не съм сигурен, че точно SV-02 е строен в "Делфин" - поне аз в техният док не съм го виждал. Корабчето не е лошо, но е типично "африканско" - никакво ПЛО и ПВО и ПКО, само артилерия. Лично аз бих заменил 4 дизела на 2 дизела и 2 електродвигателя, РСЗО-то на 2х8 УВП за Астер 15 или 30, АК-630 на Милениум или Сий Драгон, задната АК-176М въобще бих я махнал и удължил площадката и поставил хангар а под площадката - буксирна ХАС и 2х3 324 мм ТА. И при добро желание: 2 или 4 ПКР и една 127-ца на мястото на носовата АК-176М.Last edited by gollum; 19-08-2014, 13:15.
Comment
-
127 не е ли доста тежко за лека фрегата? А и ще е по-съпо от 76 пак на Ото Мелара. И като оръдие и като снаряди. А иначе аз освен Астер друго много скъпо не виждам в твоята конфигурация. А ако УВС са пакетна сделка с радара и СУО може би може да се постигне поносима цена.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
МЕКО 200 са само с 500 т. по-тежки но почти всички са с или 127-ци(Турция,Гърция,Австралия и Нова Зеландия) или с 100-ци като португалските "Вашку да Гама".Само южноафриканците са с 76-ци и то не от много добър живот.С 127-цата на малко по-висока цена от 76-цата си решаваш много проблеми-по-голяма далекобойност,по-голямо фугасно действие,по-добро действие с/у брегови цели,по-голяма номенклатура от снаряди-включително и такива за РЕБ.
Comment
-
С "Вулкано" далекобойността е до 40 километра, при цена около 50 000 за изтрел, ако не се лъжа. И точността е убийствена - не мисля, че на голямо разстояние стрелба по площи, даже с 127мм. е особенно ефективна.
Иначе 76мм. Ото Мелара е върха на сладоледа Сваля си без проблем ПКР с огромна вероятност, нещо което по-големия калибър не може. Виж италианците, как си слагат по три такива за ПВО, без друг CIWS.
А ако гледаме за наша корвета или малка фрегата, то едва ли ще имаме вертикални пускови с десетки ПВО ракети. Най-вероятно ще стигнат парите за един 20мм "Вулкан" или един RIM-116. Силно се съмнявам да са и двете системи. В такъв случай, по-универсалното оръдие е за предпочитане - 76мм.
Comment
-
Приятелю Сън Дзъ, адски си прав в едно нещо - на България и е нужен нов ефективен флот и ефективна брегова охрана.
Аз все си мисля че е по-добре да си имаме няколко нови малки ракетни катера около 200-250тонни с по четири ПУ за ПКР с 20 мм Вулкан който така ти харесва и ПУ за Стрела/ които можем да произвеждаме/ - като си купим и лицензии за новата модификация противоракетна ракета .
С парите за една корвета ще имаме дивизион ракетни катери и два брегови комплекса ПКР примерно Екзосет. . Норвежците и шведите не са по бедни и глупави и основно за охрана на крайбрежието си разчитат на малки ракетни катери и на подходящи места брегова артилерия и мобилни комплекси ПКР.
Защо ли?
Пилот предложи да запазим М 46 130мм - уви вече всичко е на скрап.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
Comment