Super_Hornet написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ВВС на България - избор на изтребител
Collapse
X
-
-
Angelmr написа Виж мнениеДо колкото ми е известно, Турция е единствената държава в която съществуват настроения свързани с териториални претвнции към държавата ни. Следователно е и основния потенциален противник, който трябва да вземаме предвид при обсъждане на отбранителни сценарии. Това че по някакви документи сме съюзници е без значение.
Чудесно, колега, току-що отписахте една огромна част от значението на международните договори, особено тези с отбранителен характер.
Иначе, макар че навлизам в пълен офтопик, ако обсъждаме подобен хипотетичен конфликт, то, ще се повторя, но значение имат и още много други фактори.
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеВундервафета не ми е известно да има, та и с нея е така. Да, в операция от типа 1000-1, или срещу папуаси, може и да е най-важното, но срещу развит противник, дали?
Amazon написа Виж мнениеако ще се правим на трудна хапка за Турски пълзновения, СВ са най-важни а авиацията е важно допълнение
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеЗабелязал съм, че употребата на термина "папуаси" е сигурен признак за безполезност на конкретния междупотребителски диспут. В този смисъл, моля да ме извиниш.
Важни, важни, но нито от провокации ще ни опазят, нито сами себе си ще опазят в някакъв конфликт. Важни са на етапа партизанска война. Затова и търсим да купим самолети, а не танкове и ПВО.
Ваша воля, колега.
п.с. Ролята на СВ, които са част от редовната армия, са важни на горния етап...
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеВажни, важни, но нито от провокации ще ни опазят, нито сами себе си ще опазят в някакъв конфликт. Важни са на етапа партизанска война. Затова и търсим да купим самолети, а не танкове и ПВО.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеТова не го разбрах. Оставям на страна партизанската война в която не вярвам, но как авиацията ще ни помогне при такъв апокалиптичен сценарий?
Comment
-
П.П: Понеже темата малко тръгна натам, пък и Кухулин ми припомни, ето линк към малка част от онази прочута алтернативка.
http://forum.boinaslava.net/showthre...ВС-и-ПВО
Пилот, Голъм и Моряка разглеждат потенциалната роля на ПВО от българска гледна точка. Според мен е ценно и е свързано с темата за избор на изтребител. А и Пилот е написал някой доста ценни неща (някой скоро питаше какво на практика представлява РЕБ).This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеТова не го разбрах. Оставям на страна партизанската война в която не вярвам, но как авиацията ще ни помогне при такъв апокалиптичен сценарий?
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеИначе, а какво ще направят 10-те самолета, ако им разбомбят летището, или пък склада с боеприпаси/ГСМ...
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеА какво ще помогнат танковете в случая?
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНе знам какъв апокалиптичен сценарий имаш предвид. Мисълта ми е, че 10 самолета ще са по-силен възпиращ фактор за Турция, отколкото 100 танка. Или хайде да го кажем така - при един конфликт 10 самолета могат да нанесат повече щети на Турция, отколкото 100 танка. Танковете са голяма сила, ако въздуха е свой, оттам и ролята им в боя е съвсем друга.
Ако искаме обаече да спечелим време и да удържим нашествие 100 танка грамотно използвани могат да "купят" няколко дни, дори седмица докато ги изпука турската авиация и армия. Особено ако ги пази някакво ПВО и въпросните 10 изтребителя.
А за мен много по-възпиращ фактор е редовен поток на войници в чували обратно към Турция, отколкото някакъв въздушен удар, който даже ще има обратен ефект. Да не говорим че при над 100 боеготови самолета у противника, удара ще е самоубийствен.
А под апокалиптичен сценарий имах в предвид "партизанска война". Стигне ли се до там...This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеАко искаме обаече да спечелим време и да удържим нашествие 100 танка грамотно използвани могат да "купят" няколко дни, дори седмица докато ги изпука турската авиация и армия.
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеЧудесно, колега, току-що отписахте една огромна част от значението на международните договори, особено тези с отбранителен характер.
Иначе, макар че навлизам в пълен офтопик, ако обсъждаме подобен хипотетичен конфликт, то, ще се повторя, но значение имат и още много други фактори.С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума
Comment
Comment