Gaden Gogi написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
B-29 и B-36
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
-
Щом искате още... :mhehe:
Sailor_Malan написаВъх диверсионна група в Северна Канада или Аляска? Ти ма уби 1951!
Иначе работата на разузнавателно-деверсантните групи е да разузнава и саботи на противникова територия. Както нашите групи е трябвало да се разхождат из гръцко и турско, така и съветските са имало своите си задачи.
Между другото на една такава група ще и е много по-лесно да действа в северните пустоши, отколкото в пренаселената Европа. Е, времето разбира се ще е по-кофти...
Sailor_Malan написаИначе хубаво е че си имал близки срещи и си още жив да споделиш щото ако си се срещал из въздуха явно е било на технологично назаднала каручка иначе щеше да си траеш из форумите, ама това как се връзва с темата?
Sailor_Malan написаВпрочем както се досещаш може би снимките за които говорех вървят с доста подробна статийка където канадски ветерани подробно описват, как са дежурили и т.н.
Знам много по-добре от теб как се дава бойно дежурство в изтребителната авиация. :rock:
Sailor_Malan написаТа хората са давали едноседмични дежурства на изнесени бази в петминутна готовност и не е било особен проблем да се хване онова с вентилаторите.
А да, знаеш ли тази пет минутна готовност какво значи като си тръгнал да я използваш като термин?
Sailor_Malan написаА по повод русофилството - гузен негонен бяга!
Sailor_Malan написаА да ме прощаваш, но ако има вероятност противника ти да носи бомба способна да затрие голям град, това...Не важи особено. Впрочем и то е малко дискусионно.
Първо, в руският превод се губи част от смисъла.
Второ:
Go in quickly - Punch hard - Get out! - е квинтесенцията на въздушният бой! Няма значение дали се биеш с F-15 или Ту-95.
Gaden Gogi написаКъм бисера "Ту-95 ускорява по бързо от изтребител" може да добавим този с по-добрата маневреност
Ето какво написа:
Може и да се маневрира - нагоре (едва ли), надолу (може), виражчета (най-вероятно) и въобще всичко за да се направи живота на изтребителя черен и да се срине атаката му.
Gaden Gogi написаЕ нали точно това чакаме да ни покажат другарите, как Ту-95 ще се домъкне достатъчно близо за да пусне ракетата, и карта им дадох, да покажат как ще го направи.
2. Сега ще зачекнеш темата за далечината на полет. Нека ти кажа някои неща за това. Далечината която я дават по откритите източници е една усреднена стойност пори определен режим на полет.
Истинската далечина на полет се изчислява по т.нар. инженерно-щурмански план. При него има разни сложни формули с които няма да ви занимавам, но като фактори се отчитат - скорост и височина на полета, температура на въздуха, маса на самолета, аеродинамична конфигурация, особенностите на дадената партида гориво и разни други неща. Фактори за далечината на полета е и примерно вятъра. Ако е подходящ/неподходящ далечината може да нарастне или намалее до 5 - 10%.
3. Картата която си дал е кофти, защото не показва района над който са щели да летят бомбардировачите. Ето ти една по-подходяща и можеш да си мериш далечината.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Единствено се сещам за 30-те египетски Ту-16, които са свалени 1967 г. от израелците без да постигнат нищо съществено.
Comment
-
1951 написаЩе се отучиш ли от навика си да търдиш, че опонента ти е казал неща, които всъщност не е?!
Ето какво написа:
За стигането: аз не съм казал че няма да му стигне далечината на полета, а че няма да може да стигне достатъчно близо до важан цел че да пусне ракетата. Има май някаква разлика.
А за дежурствата: върти ми се един спомен намладини как се бях запилял в Графа да се моткам, в частност около дежурните машини
Comment
-
Кало написачета темата, и едва сега виждам това изречение на Динаин. ъъъ, действително Египет губи 30 Ту-16 през 1967, но нито един от тях не е излитал, просто са унищожени при първите бомбардировки на летищата... та, "свалени" някак не върви в тоя случай...
Тук има доста подробна информация за различните арабски ВВС от периода:
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
Comment