Съобщение

Collapse
No announcement yet.

B-29 и B-36

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Разбира се, има по това време и едни Ту-95 в Куба...
    кало, да те помоля за малко инфо - какви, от кога до кога, под чие командване и най - вече имали ли са от готините ракетки или бомбички?
    Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

засега малко инфо се намира за това. официално е имало базирани Ту-95РЦ на флота, но се твърди, че и бомбардировачи е имало, при това - и складове с ядрени бомби... Освен там Ту-95 са се базирали в Африка (Сомалия и Ангола), Виетнам

Comment

Това не са ли Ту-142. дето са базирани насам-натам. Аз за тях съм чел.
        Иначе имаш ли дебелата книжка за Ту-160 на (мисля) Експринт? Ако не може да ти я дам, има много интересни снимки включая на централната греда на която се закачат двете полукрила, онова дето в монографията в Авиация и Время пише че спирали тока на града за да го заварят.
        Иначе май след Кубинската криза има някакво споразумение там да не се базират ЯО, руснаците нали си прибират ракетите при това на горната палуба на кораба,в резулта доста се скапват, и нем амалко Ил-28 покрай тях.
        Но не съм 100 % сигурен

Comment

кало написа
          засега малко инфо се намира за това. официално е имало базирани Ту-95РЦ на флота, но се твърди, че и бомбардировачи е имало, при това - и складове с ядрени бомби... Освен там Ту-95 са се базирали в Африка (Сомалия и Ангола), Виетнам
          Ох доста инфо има за това - става въпрос за Ту-142 и нарочно са базирани именно в Сомалия, Ангола и Виетнам. От тия места са имали достъп до едни от любимите "скривалища" на американските атомни подводници - Индийския океан и водите на Южния Пасифик.
          Руснаците никак не са тъпи и надали биха отдалечили стратегическите си бомбардировачи от целите им(намиращи се главно в Европа и САЩ)
          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа
            Ох доста инфо има за това - става въпрос за Ту-142 и нарочно са базирани именно в Сомалия, Ангола и Виетнам. От тия места са имали достъп до едни от любимите "скривалища" на американските атомни подводници - Индийския океан и водите на Южния Пасифик.
            Руснаците никак не са тъпи и надали биха отдалечили стратегическите си бомбардировачи от целите им(намиращи се главно в Европа и САЩ)
            а те имали ли са на въоражение ядрено оръжие в тези бази? хм, това за базите си е за отделна тема.
            още една снимка от мен.
            Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

A na 142 за какво му е ядрено оръжие? Той съвсем друга цигулка свири

Comment

Ту-142 по-скоро не са базирани в чужбина (освен в Камран, Виетнам), специално за Африка и Куба - става дума за Ту-95РЦ (вярно, на тяхна база са построени Ту-142)

"То, что ПМТО по существу был хоть и компактной, но достаточно мощной и многофункциональной военной базой СССР в Луанде ни советское, ни ангольское руководство старались не афишировать. В ее задачи входил прием и обслуживание боевых и транспортно-десантных самолетов, в первую очередь самолетов-разведчиков Ту-95РЦ авиации Северного флота, боевых кораблей ВМФ и подводных лодок, несших боевую службу в Южной Атлантике." - тва са спомени на спецназовци... (http://veteranangola.ru/main/Nashy%2...iya/s.kolomnin)

иначе за противолодъчни задачи там са ползвани Ил-38
                Last edited by кало; 15-01-2007, 11:10. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Та какво общо имам къде са се базирали разузнавателни самолети с ефективността на бомберите?
                  Иначе в един от броевете на ТанкМасртер имаше за въпросната база, и снимки как са били камуфлирани Шилките.

Comment

няма, просто се отплеснахме. ефективността, която ти подлагаш на съмнение, обаче, е налице. тоест - във военно време и през 80-те, че и сега, Ту-95 ще свършат толкова добре работата си, колкото и Б-52.

Comment

напротив, ще свършат несравнимо по-малко работа просто защото не могат да носят конвенционално оръжие, реално във всяка от войните в които Б-52 е участвал те биха били неизползваеми.
                      А приказката тръгна от дълговечните конструкции

Comment

точно конвенционално оръжие, каквато задача им се поставя СЕГА, вече могат да носят (Х-65, Х-55См с обикновена бойна част, Х-555, Х-101). а такава задача НЕ СА ИМАЛИ през 80-те. така че "ще свършат несравнимо по-малко работа" не е никакъв аргумент.

пък и никъде не съм писал, че ще свършат толкова работа, колкото Б-52... пак не четеш

Comment

Ne си писал толкова, нос и писал че ще свършат същата, което предвид пълната невъзможност да я свършат значи че качественният показател важи и за количеството.
                          та ако се върнем на 80-те: ако искаш може да се заиграем с картите и да видим кой какво е можел да върши.
                          Иначе колко точно самолета могат да носят конвенционално оръжи, но реално, не по рекламните каталози.

Comment

Гоги, прочети пак какво съм писал - а то е: "ще свършат работата СИ, толкова добре, колкото и Б-52". през 80-те никой не е искал от Ту-95МС да хвърлят бомби. можещите това варианти на Ту-95 в това време са изпонаразяни или са учебни. просто защото животът им в бойна обстановка при изпълнението на такава задача в плановете за мащабна война е ужасно кратък. както и животът на Б-52. в локалните конфликти за тая работа максимумът, който ползват руснаците е Ту-22М3

Comment

Прочел съм го това, но понеже не съм съгласен с тебе предлагам дас е погледнат картите и да се види на кой къде са му задачите и как може до там да стигне и какво може д аму се противопостави

Comment

то да погледнем, ма можем само да гадаем какво се предвижда във военно време. например къде и кои са базови, резервни, за подскок и т.н. летища... къде са изтребителните бази и докъде стигат прехващачите оттам, време за реакция и т.н., и т.н.

Comment

Working...
                                X