Blackburn Firebrand
Загадка - що е това?
Collapse
X
-
Comment
-
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.Comment
-
Е, това не беше много трудно. Само дето отначало тръгнах да търся самолет американско производство, понеже нали има два-три американски с подобна компоновка.
Обаче като не намерих, просто отидох на http://en.wikipedia.org/wiki/Colombian_Air_Force и там го видях.
Нямах представа, че израелците правят и "истински" самолети: IAI Arava, http://en.wikipedia.org/wiki/IAI_AravaComment
-
Тази компановка я има първи при С-82. След това повторена почти 1:1 при С-119 и в четиридвигателна вариация при Armstrong Whitworth Argosy. Израелците обаче са се вдъхновявали от френския Nord Noratlas, какъвто са имали на въоръжение и доста са харесвали.Peace Through Strength -- Victory Through DevastationComment
-
-
Не112Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.Comment
-
Не зная дали преди е питано, но да видим (снимки няма да слагам, че бъде твърде очевидно според мен) - всички знаят, че червените звезди се ползват за обозначаване на съветски и руски самолети. Но има ли и друга сила, която да ги е ползвала (не-комунистическа)?„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"Comment
-
Интересна машина! Най-голямия конкурент на Бф-109 при избора на Месера на въаръжение. Превъзхдни харктеристики на 112 в сравнение със 109, но много слабата му част е охладителната система (заради нея губи конкурса), поместена в крилете. Иначе 112 е бил нещо невиждано за времето си, но уви не е бил бойно приложим и съдбата му е обречена на забвение.GOTT MIT UNS!Comment
-
Говорех за голяма сила която по принцип не е фен на червени звезди
Уви, покажа ли снимка веднага ще се сетите...„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
-
Да ама не.Не-100 е това.Друго гениално творение на проф. Хейнкел.Той е използван във войната за дезинформация от Гьобелс и с него са подобрени два световни рекорда за скорост.
Comment
-
Агресорите не са с официалните маркировки за страната, а аз имах предвид официалните на редовите самолети.
Още една подсказка - червената звезда (на моменти си изглежда като класическа петолъчка) се е ползвала в началото на съществуването на тези ВВС. От което може дори да се направи изводът, че едва ли е била натоварена със символиката която има днес
„Аз, Драгомир, писах.
Comment