Blackburn Firebrand
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загадка - що е това?
Collapse
X
-
1951 написа Виж мнениеBlackburn Firebrand
Comment
-
Е, това не беше много трудно. Само дето отначало тръгнах да търся самолет американско производство, понеже нали има два-три американски с подобна компоновка.
Обаче като не намерих, просто отидох на http://en.wikipedia.org/wiki/Colombian_Air_Force и там го видях.
Нямах представа, че израелците правят и "истински" самолети: IAI Arava, http://en.wikipedia.org/wiki/IAI_Arava
Comment
-
Тази компановка я има първи при С-82. След това повторена почти 1:1 при С-119 и в четиридвигателна вариация при Armstrong Whitworth Argosy. Израелците обаче са се вдъхновявали от френския Nord Noratlas, какъвто са имали на въоръжение и доста са харесвали.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Не зная дали преди е питано, но да видим (снимки няма да слагам, че бъде твърде очевидно според мен) - всички знаят, че червените звезди се ползват за обозначаване на съветски и руски самолети. Но има ли и друга сила, която да ги е ползвала (не-комунистическа)?„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеНе112GOTT MIT UNS!
Comment
-
1951 написа Виж мнениеКазахстан, Беларус, Тунис, Мароко (с повече въображение може да се каже, че там има червена звезда), Северна Корея, Панама, Китай...
абе въпроса сигурно си има елементарен отговор, ама аз като не гознам
Уви, покажа ли снимка веднага ще се сетите...„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Comment
-
uzi71 написа Виж мнениеескадрилите "агресор" на САЩ ?
Още една подсказка - червената звезда (на моменти си изглежда като класическа петолъчка) се е ползвала в началото на съществуването на тези ВВС. От което може дори да се направи изводът, че едва ли е била натоварена със символиката която има днес„Аз, Драгомир, писах.
Comment
Comment