Nick написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загадка - що е това?
Collapse
X
-
miau написа Виж мнениеМоторното оръдие при Ме-109 стреля през кухия вал, задвижващ витлото.
Ако трябва да съм сериозен - кой пък не знае къде е фюзелажното оръдие на Ме-109? Напълно ненужно пояснение от ваша страна, не сме в детската градина, все пак. Поставям под въпрос термина "моторно оръдие", защото той обикновено се използва за оръдия и картечници с механично задвижване на автоматиката от мотора, не от откат или газове.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Имах предвид, това което немците наричат Motorkanone - оръдие разположено между двата блока цилиндри на Vーобразен двигател. Има си го термина, просто мислех, че всички го разбират като мен. Така съм го срещал и на български. Та в този ред на мисли двете Ho-5 не се явяват Motorkanonen или моторни оръдия, още повече че не са монтирани непосредствено върху мотора.If you believe everything you read, better not read.
Japanese Proverb
Comment
-
Nick написа Виж мнениеОтговорът е - японците са искали две оръдия, но не са могли да ги напъхат и двете във вала на витлото.
Иначе отговорът е прозаичен - по това време - 1940 г., основният производител на витла в Япония -"Сумитомо" е имал лиценз да произвежда американски витла Hamilton-Standard, при които механизмът за управление на стъпката на витлото е във втулката и валът не може да стане на цев.If you believe everything you read, better not read.
Japanese Proverb
Comment
Comment