Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загадка - що е това?
Collapse
X
-
Thorn написа Виж мнениеФилмова измишльотина
Comment
-
Хатори Ханзо написа Виж мнениеЕдна загатка и от мен - що за пиле е това?
[ATTACH=CONFIG]17658[/ATTACH]"Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."
Comment
-
Мда, точно така - едно безпилотно хиликоптерче на Боинг "A160 Hummingbird", а ето и линк - http://www.boeing.com/bds/phantom_wo...mmingbird.html
Comment
-
Сун Дзъ написа Виж мнение
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Самолетът не е Хортен/ Гота. Конструкторското бюро на братята Хортен го проектира, но производството е поверено на фабриката на Гота и инженерите там опростяват конструкцията, което не цели подобрение на летателните характеристики, а улесняване на производството. Тук настъпват търкания между двете фирми, прерастнали многократно впоследствие, когато от Гота настояват, че самолетът е неподходящ за първоначалната си роля на изтребител, а трябва да бъде преработен в бомбардировач. Двете конструкторски бюра започват да работят в различни посоки и общо взето не стигат до никъде, предвид наближаващия край на Райха. Фюзелажите на прототипите и проектната документация са иззети като трофеи от американците с изключение на един прототип, стигнал до Фарнбороу, ВБ.
Интересното е, че след ВСВ и доставянето на тези трофеи в Щатите Нортроп се впускат в разработки на бойни самолети летящи крила.Last edited by Duque de Caixas; 12-08-2012, 14:19.
Comment
-
Интересното е, че след ВСВ и доставянето на тези трофеи в Щатите Нортроп се впускат в разработки на бойни самолети летящи крила.
Ако ти трябват примери:
1) XB/YB-35 - разработка на Нортроп (стратегически четиримоторен бомбардировач тип "летящо крило" ) е създаден 41-42-ра година (като идея и разработка), вярно, лети чак 46-та, но е очевидно, че няма общо с разработките на Хортен.
За следващият - вече реактивен вариант, може би някой може да твърди, че е свързан с разработките на Хортен, но мисля, че по-скоро си е логично продължение на 35-цата.
2) N-1M (или пък продължението му) пак на Нортроп, също е разработка от преди войната, т.е. няма как да се свърже с братя Хортен. Просто определени идеи се развиват паралелно, защото не са "видими" и имат потенциал, макар и да са много далеч от традицията.
3) изтребителят XP-56 също е на Нортроп и също е преди да има възможност да се запознае с разработките на братя Хортен. Пак "летящо крило".
4) XP-79 пак е на Нортроп, пак е "летящо крило" и отново е създаден твърде рано, за да е "копиран" от разработките на братя Хортен.
Comment
-
Никъде не съм заявил, че от Нортроп са изкопирали немските разработки. Но техните прототипи са били отчайващо неуправляеми преди да бъдат придобити немскaта документация и прототипи, а след това ситуацията чувствително се подобрява в тази насока.Last edited by Duque de Caixas; 13-08-2012, 21:24.
Comment
-
Но техните прототипи са били отчайващо неуправляеми преди да бъдат придобити немскaта документация и прототипи, а след това ситуацията чувствително се подобрява в тази насокаКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Duque de Caixas, написал си, че "след това" се "впускат" в разработката на такива самолети, а аз не видажм как иначе може да се тълкува това, освен че чак след това започват да ги разработват. А това не е вярно - Нортроп се "впуска" в темата преди войната (реално - поне десетилетие преди войната разработва темата - както и братя Хорте ни още много други).
За управляемостта и на мен ще ми е интересно да прочета на какво се базираш - какво конкретно са "копирали" от проект на Хортен и са го въплътили в самолет на Нортроп? На мен ми изглежда, че стабилността е проблем за всички такива разработки (включително и на тези на братя Хортен), даже съм срещал, че е ефективно разрешен чак с въвеждането на компютърен контрол.
Пиша всичко това не от някаква заядливост, а защото има един такъв момент с "копирането от Германия", който доста се преувеличава (не твърдя, че го правиш ти), затова и реагирам така.
Comment
Comment