Загадка - що е това?

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • beri_cd
    ветеран
    • Nov 2007
    • 1106

http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

• Thorn
      ветеран
      • Aug 2005
      • 7760

Филмова измишльотина

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

• beri_cd
        ветеран
        • Nov 2007
        • 1106

Thorn написа
        Филмова измишльотина
        Хаха, чак сега го изгледах...не го препоръчвам.
        http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

• uzi71
          ветеран
          • Sep 2004
          • 991

И от кой филм е това нещо?

Comment

• Кухулин
            ветеран
            • Nov 2006
            • 12515

"Стелт". Един безпилотен роботизиран стелт се побърква и почва да гони своите, или поне това съм запомнил

Comment

• Хатори Ханзо
              редовен
              • Aug 2009
              • 205

Една загатка и от мен - що за пиле е това?
              Click image for larger version

Name:	001.jpg
Views:	1
Size:	59.8 КБ
ID:	530451

Comment

• feersum
                Петнохолно алкно
                • May 2011
                • 1270

Хатори Ханзо написа
                Една загатка и от мен - що за пиле е това?
                [ATTACH=CONFIG]17658[/ATTACH]
                Прилича на безпилотен апарат. Но трябваше да изтриеш надписа DARPA, носи доста информация
                "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

• Хатори Ханзо
                  редовен
                  • Aug 2009
                  • 205

Мда, точно така - едно безпилотно хиликоптерче на Боинг "A160 Hummingbird", а ето и линк - http://www.boeing.com/bds/phantom_wo...mmingbird.html

Comment

• Сун Дзъ
                    псевдо стратег
                    • Jul 2010
                    • 2181

А това:

Comment

• gollum
                      фрогландец на вестконинска служба
                      • Jan 2003
                      • 22550

С този изглед можеше да е на братята Хортен или пък Нортроп, но е първото - Хортен/Гота 229.

Comment

• Duque de Caixas
                        ветеран
                        • Jun 2012
                        • 563

Сун Дзъ написа
                        А това:

Horten H IX, впоследствие Horten Ho 229:

Самолетът не е Хортен/ Гота. Конструкторското бюро на братята Хортен го проектира, но производството е поверено на фабриката на Гота и инженерите там опростяват конструкцията, което не цели подобрение на летателните характеристики, а улесняване на производството. Тук настъпват търкания между двете фирми, прерастнали многократно впоследствие, когато от Гота настояват, че самолетът е неподходящ за първоначалната си роля на изтребител, а трябва да бъде преработен в бомбардировач. Двете конструкторски бюра започват да работят в различни посоки и общо взето не стигат до никъде, предвид наближаващия край на Райха. Фюзелажите на прототипите и проектната документация са иззети като трофеи от американците с изключение на един прототип, стигнал до Фарнбороу, ВБ.

Интересното е, че след ВСВ и доставянето на тези трофеи в Щатите Нортроп се впускат в разработки на бойни самолети летящи крила.
                        Last edited by Duque de Caixas; 12-08-2012, 12:19.

Comment

• gollum
                          • Jan 2003
                          • 22550

Интересното е, че след ВСВ и доставянето на тези трофеи в Щатите Нортроп се впускат в разработки на бойни самолети летящи крила.
                          Аз другояче знам историята - Джак Нортроп разработва "летящи крила" самостоятелно (започва през 30-те) и паралелно с братя Хортен (и още куп други изобретатели преди и заедно с тях), т.е. разработките му не са свързани с техните (поредната легенда за "немската следа", според мен). Да не говорим, че идеята лежи на повърхността и не вдъхновява само Хортен или Нортроп. Ня практика в повечето големи държави ще се намери авиационен инженер или изобретател през 20-те и 30-те години, който да е пробвал нещо в посока "летящо крило" - най-често първо глайдер или планер и после - моторен самолет (т.е. същият път, по който минават и братя Хортен). Да речем, "Юнкерс" G.38 си е почти "летящо крило", има разни съветски разработки, френски глайдери имаше май, предполагам, че и в други държави ще се намерят разработки. В "Уики" има списък с различни разработки на тема "летящо крило" от какви ли не държави.
                          Ако ти трябват примери:

1) XB/YB-35 - разработка на Нортроп (стратегически четиримоторен бомбардировач тип "летящо крило" ) е създаден 41-42-ра година (като идея и разработка), вярно, лети чак 46-та, но е очевидно, че няма общо с разработките на Хортен.
                          За следващият - вече реактивен вариант, може би някой може да твърди, че е свързан с разработките на Хортен, но мисля, че по-скоро си е логично продължение на 35-цата.

2) N-1M (или пък продължението му) пак на Нортроп, също е разработка от преди войната, т.е. няма как да се свърже с братя Хортен. Просто определени идеи се развиват паралелно, защото не са "видими" и имат потенциал, макар и да са много далеч от традицията.

3) изтребителят XP-56 също е на Нортроп и също е преди да има възможност да се запознае с разработките на братя Хортен. Пак "летящо крило".

4) XP-79 пак е на Нортроп, пак е "летящо крило" и отново е създаден твърде рано, за да е "копиран" от разработките на братя Хортен.

Comment

• Duque de Caixas
                            ветеран
                            • Jun 2012
                            • 563

Никъде не съм заявил, че от Нортроп са изкопирали немските разработки. Но техните прототипи са били отчайващо неуправляеми преди да бъдат придобити немскaта документация и прототипи, а след това ситуацията чувствително се подобрява в тази насока.
                            Last edited by Duque de Caixas; 13-08-2012, 19:24.

Comment

• Sailor_Malan
                              генерал-майор
                              • Feb 2006
                              • 2792

Но техните прототипи са били отчайващо неуправляеми преди да бъдат придобити немскaта документация и прототипи, а след това ситуацията чувствително се подобрява в тази насока
                              А на какво почива това твърдение? Факти може ли?
                              Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

• gollum
                                • Jan 2003
                                • 22550

Duque de Caixas, написал си, че "след това" се "впускат" в разработката на такива самолети, а аз не видажм как иначе може да се тълкува това, освен че чак след това започват да ги разработват. А това не е вярно - Нортроп се "впуска" в темата преди войната (реално - поне десетилетие преди войната разработва темата - както и братя Хорте ни още много други).
                                За управляемостта и на мен ще ми е интересно да прочета на какво се базираш - какво конкретно са "копирали" от проект на Хортен и са го въплътили в самолет на Нортроп? На мен ми изглежда, че стабилността е проблем за всички такива разработки (включително и на тези на братя Хортен), даже съм срещал, че е ефективно разрешен чак с въвеждането на компютърен контрол.
                                Пиша всичко това не от някаква заядливост, а защото има един такъв момент с "копирането от Германия", който доста се преувеличава (не твърдя, че го правиш ти), затова и реагирам така.

Comment

Working...