Абе какви самолети сънувате в кризата? Да не очаквате някой да даде милиард за глупости?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избра ли армията ни новите си бойни самолети?
Collapse
X
-
Когато преди някъде година и нещо говорих с един полковник от ВВС и му споменах закупуване на нови самолети за нашите ВВС, човекът придоби ужасно тъжен вид. Пари няма и няма да има в близка перспектива, като той не беше и уверен че в сегашното положение с армията въобще са необходими (в смисъл ще бъде 1 милиард хвърлен на вятъра с оглед положението в страната, а и също особено като после се получи обичайното мазало с поддръжката на самолетите или пък липсата на пари за да се натренират летците за самолетите + да се оборудват с въоръжение....).„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Oberleitenant написа Виж мнениеСмятам, че да се говори за покупка на самолети от Русия е доста нереално по обясними външнополитически причини.
Военное ведомство Сербии рассматривает возможность покупки многоцелевых истребителей. В числе претендентов американские F-16 Fighting Falcon и F-18E/F Super Hornet, европейский Eurofighter Typhoon, шведский Gripen, а также российские МиГ-29 и Су-30. Точное количество самолетов, необходимых Белграду, пока неизвестно.
Например Сербы тоже будут и в НАТО и в ЕС, однако, таких проблем пока нет."Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
Как пък да не са вътрешнополитически и при сърбите.
Те не могат да купят самолети от страни, които с готовност признаха Косово, не само признаха, но подтикваха други да го направят /САЩ/.
Вътрешна, външна политика - това са две страни на една монета. При сърбите също. Тук любов не може да има, освен в някакъв груб смисъл.
Comment
-
Мдам, относно потенциалния нов боен самолет ето една интересна статийка по въпроса.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
1951 написа Виж мнениеМдам, относно потенциалния нов боен самолет ето една интересна статийка по въпроса.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Comment
-
Гост
Само една бърза, но изключително необходима вметка! По отношение неподготвеното изказване на Виталий. Да се прави сравнение м/у София и Белград е не само абсурдно, но и смешно. Колкото до евентуалното членство на Сърбия в пакта, то мога само да поясня, че то въобще не е в обозримото бъдеще. Първо Виталий, погледни къде са на опашката за ред, второ те още на си уредили сметките с трибунала в Хага (макар и да работят усърдно по въпроса) и последно за момента, всички нови евентуални членства изглеждат по скоро замразени. И в най-добрият за тях вариант поне още 10 години не им мърдат, та тъкмо ще трябва пак да купуват
Comment
-
...Греция для укрепления своей обороноспособности приобрела у России такие современные вооружения, как ЗРС С-300ПМУ1, ЗРК «Тор-М» и «Оса-АКМ», ПТРК «Корнет-Э», корабли на воздушной подушке «Зубр»...
- Как Вы относитесь к мнению, что Греции следовало бы использовать и политические критерии (имеется в виду поддержка греческих ценностей и позиции в национально значимых вопросах со стороны других стран) при выборе систем вооружений?
- Конечно, не нам учить греческих партнеров, какие им решения принимать. Мы выступаем категорически против подобной вопиющей практики навязывания под предлогом блоковой дисциплины своих вооружений. Однако время диктата уходит в прошлое, и на первый план начинают выходить национальные интересы государств. И Россия этот процесс будет всячески поддерживать.
CSM BU LAND FORCES, я Сербию привел в качестве примера того, что она свободна в выборе. Греция например тоже свободна. А Болгария выходит не свободна?
Так-как Болгария свободное, независимое государство и соответственно ей другие государства не могут диктовать свою волю, то выходит, что проблема не во внешних причинах, а во внутренних.
Хоть на днях Чешский руководитель сравнил ЕС с СССР но я дал¸к от мысли, что руководству Болгарии "вашингтонский обком" указывает, что ей покупать, а что нет. Вашингтон не действует так грубо. Это ваши руководители боятся показаться плохими. Они по видимому перестраховываются.
Что касается абсурдности сравнения Болгарии и Сербии - согласен, для тебя оно абсурдно. Хотя для 90% населения земли разница не очевидна.
А с чем тогда можно сравнить Болгарию - с Нидерландами? Или с Индией?
Итог:
Я уверен, на 100% что в ближайшие годы Болгария не закупит военные самолеты в России. И причина не в том, что вам кто-то напрямую запрещает это делать. Хотели бы - купили бы. Из НАТО вас бы не выгнали бы. Причина во внутреннем руководстве или в условиях покупки. Но никак не во внешних причинах."Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
Lockheed wins $797 mln deal for Turkish fighters
WASHINGTON, Feb 24 (Reuters) - Lockheed Martin Corp (LMT.N) has won a $797 million contract modification to supply 14 F-16C and 16 F-16D Block 50 fighter jets to the Turkish government, the Pentagon said on Tuesday.
The Air Force modified an earlier firm, fixed-price contract with Lockheed, the Pentagon said in its daily digest of major arms deals.
In September 2006, the Pentagon approved the sale to Turkey of the 30 fighter jets, engines, radar and electronic warfare equipment, a deal valued at $2.9 billion if all options were exercised.
At the time, it said the sale would improve Turkey's ability to defend its own borders and better contribute to U.S.-led anti-terrorism efforts and NATO operations.
Lockheed, which signed a contract with Turkey in May 2007 for its part of the work, a deal valued at $1.78 billion, won an initial amount of $187 million in July 2007 to begin purchasing long-lead items for the fighter jets.
Tuesday's contract announcement paved the way for actual production work to begin on the aircraft, said a Lockheed spokeswoman.„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Новия изтребител ще го избира не ВВС а политиците...според целесъобразността и икономическите възможности т.е. според размера на рушвета който ще получат управляващите за да направят "правилен" избор. Чисто ТТХ аргументи и мнения на летци едва ли ще играят роля когато става дума за минимум милиард долара народни пари. Друг е въпроса дали в този си вид българската армия става за друго освен за парада на 6 май и да гони на Бен Ладен и подобните му цървулите... Що се отнася до малцинствата, и особено едното то ще е кротко докато има далавера от държавната софра, деня в който секне гювеч и се наложи да се спазват някакви закони (ако го доживеем) може да е и края на прословутия етнически модел в този му вид....който живее на 350 км североизточно то София и 300 на югоизток знае за какво говоря!
Comment
-
Между другото, има някакви слухове наляво-надясно в интернет пространството, че може да ни се продадат Тайфуни от 1 транш (най-немодернизираните, основно за действия въздух-въздух) от италианските примерно, за да могат самите италианци да си купят 3 транш още. Но това са само слухове.„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Нема паре, нема самолети. Ни Тайфуни, ни Грипени. Ако ни потрябват - някой може и да ни подари F-16, та да се чудим кво да ги правим, а ако по някаква причина добре оближем ...... на Обама - може и да отпусне F-18. Но говорим за политически подаръци от типа на подаряването на оръжието на бившата Гдр на Турция и Гърция, а не за нормална сделка.
Comment
Comment