Турция се променя и ислямизира, справка е броят фереджета по улиците на Истанбул преди 5 години и сега.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избра ли армията ни новите си бойни самолети?
Collapse
X
-
кало написаГоги, не е нужно по такъв въпиющ начин да демонстрираш некомпетентността си, но нищо не е загубено - като начало може да започнеш да четеш разни книжки, а после - и да питаш разни хорица. няколко жокера - МиГ-35 съществува под формата на прототип от 2006-та година, Як-130 никак не е умрял. Дерзай и се образовай, пък ако не щеш, пиши подобни (като горния) постинги директно в темата за майтапи.
Иначе съгласно рускоезичните издания Як-130 е мъртъв проект а фирмата се занимава с отдаване на жилищният си фонд под наем.
А иначе да съм казвал че прототип на МиГ-36 няма? Просто ми беше забвно твоето изявленеи че Ф-16 е стар пък видите лиМиГ-29 е нов.
Иначе за да спиш (и сънуваш) спокойно- чета достъчно много книжки, но за разлик аот тебе чет авсякакви, а ти самоизданията превъзнасящи "нерушимият съюз" и неговите безумни сътворения (а.к.а. МиГ-29),...как да е, приятни сънища.
Comment
-
Тук яко владее параноята- кои малцинства в Б-я биха прадизвикали етнически или религиозен конфликт ? Или то в действителността е така- някои хора вземат пушките, без да са стряляли нито веднъж в живота си и хващат Балкана...
И сигурно ако по някое магическо стечение на обстоятелствата в България се намерят люде, способни да водят продължителна и ефективна партизанска война, то как с армия ще се угаси етнически конфликт ? Колкото в Сърбия...
Съседите- Гърция и Турция те не бяха ли членки на един военен съюз като нас или се бъркам ? Със Сърбия какъв конфликт- какво ще делим ? Впрочем нея я чака нашия предприсъединителен път към Европа, а там и за много по-малки провинения замразяват кандидатурата, от колкото борба за няколко вмирисани и забравени от Бога села по границата... Конфликт с Македония- две страни без армии как биха воювали, ми е интересно :sm113:Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
Гоги, ако наистина няма какво да кажеш, а в случая и не можеш, недей се излага с бълнувания по темата.
Незнаенето на елементарни факти - като това, че между МиГ-29М (изд. 9-15,наистина полетял през 1984 година) и МиГ-35 - прототип (първи полет в края на 2006 г.) съществува огромна разлика. Ще оставя на любопитството ти да разбере каква.
МиГ-35
МиГ-29М
И убитият от теб Як-130:
прототип:
третият сериен самолет (вече с РЛС):
както и малко инфо, за опресняване на познанията ти в тази сфера:
В марте к госиспытаниям подключится еще один самолет Як-130
Москва. 15 января. ИНТЕРФАКС-АВН - В марте текущего года для участия в государственных совместных испытаниях (ГСИ) будет подготовлен еще один опытный учебно-боевой самолет (УБС) Як-130. "Сейчас этот Як- 130 проходит отработку на нижегородском авиазаводе "Сокол" перед началом предстоящих летных испытаний", - сообщил "Интерфаксу-АВН" во вторник источник в оборонно-промышленном комплексе.
Он уточнил, что постройка этого, четвертого по счету, самолета велась за счет средств, полученных в ходе урегулирования страхового случая в связи с аварией третьего Як-130, который разбился 26 июля 2006 года в Рязанской области.
Как сообщалось, потерпевший аварию Як-130 был застрахован в Русском Страховом Центре (РСЦ). Сразу же после получения акта госкомиссии по расследованию причин аварии РСЦ раньше оговоренного соглашением срока выплатил сумму страховой компенсации ущерба. Это позволило в минимально короткий срок начать строительство новой машины.
"Четвертый Як-130 примет участие в испытаниях комплекса бортового оборудования и вооружения", - сказал собеседник агентства.
По его словам, завершить ГСИ планируется в конце текущего года. Но благодаря тому, что в ноябре прошлого года было получено предварительное заключение о соответствии самолета требованиям заказчика, строительство установочной партии этих самолетов уже началось.
Як-130 является одним из наиболее перспективных российских авиационных проектов как с точки зрения поставки для нужд ВВС РФ, так и для экспортных поставок. Первыми заказчиками нового УБС Як-130 стали российские ВВС (12 машин) и ВВС Алжира (16 самолетов).
Як-130 относится к УБС нового поколения. Он оборудован репрограммируемой системой дистанционного управления с четырехкратным резервированием, что позволяет применять самолет для основной и повышенной подготовки летчиков, летающих на самых современных боевых самолетах. Благодаря наличию девяти точек подвески Як-130 может использоваться в качестве легкого боевого самолета. Он способен нести боевую нагрузку весом до трех тонн.
По основным эксплуатационно-техническим характеристикам, а также соотношению "цена-эффективность" Як-130 значительно превосходит своих конкурентов.
15.01.2008
Comment
-
Пилот написаСпоред мен щурмовиците са едни от най-необходимите самолети в случай че възникне етнически конфликт или пък си имаме работа с терористи (нещо в стил Македония, все пак са необходими 200-300 фанатици).
Повод винаги може да се намери, като един етнически конфликт може да възникне за 2-3 години, а армия се прави за 10 минимум. Таралясници като Сидеров имат подкрепа, за съжаление нищо не може да се направи по въпроса.
Ситуация като македонската при нас няма как да възникне, фанатиците няма откъде да дойдат, така че и тази причина за допълнително въоръжаване отпада. Крайно време е да спре да се прави аналогията между нас и западните ни съседи, такава няма. Ние не сме Косово или Босна... Там за едно мизерно парче земя имат претенции по няколко етнически групи, всяка от които го има за "изконно тяхно", от памтивека, и почват да се колят...
Ние имаме щастието да сме с ясно очертана територия и с кажи-речи стабилна граница за последните 100 години, всеки си знае мястото, а нашите малцинства да са щастливи като такива. В крайна сметка, щом мируваха през 90-те, значи са далече от мисълта да стават сепаратисти. В България няма как да възникне етнически конфликт. В крайна сметка, наличието на малцинства в страната не означава да се въоръжаваме специално заради тях и да ги държим "под нож".
Всъщност, няма етнически чиста държава на света, глобализация, преселения, навсякъде е пълно с малцинства, емигранти, гадни терористи, айде да се въоръжаваме и да почваме трета световна...
Пилот написаПо начина по който сърбите колят бошняци и компания може да решат да правят мазало и в западните покрайнини. Тогава какво – ще ги респектираме с полицейски катери и единият летящ Ми-2 на полицията?
С Турция сме си решили търканията, но Турция се променя и ислямизира, справка е броят фереджета по улиците на Истанбул преди 5 години и сега.
Всъщност да се замислим – колко самолета например имат Гърция, Турция или Румъния? Защото според мен те нещо не са обхванати от изцяло пацифични настроения, особено като се види с какво количество Ф-16/4/5 или Мираж 2000 разполагат.
[...]
А показухата може да бъде много силен политически аргумент, справка 13-те АУГ на САЩ или разни Ту-160 хвъкащи около Испания.
За показухата - политически аргумент е, ако имаш какво да показваш. Нашата (все още несъществуваща) ескадрила не е нищо повече от "на гол тумбак чифте пищови".
Пилот написаХубавото нещо на самолетите е че могат да летят и да вършат много неща – да патрулират над хлебопекарната в Долни Дъбник и да свалят нещо летящо над Велико Търново например.
Пилот написаВъзможно най-евтино и възможно най-дълго звучи на моменти като антитеза....
Колкото до модернизацията на МиГ-29 – тя е необходима, за да се закърпи положението още 5-7 години. В момента както каза кало се развиват някои качествено нови самолети, които биха имали огромно преимущество над тези, които бихме купили днес. Тоест за 1,5 пъти по-малко пари днес можем да купим нещо, което след 5 години да е старо. Няма смисъл просто. Трябва да се изчака да излезе на пазара работещ и излекуван от детски болести Ф-35, или пък Ф-18Е със синхронизирана електроника и развит АФАР, или пък Тайфун Trache 3 например.
Юлиан Август написаТук яко владее параноята- кои малцинства в Б-я биха прадизвикали етнически или религиозен конфликт ? Или то в действителността е така- някои хора вземат пушките, без да са стряляли нито веднъж в живота си и хващат Балкана...
И сигурно ако по някое магическо стечение на обстоятелствата в България се намерят люде, способни да водят продължителна и ефективна партизанска война, то как с армия ще се угаси етнически конфликт ? Колкото в Сърбия...
Съседите- Гърция и Турция те не бяха ли членки на един военен съюз като нас или се бъркам ? Със Сърбия какъв конфликт- какво ще делим ? Впрочем нея я чака нашия предприсъединителен път към Европа, а там и за много по-малки провинения замразяват кандидатурата, от колкото борба за няколко вмирисани и забравени от Бога села по границата... Конфликт с Македония- две страни без армии как биха воювали, ми е интересно :sm113:
Comment
-
Открихте ли вече как се решава етнически конфликт по-добре - с щурмови самолети или с хеликоптери? Уж сме исторически форум, ама май не съвсем.
Почерпете от челния опит на Судан - ако имаха повечко щурмова авиация, сигурно етническият проблем в Дарфур досега да е решен. Ама и щурмова авиация не е задължителна - вижте какво направиха руандците за 100 дни с брадви и сопи. Както и да го гледаме, находчив народ."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Ами мачетета трябва да е, ама не ми звучи добре, затова сложих брадви. В случая разлика няма. Мен лично ме изненадва точно на този форум да се говори за "целите на новата авиация" и "етнически проблеми" в едно изречение."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Хайде да си направим една отделна тема за вида на българската армия. Ако вече няма такава, разбира се. Защото всяка тема, в която се обсъжда купуването на ново оръжие, стига до въпроса каква да бъде армията ни и дали изобщо да има такава.
Отсега ми е ясно, че в тази тема ще има повече разправии, отколкото да се постигне нещо конструктивно. И също така ми е напълно ясно, че ще служи само за чесане на езици - никой няма да си промени мнението. Но ми се струва, че е по-добре това да става на едно място, отколкото във всяка тема за ново въоръжение.
Comment
-
bsb написаХайде да си направим една отделна тема за вида на българската армия. Ако вече няма такава, разбира се. Защото всяка тема, в която се обсъжда купуването на ново оръжие, стига до въпроса каква да бъде армията ни и дали изобщо да има такава.
Отсега ми е ясно, че в тази тема ще има повече разправии, отколкото да се постигне нещо конструктивно. И също така ми е напълно ясно, че ще служи само за чесане на езици - никой няма да си промени мнението. Но ми се струва, че е по-добре това да става на едно място, отколкото във всяка тема за ново въоръжение.Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
За новите самолети
Смятам, че да се говори за покупка на самолети от Русия е доста нереално по обясними външнополитически причини. Остават щатските и шведското предложения. Сделката ще е показателна и ще очертае пътят ни за последващо сътрудничество със САЩ, което е от историческо значение. Никакви сравнения на технически показатели, т.нар. ТТД ще наклонят везните към технически по-добрия модел. Във военната и икономическата област имаме нужда от сериозен партньор като САЩ.
Съгласен съм, че имаме нужда от бойни хеликоптери и многоцелеви изстребители, но оперативносъвместими с тези на нашите съюзници. Още повече, много хора във форума разглеждат въпроса само от гледна точка на отбрана на страната, но не и за участие в експедиционни операции, където ставаме играчи в Голямата политика
Comment
Comment