Съобщение

Collapse
No announcement yet.

USAF и USN трябва да се въоръжат с руски изтребители!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Якостните харектеристики на самолета влизат във формулата чисто и просто с числото 6.5 (т.е. претоварването, което издържа конструкцията на самолета). Поне на теория, според по-горната сметка, самолет издържащ претоварване 6.5G не трябва да има проблем при вираж с крен 81 градуса. Друг въпрос е, че навярно има ограничения по ъгъл на атака, по скорост и т.н., които намаляват макс. допустимия крен.

Comment

Елемаг, якостта не влиза във формулата, но и тя е фактор. Аз лично поне не съм чувал самолет да прави вираж с претоварване 28 g.
      За градусите не си прав. МиГ-17 може да прави установен вираж с претоваравне 6,5 g и ъгъл на крена 81 градуса. Пише го в интсрукцията. А той е даже 2 поколения преди Tomcat.
      If you believe everything you read, better not read.
      Japanese Proverb

Comment

sky captain написа
        .Поне на теория, според по-горната сметка, самолет издържащ претоварване 6.5G не трябва да има проблем при вираж с крен 81 градуса. Друг въпрос е, че навярно има ограничения по ъгъл на атака, по скорост и т.н., които намаляват макс. допустимия крен.
        Именно на теория. На практика допустимия ъгъл на крена е около 70 градуса.
        А якоста не може да влезе в формулата само чрез претоварването защото така не се знае пределната стойност която пък зависи от конструкцията на конкретната машина. Претоварването просто показва колко пъти ще се е увеличи теглото на самолета без да дава информация за това дали може той да издържи това натоварване.
        НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

За градусите не си прав. МиГ-17 може да прави установен вираж с претоваравне 6,5 g и ъгъл на крена 81 градуса.
          МиГ-17 може да има за максимален ъгъл на крена по-време на вираж а не да има такъв ъгъл по време на целия вираж. Погледни внимателно -там си пише максимален ъгъл на крена а не ъгъл на крена. Вероятно и F-14 може да има такъв максимален ъгъл но и в продължение на целия вираж. Виража в по-голямата си част се извършва с по-малък ъгъл и съответно за повече време от 10 секунди.
          НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Елемаг, става въпрос за установен вираж. При него всички сили се уравновесяват и самолета може да си се върти така до безкрай. Ето да видиш, че ти говоря за установен вираж.

Japanese Proverb

Comment

centara написа
              Елемаг, става въпрос за установен вираж. При него всички сили се уравновесяват и самолета може да си се върти така до безкрай. Ето да видиш, че ти говоря за установен вираж.

Бе той виража си е установен но само максималния ъгъл в центъра на виража може да 81 градуса. Иначе виража се изпълнява с много по-малък ъгъл.
              НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Елемаг, ъгълът на крена си е един и същ и в началото, средата и края на виража. Ако той се промени и останалите параметри ще се променят и виражът вече няма да е установен.
                Japanese Proverb

Comment

centara написа
                  Елемаг, ъгълът на крена си е един и същ и в началото, средата и края на виража. Ако той се промени и останалите параметри ще се променят и виражът вече няма да е установен.
                  Хайде сега, не измисляй нова аеродинамика. Определението за установени режими е дадено за опростено пресмятане на граничните параметри. В реалноста обаче 100% установени режими на полета няма. Как си преставяш такъв вираж? Самолета се завърта за секунда като гайка на ъгъла посочен в таблицата , изпълнява виража и след това се завърта обратно!?! Това става само във видео игрите. В действителност ъгъла на крена се променя през целия вираж. Ето ти един доста добър клип за МиГ-29:
                  http://info.datacom.bg/flogger/Video...%20Strizhi.mpg
                  На него много ясно личи как постоянно се променя ъгъла на виража. Между другото ако се средоточиш можеш и забележеш за кратко и плъзгането на самолета надолу при завъртанията и поне в два виража!
                  НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Че какво ново съм измислил? Хората са си го измислили мнооого отдавна.
                    Съвременните изтребители са напълно в състояние да се накренят за секунда! Виж клипчето за МиГ-29! Той даже прави тоно за не повече от секунда и половина, а пък що остава за 81 градуса. А на едно друго място без усилие завиваха с доста голям крен, не знам колко точно беше но ми прилича на около 80 градуса и двигателите не бяха на форсаж.
                    Не отричам, че момента дето го описваш го има, но значението му е минимално. Дори и ъгъла на крена да се изменя по време на виража, то изменението е в минути, а не градуси.
                    Между другото, ако това дето казваш е така, би ли дал някаква формула, по която се определя за колко време самолетът достига макс. си ъгъл на крен във вираж?
                    За плъзгането сам казваш, че трябва да се гледа внимателно - значи то е минимално.
                    Japanese Proverb

Comment

centara написа
                      Че какво ново съм измислил? Хората са си го измислили мнооого отдавна.
                      Съвременните изтребители са напълно в състояние да се накренят за секунда! Виж клипчето за МиГ-29! Той даже прави тоно за не повече от секунда и половина, а пък що остава за 81 градуса. А на едно друго място без усилие завиваха с доста голям крен, не знам колко точно беше но ми прилича на около 80 градуса и двигателите не бяха на форсаж.
                      Не отричам, че момента дето го описваш го има, но значението му е минимално.
                      Миг-29 е самолет четвърто поколение създаден за маневрен въздушен бой и е много по съвъвршен аеродинамически от F-14 но дори той както си забелязъл не може да подържа постоянни параметри на виража.
                      Дори и ъгъла на крена да се изменя по време на виража, то изменението е в минути, а не градуси.
                      Ако беше тока нямаше да се забелязва промяната тъй като самия вираж трае секунди.
                      За плъзгането сам казваш, че трябва да се гледа внимателно - значи то е минимално
                      Кзах да се вгледаш внимателно не защото е минимално защото камерата се намира на самолет който следва движението на формацията. Ако камерата беше на земята плъзгането щеше да се вижда отлично.
                      Между другото, ако това дето казваш е така, би ли дал някаква формула, по която се определя за колко време самолетът достига макс. си ъгъл на крен във вираж?
                      Ще потърся но това не се смята с формула а със система от диференциални уравнение.
                      НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Така, днес след плодотворна дискусия се установи, че в крайна сметка е възможно F-14 да направи вираж на 360 градуса за 20 сек и off-topica би трябвало да приключи.
                        Japanese Proverb

Comment

Пилот написа
                          "А ако помъкнеш теле като москита даваш необосновано предимство в маневрения бой на F-14 и F/A-18. Ако пуснеш какво и да е от 250 км. даваш излишно много време за маневри даже на витлова щайга като Е-2С."
                          Aко забеляза, аз си имам и група за прикритие!!!
                          Друг е въпросът кога АУАКСът ще забележи ракетата. Дори и да маневрира , ТРЯБВА ДА ИЗКЛЮЧИ РАДАРА СИ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ. Така Су-тата може да се промъкант.
                          До ядреното оръжие-мога да потопя самолетоносач, но това как да спечеля войната го оставям на някой фелдмаршал/маршал.
                          Това за обсега на Москит съжалявам-правописна грешка.
                          Аз не троша Су-30, а противника им
                          Айде сега група за прикритие(колко от всичките 18 Су-33 ще са в нея? А имаш ли идея че само Томкетите срещу тебе ще са 40, демек губиш с повече от 2:1). Нали щехте да сте двама или нещо ви гепи шубето и решихте че не е лошо да сте полк(разумния вариант)? А и дори да го понесеш москита пак има проблем - бордовата ти електроника просто не може да го насочва, за нея Москита е все едно си си закачил 150 литров бойлер на централния пилон. Верно винаги можеш да я пуснеш върху самолетоносача и да се надяваш да пробие дупка в полетната палуба, а да не се претърколи през борда. Настоятелно ти препоръчвам да прочетеш в някой речник на политическите термини(по-горе ти препоръчах този на Penguin - продава се на Славейков) какво значи mutually assured destrustion преди да продължаваш да ръсиш тъпотии (да ме прощавате за грубия израз, ама по-мек просто не приляга) за ядреното оръжие. Не се коси за възможностите на АУАКСИТЕ за обработка на информация Е-3С примерно е достигал до съпровождане на 3000 цели за около 75 минути и насочване на свойте самолети по тях. И ракетата ще види и F-15 ще ти прати, ако се смили съответния оператор може да ти прати даже и някой SH-3 да те извади от водата(ще ти трябва). Между другото и Хорнетите носят AAMRAM. Един последен минус за тебе е факта че палубните пилоти срещу които ще се изправиш се разпарят от летене(400 часа годишно си ги докарват без проблем), а ти с много зор ще го докарваш до 100 часа, което определено означава че ще се биеш срещу доста по-качествено подготвени от тебе пилоти и фантасмагории от типа "двама на осем ама ако може в чист бой" означават че в крайна сметка каквото е останало от тебе ще го изядат акулите, а осемте юнака ще имат доста голям проблем - на чия сметка да ги пишат тия двата джигита дето са опукали, което си е повод за сериозна кръчмарска свада :sm113: , крамоли с началството може ли да си нарисуваш отметките за въздушните победи на машината и разправии по повод на това кой ще черпи след като кораба се завърне от патрул

Хане това дето някой е бил изведен на пускова позиция от AWACS по какъв начин му принизява победата та ми го даваш за пример дето видите ли свалили били МиГ-29 ама им помогнал AWACS просто така се воюва в наши дни - който е по-информиран печели, който не е разчита К-36 и подобни овреме да го извадят. Прочее Хане част от МиГ-29 в Югославия примерно "опнаха петалата" в резултат на среща с техни "връсници" холандски F-16 въоръжени с ААМRAM та не си прав за многото нови и малкото стари
                          Last edited by Thunderchief; 07-03-2005, 16:39.
                          Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Дай да се разбереме. Ако ще атакувам самолетоносач, срещу мене НЯМА да излитат Ф-15 и Е-3С. Ти непрекъснато отклоняваш темата към цялостна отбрана срещу 2 изтребителя. Аз не твърдя че 2 Су-та стигат за да се потопят 1 самолетоносач и 20 кораба + 40 Ф-14. Та когато съм полк, 12 Су-та носят москит/противорадарни а останалите 24 са прикритие. (ако държиш да са 18-10хМоскит, 8-прикритие).
                            Ти подценяваш значението на противорадарните ракети пуснати срещу Е-2 (не Е-3С). Самолетът най-вероятно ще бъде свален.
                            Самолетоносачът едва ли ще има време да пусне 40 Ф-14 срещу мене. 250 км при скорост 2000-2200 км/ч означават около 6 минути за реакция. Имай предвид че в началото онези дори няма да знаят какво става!
                            „Аз, Драгомир, писах.
                            Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

За ракетите:
                              Су-то първо ще пусне ракетите => Ф-18 разбира това и прави маневри (тук системата за ранно предупреждение всъщност помага на руснаците)=>не може да пусне своите ракети (нали трябва да ги насочи от начало с радара си).
                              Освен това Ф-18 губи скорост и не е толкова маневрен в близкият бой, който ще последва.
                              В Югославия МиГ-овете нямаха ракети с активна глава за самонасочване; холандците май пак ги водеше ауакс.
                              Аз съм съгласен с mutually assured destrustion. В случаят аз само я подсигурявам.

"пикира и слиза под обхвата на радарите на Су-тата примерно на 1000 м" убеден съм че радарът на су-30 без особени проблеми засича цели от типа на Ф-18 на малка височина.
                              „Аз, Драгомир, писах.
                              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Пилот написа
                                .......................
                                "пикира и слиза под обхвата на радарите на Су-тата примерно на 1000 м" убеден съм че радарът на су-30 без особени проблеми засича цели от типа на Ф-18 на малка височина.
                                хайде сега хвани да прочетеш малко за това как работи радара при различните режими, ако нямаш нищо под ръка вземи прочети дори и само наръчника на играта Falcon4 ама за SP3 http://www.f4ut.de/download/SP3_Docs.zip там е описано доста точно и на достъпен език как стават нещата. Радара не сканира едновременно цялото пространство пред самолета и лъча описва доста сложни траектории в пространството но си го представи горе долу като конус и затова антената, а и самия лъч могат да се отклоняват механично или електронно, и това за да обхващат повече пространство. Да не говорим и за различните режими на работа защото нещата стават съвсем дявол на магаре а и не те знам колко си навътре с материала. Ако срещата е на 6-8000 метра е напълно възможно при пренинаване от режим търсене ->следене->захват няколко самолета да излезат от зоната на видимост на радарите на Сушките... Почети за да не ми се налага да използвам любимата фраза на Тъндърчиф.
                                А Тъндъре... да те питам коя година е произведен AIM120 и коя Р-27Р И победите не се омаловажават много ама ситуацията в която са югославяните малко ми напомня фразата to shoot fish in a barrel. Сърбите не виждат тях ги виждат и ги издебват от най-удобен ъгъл за обстрел, не е спортсменско, ама то и войната не е място за спортсментство
                                may the Force be with you

Comment

Working...
                                X