Съвременна авиация!

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Sailor_Malan
    генерал-майор
    • Feb 2006
    • 2792

Griffon 2_7 написа
    Във ваша чест ще ви кажа, че радарът на Раптора е така конструиран, че при режим на работа да не бъде засичан! Това е секретна технология на щатските ВВС, която братушките ви в близките няколко десетилетия няма да догонят. И понеже не ми се отговаря на всичките съобщения ще ви кажа, че когато фактите говорят и боговете мълчат! Колко пъти в локалните конфликти от последните 20 години са били сваляни американски и колко руски самолети, а? Щото те тия качествените, единствените, нещо много честичко посещават земята...
    Аз не бих се заяждал така самоуверено с Елемаг по въпроса. Той може да си има две кофи трески за дялане, но по въпроса определено има доста какво да каже на експертно ниво.
    Като къде ми е интересно ще скрие тая твойта секретна технология вълните от работещия радар? Питам щото пишеш така все едно ти си от щатските ВВС и си запознат с технологията. Може ли да ти задам контравъпроса колко пъти през последните 20 години в локалните конфликти руските самолети са били пилотирани от руски пилоти и в управлението на боя от страна на руските самолети е участвал А-50 и наземни щурмани насочвачи и въобще са имали разгърната мрежа за управление и насочване? Също така да те питам колко пъти в локалните конфликти Е-3С е бил под заплахата ей сега да му се изсипят на главата МиГ-29? Ей оттука мисля сам можеш да си отговориш на въпроса.
    Преди да ръснеш странност като тая за технологиите поинтересувай се какви чуждестранни технологии са били купувани от американците за ползване в F-35(доста руски технологични решения разработени за Як-141 са били купени от руснаците и директно заложени в американския самолет).
    Въобще прехваления F-22 в интерес на истината въпреки всичките нови материали и т.н. за момента е значително по-некачествен от ползвания сега F-15 - издиша отвсякъде в сравнение с него - и като товароподемност и като универсалност и като електроника и най-вероятно вместо да дойде на въоръжение поредния бюджетен кошмар като F-22(за момента вече си имат два, а даже и техния бюджет не е бездънен, а Пентагона не веднъж е играл с бюджетната ножица по F-22) още дълго Боинг ще си продава и поддържа приетите на въоръжение F-15/F-15E.
    A стелтовете може и да не са добре видими с конвенционален радар(но са правени опити с А-50 и той ясно вижда F-117, достатъчно че да подаде инфо на ЗА в много широк район, а заградителния оръдеен огън се състои от максимално "тъпи" снаряди дето не им пука че хвърчилото е стелт), но са тъпкани с работеща електроника(реално В-2 не може да лети ако един от компютрите му излезе от строя), която дава прилично ясен отпечатък за пасивни системи за откриване като чешката Тамара.
    Друг е въпроса че целеуказването ще е трудно но определено не невъзможно(един F-117 вече беше отсвирен с помощта на много елементарна оптикоелектронна система за откриване(първи модел от 1980 г.!) и то от най-конвенционален МиГ-29 без помощтта на А-50 и наземна мрежа за управление)
    Въобще айде да престанем да мерим в коя брошура пише по-страховити неща, щото в момента в темата правим главно това.
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

• Gaden Gogi
      The Voice of Reason
      • Oct 2003
      • 10940

Griffon 2_7 написа
      И понеже не ми се отговаря на всичките съобщения ще ви кажа, че когато фактите говорят и боговете мълчат! Колко пъти в локалните конфликти от последните 20 години са били сваляни американски и колко руски самолети, а? Щото те тия качествените, единствените, нещо много честичко посещават земята...
      Фактите може да ти говарят нещо само и единственно когато си запознат с тя, а ти о4евидно не си,.
      По въпроса за локалните конфликти: посо4и поне един когато двете страни са имали поне приблизиелно равни сили, под което се разбира не само коли4ество но и ка4ество (защото обикновенно се сравняват самолети с разлика от поне дно поколение).
      Иа4е за твое сведение в локалният конфликт над бивша югославия паднаха пове4е западни самолети отколкото такива руско производство.
      Друго което може да попро4етеш е за съвместните маневри на Индииските и Американските ВВС, където от едната страна у4аствали Су-30 а от другата Ф-15, интересно какво ли е станало.

Comment

• Imperial
        Мошенник
        • Jan 2003
        • 12066

Gaden Gogi написа
        Иа4е за твое сведение в локалният конфликт над бивша югославия паднаха пове4е западни самолети отколкото такива руско производство.
        е това вече е спекулация, колко юго самолета летяха изобщо?
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Gaden Gogi
          The Voice of Reason
          • Oct 2003
          • 10940

Колкото са имали толкова, ама бутнаха една невидмка нали.Още няколко Ф-16 и Ф-15 също са им предположителни, при зна4ително по-малки собственнизагуби.

Comment

• 3F122
            SOG
            • Jan 2006
            • 252

don Antani написа
            Днес 3F122 се използват доста по-нови материали, които са с дота добър коефицент на ЕОП.Например ще ти посо4а това 4е за този проект освен Локхеед е кандидатствала о6те една фирма(не се сещам коя е).Самолетът е бил с доста по изчистени форми и по-аеродинамичен но уви е отхвърлен поради намалените стелт характеристики.Приели са по-ръбестия модел.Виш днес F22.С доста из4истен дизайн ,но изработен от доста по-нов материал.
            абе и днес формата си работи, тя е основната. принципно казах това по-горе във връзка с факта, че използваните лакове са канцерогенни (през 90те години имаше скандал със семейства на работници, съдили фирмата производител.

Han Solo написа
            don Antani един от доста големите проблеми със стелт самолетите е как да се намали ЕОП на лопатките на турбината... другите неща се решават по-лесно. че дори е имало и проблеми с пилотските шлемове докато са започнали да правят радионепрозрачно остъкление на самолетите
            за лопатките - при Ф117 са скрити с помощта на формата на заборника, извън това формата на решетките на входовете заборниците в комбинация с покритието по тях играят голяма роля. и на компресора са започнали да слагат лак, на двигателите, които ще им бъдат поставяни при следващия ъпдейт :-) стъклото пред лазерните ала-бала на носа на 117 е радионепрозрачно (тъй да се каже), за самите на фанара не съм сигурен, мисля че не случайно са толкова малки... не твърдя, че съм спец, така пише в книжката на джейн'с :-)

Comment

• Imperial
              Мошенник
              • Jan 2003
              • 12066

Gaden Gogi написа
              Колкото са имали толкова, ама бутнаха една невидмка нали.Още няколко Ф-16 и Ф-15 също са им предположителни, при зна4ително по-малки собственнизагуби.
              Твърдиш че сръбската авиация е свалила онзи F-117? :sm186:
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Gaden Gogi
                The Voice of Reason
                • Oct 2003
                • 10940

За 117-ките сега ме мързи да проверявам, но има въздушни победи на МиГ-29, постигнати с Р-60,
                Ина4е поне една невидимка е бутната от зенитни оръдия.

Comment

• Imperial
                  Мошенник
                  • Jan 2003
                  • 12066

Gaden Gogi написа
                  Ина4е поне една невидимка е бутната от зенитни оръдия.
                  Аз знам за точно една свалена такава там, от зенитка.
                  Но не съм чел подробно, признавам.
                  albireo написа

Comment

• Gaden Gogi
                    The Voice of Reason
                    • Oct 2003
                    • 10940

Ииии ама как ме караш да ровя по бумагите......(няколко минути по-късно)
                    Фу,обърнах половината къща, та значи в брой 3 за 1999 на Авиация и Время (което е много реномирано украинско издание) редакционната статия е за войната, сърбите твърдят 4е падналият Ф-117 е бутнат от МиГ-29 и то с ракета. На първи април бил аповредена още една такава машина но тя упяла да се дотътри до Германия.В нощта на 5-6 май твърдят 4е са бутнали втори самолет от споменатият тип и той е паднал на 10 км от Нови сад.
                    Но дори да остане само онзи който всичкиси признават: сърбите твърдят 4е е бутнат от самолет...впро4ем в някой от статиите кото са ми попадали бяха описани и такти4еските приоми използувани от сръбските миг-29, но трябва да си ъпдейтвам сайта и няма време да ровя.

taka i taka se rowih ето я и статията, сори за ка4еството но тук нямам 4итав графи4ен редактор за да с еполу4и малка я сканирах на ниска резолюция.
                    Last edited by Gaden Gogi; 10-05-2006, 21:21. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

• gollum
                      фрогландец на вестконинска служба
                      • Jan 2003
                      • 22550

Е, това е версията на едната страна в конфликта. Не се сещам за случай, когато едностранна версия да е била достатъчно близо до истината, последната рядко се открива на пълно, но при сравнение на версиите и на двете страни обикновено се поизясянват малко нещата.

Comment

• Gaden Gogi
                        The Voice of Reason
                        • Oct 2003
                        • 10940

Да де ама сръбската версия се потвърждава и от други организации, включая френски. Железарията която им се валя в музея също. Отделно дето на следващият ден след края на конфликта бяха направили демонстративни полети и бяха демонстрирали самолетите които уж НАТО било унищожило.
                        Довечера като се прибера мога да сканирам още статии ако има любопитни.

Comment

• 3F122
                          SOG
                          • Jan 2006
                          • 252

Gaden Gogi написа
                          Довечера като се прибера мога да сканирам още статии ако има любопитни.
                          любопитни бол, само ще ни зарадваш

Comment

• Gaden Gogi
                            The Voice of Reason
                            • Oct 2003
                            • 10940

Ехе, баш за празно любопитство няма да се мъча, само ако е по темата, примерно имаше една много интересна нагласистика в едно руско списание кдето смятаха какви са реалните загуби, по доста коственни признаци обаче.

Comment

• Dinain
                              Платен агент на злото
                              • Jan 2006
                              • 14111

Това е бивш сръбски Миг-29.

ПП Вижте ми подписа
                              |
                              |
                              |
                              V
                              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• 3F122
                                SOG
                                • Jan 2006
                                • 252

Gaden Gogi написа
                                Ехе, баш за празно любопитство няма да се мъча, само ако е по темата, примерно имаше една много интересна нагласистика в едно руско списание кдето смятаха какви са реалните загуби, по доста коственни признаци обаче.
                                абе не е празно любопитството, просто както пише в първия ти скан едните казват "няма такова нещо - everything and everybody is accounted for" а пък другите викат ма ние им свалихме половината авиация. за сръбски полковник, "свалил" стелта сигурно вече книга е излязла... повече гледни точки - по-близо до истината, евентуално :lol: аз се интересувам за себе си, няма да напиша научен труд и все пак за всяка допълнително информация ще съм ти благодарен.

Comment

Working...