Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дайте да си подхванем изтърканата тема за най-добър танк

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

KG125 написа
    Глейте сега мойто субективно мнение. На Т-55 даже на едно място са съчетани боеприпаси и дизелов резервоар - отпреде до водача, резервоара е надупчен с кухини и вътре се слагат снаряди. Разсейвали кумулативната струя Шърмата е висок с 1 м. над 34-ката, има скорост 42 км/ч. към 55 на 34-ката, тежи повече на кв.см. 34-ката също е годна за бързи ремонти. И тя има изброените от Гадът Гоги предимства. Първият й вид нещо не го помня с две куполи, но и така да е, не за него иде реч.

щот са имали по-малко танкове и бензин :p
    Гледаме го твоето субективно мнение, то си е точно такова, субективно, да беше попрочел малко
    1. Мократа боеукладка (демек стелажи за снаряди) е въведене за първи път имено на Шерман.
    2Вместо да предъвкваш нещо чуто някъде да беше проверил цифрите,
    Т-34 мод. 40 г е висок 2.41м
    М 4 от своя страна 2.74м
    Т-34-85 мод 43 г. 2.72м
    M4A3(76)W HVSS 2.97м
    аз поне метър разлика не виждам. Сега за скоростта това първо са шосейни изпълнения, после на Т-34 кемафа (шофьора на танка) требе здрави ръчички да има , докато Шърман е с Крос драйв, семество трансмисии което още се използува.
    За двукупоният Т-34: аз къде съм писал такива неща???? съвсем ясно си пише "двуместна купола", където командирът е и пълнач и не може да си изпълнява функциите, отделно дето няма командирка купола и няма пълен поглед над батълфийлда, пълк липсата на радио е върхът.

За това дето алуминът не бил проблем на братушките: Голям проблем е даже, има партии правени с бензинови мотори, и ситуацията се нормализира като почват да си го доставя от щатите, пък да сте се замисляли защо самолетите им са дървени като нямат проблем с алумина? Айде да ви кажем: 'щото не остава метал за тях, всичко отива за В-2-ките.

Comment

chesane na ezitsi

Abe temata e mnogo dobra za krachmarska auditoria,
      pisha vi ot pozitsiata na shovek eksploatiral slednite vidove tankove:T-34-3br. (2-rusko izpalnenie i edin cheshko) ; T-54;T-55;T-55AM2-) ;T-62;T-72
      Mojebi na prastite na ednata paka se broiat horata v Balgarskata armia minali prez tezi modifikatsii.Moga da vi izpisha tomove material po tazi tema ,molia pone edin ot vas ,koito pishete se kachete i povozete na tank ,pak ako e vazmojno uchastvaite v strelbi s shtaten snariad,preminete prez nikoi takticheski poligon,prez poligon za evakuatsia,pokurmuvaite ako vi se otdade vazmojnost s priborite za noshtno vijdane,preminete prez zarazen uchastak s BOV uchastvaite v podvono kormuvane........i edva togava sapostaviaite TTD na tankovete ot drugite armii i si cheshete ezitsite do naslada...
      S uvajenie,Koshkin!

Comment

а бившият (а може и настоящ) военен ,дето не се е научил че в България се пише на кирилица, моше ли да ме светне какво общо има излиянието му с настоящата тема???? Освен че е от сорта аз съм карал танк и значи всичко зная? Имаше един такъв в Криле (и още си има) дето също много танкове беше карал и плещеше глупости за колелата с вътрешна амортизация (предположително и други много глупости но аз повече с него не съм се занимавал).

Добавка: аз езика си го чеша като чопля семки, в настоящият случай си чеша пръстите в клавиатурата, мнооого е приятно.
        Last edited by Gaden Gogi; 17-10-2005, 11:02. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

zdravei G.G

Tuk kadeto sam, prosto niamam tazi vazmojnost da pisha na kirilitsa,no ti predpolagam mojesh ca chetesh i na latinetsa (shtom mi otgovariash).
          A po nachina s koito me replikirash razbiram che si uiazven no kade v"kupolata",v "korpusa" li ti e proboinata ne znam.Mojebi sam ti skasal "verigata" vse edno ti si izlizal za men ot stroia taka che si chopli semkite spokoino.....
          Procheti " Nasreshten udar" belkim se "otremontirash" sam....

Comment

Г-н Кошкин. Горе, до надписа "KREDOR" имате едно бутонче, с което можете да сменяте кирилица/латиница, и да пишете именно на кирилица. Не е трудно, пробвайте. Не се излагайте, г-н "конструктор".
            За танковете: е, и? Вие казвате, че сте карали. Добре. Дори и да ви повярваме, вие сте карали единствено руски танкове, нали? Значи за всички останали сме наравно
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

koshkin написа
              Tuk kadeto sam, prosto niamam tazi vazmojnost da pisha na kirilitsa,no ti predpolagam mojesh ca chetesh i na latinetsa (shtom mi otgovariash).
              A po nachina s koito me replikirash razbiram che si uiazven no kade v"kupolata",v "korpusa" li ti e proboinata ne znam.Mojebi sam ti skasal "verigata" vse edno ti si izlizal za men ot stroia taka che si chopli semkite spokoino.....
              Procheti " Nasreshten udar" belkim se "otremontirash" sam....
              Не аз съм/бил военен (където както знаем отиват тези дето за друго не стават) тъй че драги спести си опитите за оригиналничене.

Comment

Sajeliavam za neudobstvoto koeto vi sazdavam(pisha vi ot cel.fon,ako razbirate za kakvo stava na vapros) i ne vi karam da viarvate,moje lichno da se ubedite,ako imate jelanie razbirase(0016023275903)
                I nego vzemaite tolkova navatre.......
                Ako vi napisha za tankovete na koito koito sam sega shte sabudia samo zavist ,taka che.....

Comment

koshkin написа
                  Sajeliavam za neudobstvoto koeto vi sazdavam(pisha vi ot cel.fon,ako razbirate za kakvo stava na vapros) i ne vi karam da viarvate,moje lichno da se ubedite,ako imate jelanie razbirase(0016023275903)
                  Ako vi napisha za tankovete na koito koito sam sega shte sabudia samo zavist ,taka che.....
                  Или с други думи - "аз пък ще си правя каквото искам", това значи това, което казвате тук. И явно сте влезли само да се заяждате с тоя или оня. А защо? Това в и изпълва с някакво вътрешно удовлетворение ли? Нито ще докажете нещо така, нито ще постигнете нещо по-различно от това, да оставите лоши впечатления за своята личност у всички потребители.
                  Е, може пък това да ви е целта. Въпрос на вкус ...
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Kamerer,
                    znaesh li , che chovek sadi za drugite po sebe si (ti go dokazvash nagledno)
                    camo tova...

Neshto kam vsichki uchasnitsi-vapros za domashna rabota:
                    "Na koia chast ot T-34,lagerite v opredelen moment sa izrabotvani ot darvo(buk)"??!
                    Last edited by koshkin; 17-10-2005, 11:57. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

koshkin написа
                      Уау, мрем от завист че ти си в железен съндък пък аз съм си в офиса надул съм климатика на 26 и ми е топличко и готино.
                      А нещо същественно да имаш да кажеш по темата?

Comment

Ще извинявате, че ви прекъсвам, толкова, хъм, културната дискусия, но някой ми каза, че един KV1 е на нивото на Т34. Има ли нещо вярно в това? Идеята е, че и той като Т34 има солидна броня, без при това скоростта на танка да се губи, и сам самичък е способен да спре цяла германска дивизия. Т.е., мобилен, мощен, издържащ на вражески огън.
                        "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                        Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Кв 1 си има доста модификации, но по същество е доста по-добре защитен от Т-34, в началото на войната е практически неуязвим за германските противотанкови оръжия, като мобилност обаче отстъпва значително, както поради по-високата си маса така и поради крайно ненадеждната си трансмиси която в комбинация с претовареният двигател води до това че повечето загуби за не от въздействие на противника а от механични повреди. Че не може да спре дивизия не може, това са митове илегенди, ако и да почиват на реален случай с КВ-2, дивизията спира, но не 'щото не може да го пребори а защото въпросното нещо спира (поради скъсана верига) на шосето и пречи на логистиката. По същество в момента в който са разрешени маханичните проблеми на танка той вече не отговаря на изискванията за тежък танк....Сега ми хруман че за него има много по-малко хвалебствият в стравнение с тигър ако и КВ-то да е много по-радикален качествен скок, като по защита превъзхожда германският зверунгел (говоря за Кв-1Е)...въпрос на пропаганда.

Comment

Да, съгласен с Гоги, само да добавя - проблем за КВ-тата е и периода, в който се използват. Началото на войната е характерно с много проблеми за РККА, сред които са лошата обученост на екипажите, хаоса, предизвикан от немското настъпление, което води до лиспа на поддръжка, проблеми със снабдяването, грешни заповеди и т.н., които водят в крайна сметка до това, че участието на този танк бледнее на фона на разгрома от първите месеци. Или с други думи - и чудо танк да е бил, той просто се загубва в хаоса. А след това просто идват други времена.
                            Проект 22.06.1941 г.

Comment

Всъщност съм направила странно наблюдение - тежките и супертежки танкове започват да бъдат хвалени като най-добри за дадена страна, когато тя е в защита най-често. Погледнете примера с Кв и Тигъра, които са класика.

Гоги, ако не се лъжа, Кв бис има по-ниски кули и следователно, как го каза, по ниска маса Чудя се дали технически това оправя проблемите с видимостта за екипажа?
                              "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                              Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

koshkin написа
                                Aми няма нужда да ги пишеш. Съдейки по номера на cell фонa от който пишеш, най-много(ако наистина се развозваш на някой танк) това да е М1 или М1А1 и се съмнявам някой да се утрепе да ти завижда задето си се занесъл на другия край на света за да го играеш кемаф и реалната вероятност да срещнеш съдбата си под формата на иракчанин с РПГ-7, оборудвано с граната с тандемен взривател.
                                Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Working...
                                X