Дайте да си подхванем изтърканата тема за най-добър танк

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Гост

Ами, врял се е. Това е една такава опитимистична журналистическа статийка от типа "нашето оръжие няма аналог". Изкарали го от водата и "затичал като младеж", че и запалил. Само не касва отръскал ли се е от водата Гледай какъв израз, тича като младеж, казан за една машина.
    "Всичко" наистина е толкова относително. Не се наемам да изброя колко вида материали има в един танк...

Comment

• Gaden Gogi
      The Voice of Reason
      • Oct 2003
      • 10940

ami ako gledame optimisti`no това е дизелова машина и окабеляване принципно не и трябва.....ако има с какво да я бутнат/дръпнат и горивото стига до мотора.....

Han Solo написа
      За бърза справка... миналия уикенд с Елемаг ходихме до района на Елхово- Болярово, не обикаляхме много но закопани танкове намерихме - по точно куполи и бетонни подземия - Т-34 бяха. малко ме е яд че не останахме повече а и всичко си беше в идеално състояние, ако бяхме пообикаляли съм сигурен че още неща щяха да изскочат
      Ами защото сте ходили самички, ако бяхте се обадили (както се бяхме разбрали с Елемаг) можеше и да намерите..или поне щях да ви покажа това което аз съм намерил вече. Така им се пада на несериозните.
      А по темата че били извадени '75 (препрочитаме темата) : нищо не е извадено, дажи си бяха и със смазка по врътката за въртене на купола...поне преди 2 години беше така,
      Last edited by Gaden Gogi; 09-09-2005, 14:07. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

• Sturmpionier
        ветеран
        • Jul 2005
        • 591

Като говорим за Т-34 ,този танк е все още на въоръжение в Сърбия и Ирак!!!Последнито е взел участие в бойни действие по време на войната в Босна.Виждал съм в нета камо профил на сръбски Т-34 и като го намеря,ще го постна.

Comment

• Han Solo
          Контрабандист
          • Oct 2004
          • 581

Това в Сърбия и Ирак май е извадено от тъй наречения военновременен резерв и са въоръжавали не рвдовната армия , а паравоенните формирования... а хърватите и босненците са ги използвали от немайкъде - нали имаше ембарго за износ на оръжие за бивша Югославия заради гражданската война там
          may the Force be with you

Comment

• Parabellum
            ветеран
            • Mar 2003
            • 5567

Понеже няма смисъл да отварям отделна тема реших да задам въпросът си тук.
            Ако може някой от знаещите да ми изброи какво образци танкове са участвали в Испанската Гражданска Война 36-39 та от двете страни на барикадата .
            Предварително благодаря
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• Gaden Gogi
              The Voice of Reason
              • Oct 2003
              • 10940

подробно описание на модификациите или от сорта :"Т-26 разни модификации"?

Comment

• messire Woland
                -
                • Jan 2003
                • 10623

Доколкото аз знам, от съветска страна това са Т-26ци, от немска Т-1, за италиански не знам, но сигурно е имало нещо.
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Gaden Gogi
                  The Voice of Reason
                  • Oct 2003
                  • 10940

E понеже човекът Парабелум има определени заслуги към адмиралтейството ние (като законни бащи на танка) се разровихме из своите архиви и му изнамерихме следното:

Comment

• Parabellum
                    ветеран
                    • Mar 2003
                    • 5567

Благодаря ви много за инфото.Сега започвам да чета и да се уча
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• Thunderchief
                      ветеран
                      • Oct 2004
                      • 803

Gaden Gogi написа
                      E понеже човекът Парабелум има определени заслуги към адмиралтейството ние (като законни бащи на танка)
                      Ще ме простиш за тъпия въпрос, а коя тогава е майка му :mhehe: :mhehe: ?

П.С. Сега да не го сметнеш за заяждане. По-скоро е майтап
                      Can't talk! Got to Shoot!

Comment

• Gaden Gogi
                        The Voice of Reason
                        • Oct 2003
                        • 10940

Танкът е замисле и конструиран точно в адмиралтейството.

Comment

• Thunderchief
                          ветеран
                          • Oct 2004
                          • 803

Gaden Gogi написа
                          Танкът е замисле и конструиран точно в адмиралтейството.
                          Сетих се. Просто реших да се избъзикам
                          Can't talk! Got to Shoot!

Comment

• De Ruyeter
                            Адмирал на флота
                            • Dec 2003
                            • 3861

Най-добър танк ли?Хм...Ами предполагам че са танковете на победителите, защото иначе нямаше да имат с какво да победят - нямаше да имат годно средство за постигне резултата
                            П.В.

Comment

• mellisa
                              Cupitor impossibilium
                              • Mar 2005
                              • 1181

Сигурно отговорът на въпроса, който ще ви задам го има някъде по-горе, но нямам време да чета всичко. Така че много моля, някой кратко и бързо да ми каже, вярно ли е, че бензиновият Sherman се възпламенява много по-бързо и лесно от дизеловия T-34? Някакъе солиден аргумент, че е все пак по-добър от T-34?
                              Last edited by Imperial; 14-10-2005, 17:17.
                              "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                              Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

• Han Solo
                                Контрабандист
                                • Oct 2004
                                • 581

mellisa написа
                                Сигурно отговорът на въпроса, който ще ви задам го има някъде по-горе, но нямам време да чета всичко. Така че много моля, някой кратко и бързо да ми каже, вярно ли е, че бензиновият Sherman се възпламенява много по-бързо и лесно от дизеловия T-34? Някакъе солиден аргумент, че е все пак по-добър от T-34?
                                теоретично двигател който е с бензин се зъзпламенява по-лесно отколкото този на дизел, защото бензина се изпарява по-лесно а това което гори са парите... тоест Шърмана би трябвало да се подпалва по-лесно от Т-34. Обаче запали ли ли се бензина изгаря далеч по-бързо от нафтата, която гори доста по-продължително и нанася далеч по-големи поражения - коктейлите Молотов в различните си рецепти винаги се състои най-малко от две вещества - едното леснозапалимо а другото бавногорящо и добре залепващо за повърхностите
                                may the Force be with you

Comment

Working...