Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква е оптималната машина за бой в градски условия?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

тези нови дистанционни куполи вероятно са със стандартизаиран хардуер и софтуер , сигурно сте по-осведомени за това
    дали една такава установка може да се монтира на разлини машини примерно тази със 30мм и ракетите на БТР-90 може и да се монтира на разни джипове Хамър примерно или други по-леки машини
    примерно:двуместни това би намалило силуета и масата на машината многократно , а двамата мех.водача и оператора на оръжията да са в много по защитенаната част на машината в средата долу ниско

а и модула може да е с възможност за замяна на оръжията 30мм, 55мм, 75,мм оръдия и т.н. ракети , гранатомети , картечници , огнемети

Comment

gollum написа
      Ъъъ, 3F122, тоя на снимката хич не ми прилича на федерален войник, а повече на чеченец.
      Голъм не всеки брадт там е чеченец, обратното също е вярно. особенно в разузнавателни групи. освен туй на линка ето тук пише "Наши в Чечне" (те повечето снимки са си показуха де): http://warnet.ws/foto/5365

Comment

Рамщайн, не виждам как на лека втомобил 4 х 4 ще вместиш нещо повече от дистанционен модул с 7,62 мм картечница (хайде, до 12,7 мм) и автоматичен гарантомет (30 или 40 мм). Подобен модул ще е с маса до 300-400 кг, така че би могло. Но модул от едни тон и нагоре не ми се вярва (все пак самите машини от този тип рядко са по-тежки от 3-5 тона). Второ, няма как да се разположи твърде голяма защита. Разбира се, може да се напарви специализирана машина, която да няма десант и да е малко по-голяма и тежка (сигурно ще отиде към 10 тона), която да е сравнително добре защитена и да може да носи един модул, дори и с 30 мм оръдие, автоматична гранатохвъргачка, картечница и 2-4 ракети. Обаче подобна мишан дали ще е нужна? Първо, ще си е скъпо да се създаде , самата машина също няма да е евтина. Второ, какви задачи ще може да изпълнява? Да служи като дозорна машина, за разузнаване, за конвой и евентуално за огнева поддръжка. Но не мисля, че такава амшина ще е чак толкова добра за градска бой - все пак ще й е нужон да действа заедно с бронетранспортьор, а вероятно ще е по-смислено директно да се хвърлят средства за разработване на бронетранспортьор, отколкото за две различни машини. Но не мисля, че подобен модул (с 25-30 мм оръдие, картечница, гарантохвъргачка и управляеми ракети) може да се сложи на сравнително лек автомобил 4 х 4, че и да се добави нещо повече от защита от срелково оръжие.

3F122, наиситна така пише, обаче там имаше няколко снимки (май 2-3), на които изобразените с оръжие в ракъ повече ми приличаха на чеченци. Не че разбирам много, де. Но във всеки случай бяха от някакви паравоенни формирования и не се забелязваше да носят униформа.

Comment

ще ме ядосате и сам ще го нарисувам!!! ма тоя път на корел и за няколко часа а не за 20 мин като мацаничката на пейнта на предната страница. тия неща вече сме ги приказвали. айде давайте да даваме докато не ни е пляснал някой през устата, че ако видя катинар още на първата си тема няма да го преживея ще постна нощес резултата в същото мнение.

още офтопик: никой не каза къде са настоящите магазини за модели, що така

edit: нещо не ми се удава рисуването, скарахме се с корела. ще пробвам да ползвам нещо друго и тази седмица да съм готов
          Last edited by 3F122; 03-07-2006, 23:55.

Comment

Къде са обещаните скици, моля?
            Искам ги триизмерни и анимирани ако не е проблем :twisted:
            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

в горния пост дописвах снощи. нещо с корела имаме недоразумения, за това ще пробвам с 2-3 други опции. не очаквай шедьовър, обаче за 3Д не обещавам, защото ми е непозната територия все още, но мога да опитам. ще видя дали мога да експортвам в нужния формат към нужните за 3Д програми и мога да помоля колеги от фирмата да го погледнат. анимацията ще е пък последна опция

Comment

Дниайн, аз нищо не съм обещавал . Като ми се занимаваше, правех скиците, сега ме е хванал мързел.
                Ето още една статийка по повод на автоматичното дистанционно-управляемо въоръжение (впрочем, и самата финландска машина е модулна че и 8 х 8, каквато обсъждахме тук):
                http://www.army-guide.com/rus/articl...hp?forumID=617

Ето и още една машинка, пак с дистанционно-управляемо въоръжение:
                На выставке Eurosatory, проходившей в Париже с 12 по 16 июня, MBDA – европейская компания по производству ракетных систем – продемонстрировала новую многоцелевую боевую машину (MPCV).

Comment

Дниайн, аз нищо не съм обещавал
                  Разбира се че не си, затова съм сложил и гузна физиономия а-ла "Айде, бе бате..."
                  А и да беше обещал, единствената ми опция би била да наема няколко яки момчета да те мотивират :twak: :twisted:

Comment

gollum написа
                    ...

Ето и още една машинка, пак с дистанционно-управляемо въоръжение:
                    http://www.army-guide.com/rus/articl...hp?forumID=618
                    такава мошина в общи линии имах впредвид като най-масова ,
                    в комплкет с нещо като БМП-3 или Израелското БМП (тежко на базата на Т-55)

Comment

Рамщайн, израелската армия няма БМП бе. Ако говориш за "Ахзарит", това е БТР и е тежък на тегло и броня, но не и на въоръжение - максималното е една 12.7 мм картечница и 1-2х7.62 мм.

Comment

Ето още една машина - 4 х 4, данните около нея мисля, че ще са ти полезни, Рамщайн, за да прецениш доколко е възможна твоята машина -
                        Ето и едно материалче по повод на сегашното състояние на пазара за 6 х 6 и 8 х 8 бронетранспортьори.
                        Last edited by модератор; 10-07-2006, 16:11.

Comment

В RLS утверждают, что GeFaS будет способна выдержать взрыв самодельного взрывного устройства весом 150 кг рядом с машиной.
                          Голъм, тази хвалба ми е трудно да и повярвам. Може да е вярно, ако имат предвид 150 кг "барут" от кибритени клечки. Дори черен барут да е, ще разнесе машината...

Машина 4х4 будет оснащена дистанционно управляемым боевым модулем с пулеметом или 40 мм автоматическим гранатометом.
                          Не може и повече да е. Тоест машината ще е отлична за патрулна и разузнавателна местност, но не за нещо "повече".

Любопитното е че разработките са в насоката за която си бъбрим.

Comment

част първа. много бавно растеше, защото ползвам Визио (не ми се смейте, сега ще обясня) с цел координатната мрежа да ми е под ръка, да ползвам точни размери и след това да можем да определим пропорциите. а и по-лесно се коригират ъгли и какво ли не. надявам се да успея с поглед отгоре до четвъртък. следващата седмица двата края и вътрешно разпределение. за капак мисля да има малко повече от към бойните модули но има време

забележка: гумите условно са прозрачни, исках да се виждат пропорциите и формата на корпуса и V-образността на дъното.

Comment

ако все още имате интерес към темата ще се радвам да прочета коментари. засега мълчанието може да се приема или като пълно съгласие с видяното или като мнение "почна си темата и сам ще си я довърши, ние няма да се месим".

any thoughts?

Comment

Ами ние повече или по-малко се съгласихме с проекта, нарисуван от Голъм. Поне аз така разбрах. Малките промени, които се предложиха, не си заслужават нова скица (освен ако Голъм не го мързи ). Резултатът трябва да е нещо много подобно на твоята. Доколкото можем да "проектираме" на форумно ниво, мисля че сме изчерпали въпросите. Оттук нататък може да се спори само за подробностите, което е безсмислено...
                                В крайна сметка и днес вече е видно какви са тенденциите - Страйкър, Брадли и т.н. Сигурните неща са, че в бъдещите войни ще се обръща все повече внимание на околните щети по инфраструктурата - просто пътната мрежа и градовете се разрастват с такива темпове, че "все повече има какво да се руши" и съответно да се губи. Заедно с това тактическата обстановка става все по-сложна - атаките отгоре, отдолу, отстрани, през деня и през ноща, цивилните жертви и изобилието от укрития изискват няколко огневи точки, с разнообразни оръжия и модерни прицелни и разпознавателни системи. Тези и други фактори правят задачите на бойните части все по-сложни и (освен ако не се подражава на руската армия в Грозни) въоръжените сили ще стават все по-скъпи, по-малобройни и по-елитни. Както и по-ефективни.

Comment

Working...
                                X