Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвременна бронирана техника

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Впрочем назидателният ти тон е много забавен, особеннокогато се редува с исказвания от сорта " аз много не разбирам от темата"
    Хубаво е, че се заблавляваш, но целта на дискусиите тук не е напарзното "дърлене". Ако искаш, прочети правилата на форума. Ако имаш някакви аргументи и конкретна информация - изложи ги. А емоционалното им оцветяване можеш да си го спестиш за лична употреба.
    Излагам личното си мнение - никой не ти пречи да излагаш своето лично мнение. Но ако постваш единствено воден от желание да се заяждаш... няма да стане.

Конкретно:
    все имах спомен че Кенгурото осигурява защита еквивалена на тази на основните танкове.
    Да, защита на нивото на осонвните средни танкове. Но разликата тук е, че машини като израелските които обсъждаме осигуряват ниво на защита много различно от нивото както на средните танкове, така и на ОБТ. Което е и една от основинте разлики - именно тук имат място понятия като "кръгова защита" и общо взето линейната защита на ОБТ (концентрирана преди всичко в предната порекция на машината).
    Това е основната разлика, която никак не е малка, според мен. Но по-голямата разлика е в концепцията, сопред която се използват.

Относно това "въпросните израелски разработки не са чиста преработка на танк, а са наработка върху корпуса и част от шасито на танк - всичко останало е подменено" ами то и Кенгурата са корпус и шаси само, всичко друго е подменено, ие имат разни противокумулативни мрежи, ама и Израелските си имат допълнителни екрани....
    За това - според мен то просто не отговаря на истината. За да съм конкретен ще приведа няколко цитата около създаването на "Кенгурутата":
    The first Kangaroos, known as Unfrocked Priests or Priest Kangaroos, were improvised by taking the gun out of U.S. Priest M7 105mm Howitzer Motor Carriages and thus providing room for 20 infantry plus a crew of one. The Priests had become surplus to requirements when they were superceded by the Canadian-built Sexton 25pdr SP Gun.
    Т.е., става въпрос както казах за проста импровизация на готова машина (
    Priest M7). Нищо не е махано, освен оръдието, въобще пормените са минимални.
    When the Priests had to be returned to the U.S. Army, they were replaced by modified Ram Cruiser Tanks, which had up to this point been sitting in a depot in Britain. With their turrets removed the Rams proved suitable for their new role. The infantry still had to disembark over the side, but they were much lower than the Priests. Although the Ram Kangaroos were uneconomical in that they only held a section of infantry (8 soldiers and a driver and commander/ wireless operator), they covered the ground to the objectives speedily, gave cover to the infantry on the way and were able to fight their way forward under the fire of their own .30 calibre hull-mounted machine-gun.
    Следващият вариант на "Кенгуро"-то е отново леко модифициран "Шърман РАМ" (канадска модификация на "Шърман") - махнат е куполът и е добавена картечна "куличка". Както виждаш почти нищо друго не е променено.
    Доакто в случаят с упоменатите израелски машини ("Архазит") от оригиналният танк не е останало нищо друго, освен корпуса и колелата (всъщност и те, доколкото разбрах, в момента се заменят на много машини с такива от "Центурион"). Всичко останало - включително и голяма част от корпуса е преработено и променено. Да не говорим, че са направени специални люкове за десанта.

И накрая да се върнем на предназначението:
    Shortly after D-Day it was found that an armoured fighting vehicle, preferably tracked, should be employed for carrying Infantry into battle. Thus, long, fatiguing approach marches and unnecessary casualties could be avoided. The answer was found in the Kangaroo, a vehicle capable of going wherever the tanks could go and of giving adequate protection to the infantry right up to the objective.
    Т.е., както виждаш става въпрос за импровизация на тема достатъчно защитен БТР, който да може да се движи в една линия с танковете и да дава съответното ниво на защита на пехотата. Тази концепция след войната е развита и дава огромен брой проектирани като такива БТР-и. Т.е., машини при които ключова е защитата в предната порекция (в посоката, в която настъпват заедно с танковете), защитата отстрани е по-слаба, а отзад почти отстъства. По същата схема е проектирана защитата и на линейните танкове и на ОБТ.
    Разликата спярмо израелската концепция (и въобще това, което напоследък обсъждаме в тази тема) е, че последната е предназначена за осигруяване на защитата на мотопехотата в условията на контактен бой (включително в условията на пресечен терен и в град), при който тя може да бъде нападната от всяка страна с всякакъв вид леки ПТ оръжия (РПГ най-вече). Съответно, осигуряваната защита е кръгова.
    (цитатите са от http://www.mapleleafup.org/histories/1cacr/ )

Last edited by gollum; 24-03-2005, 13:40. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Ето и няколко снимки на обсъжданите машини:

"Кенгуро" - вариантът, преправен от танк "Рам", както и самият танк "Рам", както и М7 Priest и "Кенгуро", преработено от него:
      Attached Files

Comment

А тук пускам снимки на Т-55 и на "Абхазит":
        Attached Files

Comment

Пионери са, пиноери са. Все пак като тяхното нищо засега няма направено от съвременните, а те имат вече трето.
          Ето на, какво става, през войната имало такива Кенгура. Защото самата необходимост е наложила такваз машина. Както и САУтата с тежка броня от това време.

Comment

Challenger 2 с допълнително брониране в Ирак:
            Attached Files
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Виждам че знаете много затова искам да ви помоля за помощ.Интересувам се от зенитната артилерия в българската армия 1945-1989.Какви модели са били на въоражение,колко струват и кога са снети от въоражение.В спор съм с колеги от зенитния дивизион по този въпрос/военнослужещ съм в 61 стремска бригада/.
              www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!

"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....

Comment

Малко да спамна: в дивизиона (където и аз съм служил) още ли пеят (лаят) песничката за "...в неочакван решителен миг..."?

Comment

Imperial написа
                  Challenger 2 с допълнително брониране в Ирак:
                  Оф, леле, щом и на Челинджър 2 му слагат още брони, време е за нов танк. Нали уж "Чобхем", не знам си какво си ппък ето, пак са го накичили като руснаци с креватни пружини в Берлин 45-та...

Comment

Koмбинираната преграда е в челните проекции, иначе бордовете са си монолитни (на всички танкове) и са от порядъка на 70-80 мм, а кърмата 20-30, поради тази причина се слагат тевзи решетки които предизвикват сработване на кумулативните боеприпаси. Руснаците го правят същото примерно НИИ "Сталь" имат доста проработки по въпроса.

Comment

GADEN GOGI това е хит който слушам постоянно откакто служа ,вече 5 г

"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....

Comment

Aу, ама ти си кадровак:-), Та значи за зенитките, малко по памет: дву и 4 цевни 14,5, съответно май бяха ЗУ-2 и ЗУ-4, 23мм ЗУ-23-2, то него още си го има, дори в дивизиона има няколко КОМ-а,...повече като се сетя имената на 57,85 и 100 милиметровите с/ми

Comment

GADEN GOGI не си ли и ти военен. Имената са С-60 57ММ, КС-18 85ММ, КС-19 100ММ, разбрах че е имало и 130мм /ако не бъркам/, ама ми се губят годините. Професионал съм, веднага след срочната служба постъпих в 61 мбр, това е единствената свястна работа в карлово, и вече 5г, та така.
                          Last edited by dibo; 31-05-2005, 20:43. Причина: свясТна

Comment

Frujin Assen написа
                            GADEN GOGI не си ли и ти военен.Имената са С-60 57ММ,КС-18 85ММ,КС-19 100ММ,разбрах че е имало и 130мм/ако не бъркам/,ама ми се губят годините.Професионал съм, веднага след срочната служба постъпих в 61 мбр,това е единствената свясна работа в карлово,и вече 5г, та така.
                            130 мм зенитна система аз поне не знам да има, поне не сухопътна. За цени ме съмнява да намериш. А иначе не съм военен.
                            Относно региона около Карлово: ако си от там да, това е добър вариант просто поради високият % безработица. Иначе бях в зенитният дивизион през ноември 2002. ст. лейтенанта в учебната рота беше супер..
                            Въпрос: като ги знеш оръдията защо питаш? А ракети каквото си имам ей сега това е, май нищо не е сваляно от въоръжение, или поне при последното омиротворяване на балканите ми се мерна ко кутията че дадоха С-75
                            Last edited by dibo; 31-05-2005, 20:44. Причина: изпуснати букви

Comment

Gaden Gogi написа
                              Koмбинираната преграда е в челните проекции, иначе бордовете са си монолитни (на всички танкове) и са от порядъка на 70-80 мм, а кърмата 20-30, поради тази причина се слагат тевзи решетки които предизвикват сработване на кумулативните боеприпаси. Руснаците го правят същото примерно НИИ "Сталь" имат доста проработки по въпроса.
                              Е да. Но щом почнат нещо да прикачават, значи е време за следващият модел, в който, грубо казано, "прикаченото" ще е вече включено в схемата. Я за сметка на олекотяване, я с друго някакво решение. Вярно, че светът буксова в това отношение и няма пари, но ще цъфне до някоя и друга година някой нов я Леопард, я друго. Така ми се струва.

Frujin Assen написа
                              ..........Професионал съм, веднага след срочната служба постъпих в 61 мбр, това е единствената свястна работа в карлово, и вече 5г, та така.
                              Това си е съвсем добро занимание, дори и да има друга работа в града.
                              Last edited by ; 31-05-2005, 23:59. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Основният спор е защо тези оръдия са снети,и могат ли да вършат работа днес.

Comment

Working...
                                X