Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кажете нещо за заглушителите-различни видове оръжия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

bsb написа Виж мнение
    ...Но като се има предвид влошаването на точността, надали някой ползва допълнителен заглушител към снайперска пушка...
    Колега, заглушителя, най-опростено казано, отнема турболенцията зад куршума така, че в никакъв случай не намалява точноста. Може да влошава действието монтиран на самозаряден пистолет например, но за тази работа си има нилсен-устройства и подобни но в повечето случай по-тежкият преден край на оръжието подобрява контрола, така, че не знам от къде го взимате това за намаляване на точноста. Гледам, доста популярно мнение е из БГ форумите.
    По темата - повечето руски модели заглушители са с гумени мембрани вътре и не стават за повече от определен брой изстрели в смисъл - ефекта им се намаля прогресивно при стрелба, особено автоматична.
    И не е задължително да се монтират само на снайперски винтовки, при руснаците е по-скоро обратното - били са широко разспространени, монтирани на СВД или обикновен калашник при Спец наз в А-стан.
    Всъщност аз знам само за един широко разспространен вид руски заглушители дето се монтират на стандартен фланец - Прибор безшумной Стрелбъй - ПБС (ще прощавате за "руският") При него обаче не може да се постигне напълно ефекта защото доколкото аз знам руснаците нямат стандартна подзвукова муниция за АК. Не говоря за Винторез и някой други подобни които се произвеждат в сравнително малки серии и са за строго пределени приложения.

Comment

.38 super, мога да дам мнение само за това,което съм ползвал. 1/Отдавна е създаден стандартен 7.62х39 УС/уменьшенной скорости/. Тегло на куршума: 12.5гр; начална скорост: 290м/с. ПББС1/2/ е конструиран за този боеприпас. Мисля,че маркировката му е черна и зелена ивица,но не съм сигурен. И логично са с намалена прицелна далекобойност.Балистиката на изстрела е различна,за това се поставя допълнително приспособление на мерната пластина. 2/По принцип автоматична стрелба при използване на прибора не се използва. 3/ Прибора е за безшумна и БЕЗПЛАМЪЧНА стрелба,т.е. изключва и светлинният демаскиращ признак. 4/ При правилно използване е абсолютно ефективен на определена дистанция. 5/ Тактическите заглушители са малко по-друго нещо.
      Last edited by майор; 12-05-2009, 11:58.
      "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

майор написа Виж мнение
        .38 super, мога да дам мнение само за това,което съм ползвал. 1/Отдавна е създаден стандартен 7.62х39 УС/уменьшенной скорости/. Тегло на куршума: 12.5гр; начална скорост: 290м/с. ПББС1/2/ е конструиран за този боеприпас. Мисля,че маркировката му е черна и зелена ивица,но не съм сигурен. И логично са с намалена прицелна далекобойност.Балистиката на изстрела е различна,за това се поставя допълнително приспособление на мерната пластина. 2/По принцип автоматична стрелба при използване на прибора не се използва. 3/ Прибора е за безшумна и БЕЗПЛАМЪЧНА стрелба,т.е. изключва и светлинният демаскиращ признак. 4/ При правилно използване е абсолютно ефективен на определена дистанция. 5/ Използваш правилото на четирите "П"-та: Правилната Подготовка Предотвратява Провала !
        Aми аз казах ясно, че не съм запознат с патрона, благодаря за разяснението. За балистика не говоря а за твърдението, че "заглушителя намаля точноста", естествено, че ако патрона е дозвуков балистиката ще е друга. От друга страна, има ли някакво огромно значение балистиката ако разглеждаме случая с АК - до 200-300м какъвто и патрон да сложиш балистиката ще си е наред.По принцип ПБС-а би трябвало да е ефективен за около 200 изстрела ама спец-назите в А-стан дават много по-малки цифри, наскоро четох нещо по въпроса, така че предлагам да не разискваме принципни положения, особено когато говориме за заглушител монтиран на автоматично оръжие.
        Пак - не споря с тебе, просто не съм съгласен с някой твърдения, представени като абсолютна истина. После не разбирам защо всички се оглеждат само в съветски заглушители, при положение, че има и други та и на други принципи където куршума не минава през бариера (за да си намали "точноста" например )

... Това правило не беше ли със 7 п-та и изобщо приложимо ли е в случая ?

Comment

.38 super.Не се намалява точността,а далекобойността. Защо ПББС ли? Все още това е стандарта в БА. В никакъв случай не е най-доброто и практично,но за това оръжие и боеприпас си върши работата. Един обтюратор/каучуковата шайба играеща роля на бленда/ е за 100 изстрела/реално по-малко/.Прицелна далекобойност 200м/100 е най- сигурната дистанция/. В БА ПБС са на въоръжение във войсковите и специални подразделения за разузнаване и др. специфични разходки.
          Last edited by майор; 12-05-2009, 11:51.

Comment

майор написа Виж мнение
            .38 super. Защо руски заглушители ли? Все още това е стандарта в БА. В никакъв случай не е най-доброто и практично,но за това оръжие и боеприпас си върши работата..
            E,аз съм далече от твърдението, че не са ефективни и като дизайн и като приложения, просто мисля че стартиралият темата говореше първо за заглушителите по принцип и после за тези в армията.
            Добре де, нека да е така, да питам - руснаците имат ли мокри заглушители или всичките им са на гумени (демек - "каучукови") мембрани ? И защо не виждам всичките снимки дето ги поствате ?

Comment

Затруднявам се да ти отговоря.Не съм компетентен. Дори не зная какво означава мокър заглушител. Все ще се намери някой компетентен.Тактическите заглушители са без обтюратор
              Last edited by майор; 12-05-2009, 11:53.

Comment

На АКУ е 200м мерната далекобойност, но ефективния огън е до 100м, а със заглушител сигурно ще е доста по-зле.

Comment

Working...
                X