Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кажете нещо за заглушителите-различни видове оръжия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

[QUOTE=beni_rei]
    Parabellum написа
    А за какви заглушители става дума / за пневматичните оръжия /
    Пошегувах се безсолно.Имах предвид разните дулни наставки , създаващи внушителност на въздухарките ,задълбочено и сериозно предлагани на наивните купувачи като-конпенсатори , стабилизатори , че дори и заглушители

А за интересни старини -препоръчвам ти специализираните теми и форум. :sm126:

Comment

Я кажете ако знаете, някои малко известни устройства и принципи на заглушаване, както и непопулярни модели заглушители.
      Last edited by ; 08-12-2006, 20:15.

Comment

И аз за това отворих темата. Ама никои не предложи нещо кой знаи какво?

Parabellum
        А кажи как е направен предпазитела на " Ямаков " ???
        Last edited by beni_rei; 08-12-2006, 18:23. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

AYB написа
          Я кажете ако знаете, някои малко известни устройства и принципи на заглушаване, както и непопулярни модели заглушители.
          Ето един непопулярен...

Comment

beni_rei написа
            И аз за това отворих темата. Ама никои не предложи нещо кой знаи какво?

Parabellum
            А кажи как е направен предпазитела на " Ямаков " ???
            Ами ти ми кажи
            Аз това оръжие само на видео и на снимка съм го виждал. Тъй като ти си правил видеото с което разполагам, значи ти би трябвало да ни кажеш.Ще ни бъде интересно или да питам колегата който е стрелял с него как е направен а?
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

valo написа
              Ето един непопулярен...
              Да, интересно хрумване!!! Вярно, не приложимо на практика, но интересно...
              Ето още един подобен принцип:

Comment

Ето за това ставаше дума. Това са наистина интересни видове заглушители.
                До сега небях срештал такива хрумвания. А дали са изпитвани някога и дали действат.

Parabellum
                Когато се махнах от поделението. Моят началник тъкмо работеше по оръжието.
                Нямаше повечето части или можеби никога не ги е имало. Дори нямаше спусковия механизъм. Между другото той е направен по много интересен начин. В най задната част на приклада се намира и се спуска посредством, дълго около 15 см. лосче захванато за спусъка. За предпазитела имаше само едно изрезче на щампованата ламарина. Приклада и цевната кутия представляват, една цяла щампована ламатина. Отражателя на гилзите е заработен на самия пълнител и при задвижването на частите в задно положение, преди да преминат през пълнителя се удря гилзата в гилзо отражателя. Оръжието работи на принципа на отката и е с плаваща цев. Сиреч няма газова трабичка и всички газове излизат през цевта. Все още не му пяхме изработили и разединител на стрелбата, така че стреляше само на автоматичен. Но както се вижда и на клиповете, имаше някой засечки на автоматичния. Предпазителя който щяхме да направим /мисля че беше така/ е само предпазител. А превключвателя за автоматична и единична стрелба беше отделно. Но може и да се лъжа. Но мисля че предпазителя застопоряваше затвора и чукчето. Ще се допитам отново до шефа но мисля че не се бъркам. Между другото стреля се много удобно с него и е стряхотно оръжие. Ако се доработи и малко обнови ще стане супер оръжие. А ако се направи 5.56мм защо не да се въоражим с него!!! Какво ще кажеш???

Comment

beni_rei написа
                  Ето за това ставаше дума. Това са наистина интересни видове заглушители.
                  До сега небях срештал такива хрумвания. А дали са изпитвани някога и дали действат.

Parabellum
                  Когато се махнах от поделението. Моят началник тъкмо работеше по оръжието.
                  Нямаше повечето части или можеби никога не ги е имало. Дори нямаше спусковия механизъм. Между другото той е направен по много интересен начин. В най задната част на приклада се намира и се спуска посредством, дълго около 15 см. лосче захванато за спусъка. За предпазитела имаше само едно изрезче на щампованата ламарина. Приклада и цевната кутия представляват, една цяла щампована ламатина. Отражателя на гилзите е заработен на самия пълнител и при задвижването на частите в задно положение, преди да преминат през пълнителя се удря гилзата в гилзо отражателя. Оръжието работи на принципа на отката и е с плаваща цев. Сиреч няма газова трабичка и всички газове излизат през цевта. Все още не му пяхме изработили и разединител на стрелбата, така че стреляше само на автоматичен. Но както се вижда и на клиповете, имаше някой засечки на автоматичния. Предпазителя който щяхме да направим /мисля че беше така/ е само предпазител. А превключвателя за автоматична и единична стрелба беше отделно. Но може и да се лъжа. Но мисля че предпазителя застопоряваше затвора и чукчето. Ще се допитам отново до шефа но мисля че не се бъркам. Между другото стреля се много удобно с него и е стряхотно оръжие. Ако се доработи и малко обнови ще стане супер оръжие. А ако се направи 5.56мм защо не да се въоражим с него!!! Какво ще кажеш???
                  Наистина интересно.
                  В същност с шефа ти сме много добри приятели и се познаваме лично, но когато му донесоха автомата, аз вече бях в Чужбина. Догодина, като се прибера в България ще му задам някой друг по специален въпрос относно оружието.
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

AYB написа: "А за стрелбата с АКМ със заглушител; чак пък толкова тихо да е не вярвам!"

Сравнително тихо: При всички 7.62АК след изстрел с УС боеприпас се чува свистене /подобно на изпускане на въздух под налягане/ и звука от действието на механизма. Така е до 60-70 изстрела. След това ефекта се губи постепенно,а също така се променя и балистиката...
                    "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

майор написа Виж мнение
                      AYB написа: "А за стрелбата с АКМ със заглушител; чак пък толкова тихо да е не вярвам!"

Сравнително тихо: При всички 7.62АК след изстрел с УС боеприпас се чува свистене /подобно на изпускане на въздух под налягане/ и звука от действието на механизма. Така е до 60-70 изстрела. След това ефекта се губи постепенно,а също така се променя и балистиката...
                      Ами ето как се чува

източник:

Comment

Как да разбирам израза:"А ето как се чува".Няма голяма разлика от обяснението ми. Но това не е АК 47. Не съм и сигурен,че е 7.62. Ползвал съм ПБС 2/ прибор за безшумна и безпламъчна стрелба/на АКМС-7.62. Между другото се поставя доп. мерна пластина. След прострелката с нея,не е желателно свалянето на ПБС докато не се износи обтюратора,защото обикновено дава отклонение от прострелката. Във всеки случай става. Дават му до 200м прицелна далекобойност,но реалната е 100м.И според наставлението за експлоатация му, трябва да се стреля на единична.
                        Last edited by майор; 12-05-2009, 11:46.

Comment

Ами буквално го разбирай...именно тихо се чува... Доста тихо...
                          7,62мм е...Патроните са специални с намален заряд и утежнен дозвуков куршум.

Comment

Разбрах те колега.Обозначени са като УС патрони.Имаха и маркировка,но забравих каква беше,мисля,че зелена и черна на кутията.На клипа звукът е малко по-различен. Може би заради микрофона. Когато стреляш със 7.62 свистенето е характерно,но слабо.След като се пстави заглушителя и преди прострелката,обтюратора се пробива чрез изстрел с обикновен боеприпас.
                            Last edited by майор; 12-05-2009, 11:56.

Comment

7,62 е в случая, пълнителят е метален.

Comment

Прав си.Друго ми е интересно: Каква ли е прицелната далекобойност с тази цев и това отпред.Никога не съм ползвал вариант У на АК.
                                Last edited by майор; 12-05-2009, 11:49.

Comment

Working...
                                X