Не съм говорил нищо за ПБС и се опасявам познатите да не ги бъркат с огнеприкриватели.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кажете нещо за заглушителите-различни видове оръжия
Collapse
X
-
Значи. Аз съм стрелял с обикновен АКМС и АКМ с заглушител. Мога да кажа че е страхотно. Чувасе само едно леко чаткане. Нещо като щракане с запалка с пезо-кристал. А снайперовата пушка небеше полу автомат а с затвор. При нея не се чуваше абсолютно нищо. Ползвал съм заглушител в Ирак. Но в обикновенните поделянив не се ползват заглушители. Има но неги ползват. А автомата на ген. Ямаков си го бива. Това на снимката е единствено копие. Стрелях веднаж с него. И автомата не е само на Ямаков а и на ген Георгиев / ако не се лъжа / също. Предполагам до скоро никои незнаеше почти нищо за него. Нали Ник?
Comment
-
Гост
Става без проблем! Спомням си, че преди време даваха по телевизията съвместно учение проведено в България, между нашите чуждестранни военни. Та там на стрелковия полигон се показваше стралба с АК-47, с монтирани на него заглушители. С какви патрони стреляха не знам, но заглушители имаше.
Comment
-
Гост
beni_rei написаА за това, какво бихте казали?
: :mhehe: :mhehe: :mhehe:
Comment
-
beni_rei ти си отговаряш на въпросите или разсъждаваш какво си виждал на мисия от армията.
Ами това го казахме.
Господин Павлов предполагам, че ако на стоманената тръба на заглушителя е навита резба идентична на тази на втулката на АК с подходящи умения може да се завие на обикновен АК и да се използува по предназначение, но до сега не бях обърнал особенно внимание на този факт пред себе си.
Comment
-
Гост
А за стрелбата с АКМ със заглушител; чак пък толкова тихо да е не вярвам!!! Да допуснеме, че заглушителя напълно елиминира въздействието на газовете в околния въздух, но нали има движещи се части в автомата, те със сигурност създават при движението си шум. Най-малкото шум се създава от удара на затворната рама по упора на цевната кутия. Самият куршум, дори да е изстрелян с дозвукова скорост, в момента на излизането си от дулото на цевта също създава известен шум - не гърмеж, а по-скоро едно характерно свистене...
Не знам, не съм стрелял никога със заглушител, не съм виждал на живо даже, но ми се струва преувеличено, това което прочетох по-нагоре...
Comment
-
beni_rei написа
а някой ако каже какво е това оръжие и на когое ще го призная :clown:
beni_rei написаА за това, какво бихте казали?
: :mhehe: :mhehe: :mhehe:
Травиален пльокнер, който използва куршими тип "Лефоше"..........
Но да не разваляме темата с антики.
Ако имаш още такива загадки, пускай ги в темата за загадкиТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
[QUOTE=Parabellum]Аз пък случайно имам видеоклпиче правено буквално преди няколко месеца, как въпросният автомат дава първи изстрел след толкова години мълчание и ръждясване по шкафовете. :mhehe:
А Parabellum колкото до клипчетата мога да ти кажа кой ги е правил. :mhehe: :mhehe: :mhehe:
Аз разбира се. :rock: :rock:
За лафошето естествено браво.
Ами хаиде де покажете и вие нещо интересно.
А за какви заглушители става дума / за пневматичните оръжия /
Comment
Comment