ПБС какво е?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кажете нещо за заглушителите-различни видове оръжия
Collapse
X
-
Гост
-
Пичове има заглушители в БГ армия и аз съм стрелял с такъв.
Просто се интересувах от вашето мнение и дали познавате други видове.
И искам да видя ако някои има примерна схема дали имат нещо общо с нашите.
Стрелял съм единствено с заглушител за "Калашников" разбира се.
И ми е интересно да видя други модели и какво е тяхното действие.
А заглушителите се ползват навсякъде.
А това за бутилката е възможно, защото все пак газовете се разширяват в бутилката и се заглушава от части, но слабо - може би около 30 - 40 % най- много.
И това съм го пробвал но с пистолет.
А за това дали съм "момченце" - нека "стареца" да каже дали някога е стрелял със заглушител???
Comment
-
@кало
Честно казано, изобщо не съм се сетил, че има и такава дейност като армейско разузнаване. Нали не правят екшън-филми за него Тъй че - point taken.
@AYB
ПБС - "прибор [для] бесшумной стрельбы". Като имаме предвид, че е за "Калашников" със стандартни патрони, май името е малко условно. Да кажат тези, които са го пробвали. Има и "ПМС" - "Прибор малошумной и беспламенной стрельбы" - тук вече името е по-реалистично.
@beni_rei
Аз разбрах "момчетата" в малко по-друг смисъл, както и съм написал по-горе, ама хайде - един виц, като почне да се обяснява, не е виц.
Ако знаеш руски, търси на руски - www.yandex.ru . Прочетох доста интересни неща за заглушители и безшумно/малкошумно оръжие само днес. Представям си какво би могло да изскочи, ако човек се задълбае.
Comment
-
Гост
beni_rei написаПичове има заглушители в БГ армия и аз съм стрелял с такъв.
Просто се интересувах от вашето мнение и дали познавате други видове.
И искам да видя ако някои има примерна схема дали имат нещо общо с нашите.
Стрелял съм единствено с заглушител за "Калашников" разбира се.
И ми е интересно да видя други модели и какво е тяхното действие.
А заглушителите се ползват навсякъде.
А това за бутилката е възможно, защото все пак газовете се разширяват в бутилката и се заглушава от части, но слабо - може би около 30 - 40 % най- много.
И това съм го пробвал но с пистолет.
А за това дали съм "момченце" - нека "стареца" да каже дали някога е стрелял със заглушител???
Comment
-
Здравейте от мен
Следя дискусията ви от известно време, макар че за последно съм стрелял с пистолет преди 5-6 години и честно казано тогава не тежах много повече от него .
Стана ми интересно това, което AYB каза за шумът от куршумите. По-конкретно опитвал ли се е някой някога да пресметне скоростта на куршум, така че сам да унищожава фазате на звука си? Разбира се, трябва скоростта на куршума да е близка до тази на звука, но друг въпрос е че различни честоти имат различна скорост.
Та в крайна сметка, въпросът ми е дали са правени опити за алтернативни методи на заглушаване на куршум.Канцлер на хазната
Comment
-
Господа, не мислите ли че е време темата да бъде затворена и изтрита. Днес някой иска да дискутира заглушители, утре ще поиска да си направи бомба с GSM.
Който го интересуват такива неща си има сайт за тях
Да отиде там и да пита.
Аз лично не смятам, че тази дискусия трябва да бъде продължена, защото както знаем този форум и още няколко български такива редовно се следят от "момчетата"- в един от форумите те сами се изпуснаха и си признаха, че търсят "престъпниците" не където трябва и обвиняват в престъпления не когото трябва.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Парабелум, много си прав! Не се сетих за това въобще, когато писах последния си пост тук (редактиран е вече). Заглушителите наистина няма какво да им се обсъжда - който иска може лесно да намери схеми на действие в интернет, а обсъждането на начини за изработка на самоделни такива е категорично нездравословно занимание - затова подкрепям предложението темата да се изтрие."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Пара, "момчетата" да хванат да гонят истински престъпници за разнообразие по-добре, отколкото да четат форуми из интернет. Мен ако питате няма проблем да заключим и изтрием темата, но ми се вижда супер смешно - все едно това ще попречи на който е решил да си напазарува каквото му трябва на черния пазар. Все едно пък някой от "онези" въобще е опрял до информация от нета или точно пък нашия форум... Все едно пък няма цели борси за оръжие в нета, съвсем легални дори (станалия печално прочут egun.de например покрай поредния амок в едно училище тук)... И на фона на цялото това "момчетата" тръгнали да следят "подозрителната" БС, смешкиXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
абе я не се поддавайте на молумна бушовска попаганда, убиваща всякаква свобода на словото. няма никаква законова пречка да обсъждаме заглушители, тяхната употреба и устройство. а споменатите "момчета" са най-големите некадърници, ако са тръгнали да ловят престъпници по форумите, и то у нас.
Като имаме предвид, че е за "Калашников" със стандартни патрони
Comment
-
Dinain написаПарабелум, много си прав! Не се сетих за това въобще, когато писах последния си пост тук (редактиран е вече). Заглушителите наистина няма какво да им се обсъжда - който иска може лесно да намери схеми на действие в интернет, а обсъждането на начини за изработка на самоделни такива е категорично нездравословно занимание - затова подкрепям предложението темата да се изтрие.
Нямам нищо против отговорно отношение към информацията, която би могла да навреди, но нека да гледаме по-реалистично. Нито устройството на заглушител, нито как да си направим бомба, взривявана от GSM, са неща, с които ще дадем нова и непозната информация на бъдещите престъпници (защото настоящите, на които това им е необходимо, си го знаят).
Comment
-
Гост
Абе човек не може да ви разбере, какво искате д...а мама му! Хем пускате теми, хем желаете да ги обсъждаме, пък после решавате, че трябвало да се трият. От какъв зор да ги триеме?! Случайно да извършваме някаква противозаконна или противообщественна дейност?! Да подстрекаваме към насилие или тероризъм??? Какво точно e нередното в цялата работа? Обсъждаме в случая част от масово разпространено по света оръжейно оборудване, използвано във всички армии и специализирани подразделения на полицията. Линковете, които дадох по-нагоре са официални, взех ги директно от известния портал start.bg - е ако имаше нещо нередно в цялата работа, щяха ли да ги побликуват там?!
Не знам..., модераторите да решават дали трябва да се трие и форумчаните да се изяснят, какво точно искат...
Comment
-
AYB написа. Гърмежа от изстрела, при условие че началната скорост на куршума е по-висока от 330-360 m/s, може да се раздели на две съставни; дулен гърмеж породен от съприкосновението на изгорелите барутни газове с околния въздух, изтичащи с високо налягане и с голяма скорост от дулото на цевта, в момента на излитането на куршума от нея, и втория компонент - т.н. балистична ударна вълна, породена от движението на куршума със свръхзвукова скорост в атмосферата. Когато скоростта на куршума е по-ниска от скоростта на звука (330-360 m/s), този компонент липсва почти изцяло.
?
Comment
-
bsb написаКакто виждаш, никой не обсъжда начини за изработка. Освен това не е незаконно да се купуват и употребяват - нито в Русия, нито в повечето щати на САЩ, а и у нас не е, доколкото схванах от бърз поглед върху нормативната уредба по въпроса. Малко е безсмислено да си триеш поста, понеже този номер сте го научили от там, от където сме го видели и ние и откъдето ще го видят разните wannabes - от филмите.
Нямам нищо против отговорно отношение към информацията, която би могла да навреди, но нека да гледаме по-реалистично. Нито устройството на заглушител, нито как да си направим бомба, взривявана от GSM, са неща, с които ще дадем нова и непозната информация на бъдещите престъпници (защото настоящите, на които това им е необходимо, си го знаят)."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написада изпразни служебния Макаров по циганетата, дето му обират черешите непрекъснато, но не го е направил, защото се е страхувал че съседите ще чуят стрелбата - сега може би има една идея too many. Чао и приятно обсъждане.
Comment
-
Гост
Todor Pavlov написаНе трябва да се забравя и температурата на барутните газове и срещата им със студения въздух-допълнинелен компонент при гърмежа.
Comment
Comment