Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сравнение на някои типове леко пехотно оръжие

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

И тази "пушка" е във взвода! Каква е? Ако требе и нея ша скъсаме от...gonka. Я, да бъдеме сериозни-повече уважение към новобранците!
    Attached Files
    Last edited by майор; 17-06-2009, 00:52.
    "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

Пушчицата Манлихер Каркано ли е? Образовайте другарчетата де? Не бъдете егоисти.

Comment

Carcano, Moschetto da Cavalleria 1891 или 1891/38, не може да се каже точно.

Ей като най-долната на снимката:

Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Благодаря за отговора. Отивам да търся нещо за пушката да се образовам.

Comment

ivan написа Виж мнение
            Благодаря за отговора. Отивам да търся нещо за пушката да се образовам.
            Тук:
            Attached Files
            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

"Колеги", дори и АК "засича"! Споделете какви задръжки ви е правил Ак? И защо са се случили/според вас/?...

Comment

Моят скромен опит с АК - засечките са били единствено по вина на патрона.

Comment

Колко струва показаното удоволствие и изобщо намира ли се?

Comment

Nick написа Виж мнение
                    Преглеждай щателно какво поставяш в пълнителя, Nick! Все пак не си на бойно поле и доставките не са ординарни! Има реезон за избор и подбор!
                    GOTT MIT UNS!

Comment

майор написа Виж мнение
                      "Колеги", дори и АК "засича"! Споделете какви задръжки ви е правил Ак? И защо са се случили/според вас/?...
                      През 96та год. продадох китайският си калашник с нелегална муфа и нелегален автоматичен затвор с 4 30зарядни пълнитела за огромната сума от $75. Никога не ми е засичал макар и изработката му да беше по-лоша и от румънски АК и да стреля китайските боклучави патрони. На 50-100 м. си сваляше кегли общо взето без проблем. То това му е работата така или иначе - на 100-200м да ръси куршуми със задоволителна точност. Верно - винаги е бил чист но пък не винаги е бил добре смазан. Аз не обичам оръжията ми много "мокри" нищо, че живея във Флорида.

Използвал съм активно също зачисленият ми в казармата АК с фрезована кутия, като от чистене му бях свалил почти цялата оксидация и освен това всеки ден като се прибирах от наряд си закачах колана с противогаза и паласката и разни други боклуци на него и както го държах за ремъка, така го засилвах в каросерията на камиона дето ни прибираше. Толкова блъскане не е виждала крадена кола... Две години никогане ми е давал засечки или нищо подобно а съм издухал неимоверно количество патрони през него заради запасняците - не искаха да си чистят пушките и ми даваха да им стрелям пълнителите.
                      Това е общо взето деинственото важно достойнство на АК - без значение какво го правиш (в разумните рамки) винаги ще стреля, колко добре - обикновенно не е важно.

Comment

ivan написа Виж мнение
                        Колко струва показаното удоволствие и изобщо намира ли се?
                        Кое "удоволствие", това с поличката и фесчето ли?

Comment

Nick написа Виж мнение
                          Nick, a по-конкретно: какъв е бил проблема? С кой модел АК? Имам пред вид,че подобна задръжка се получава,но вината може и да не е в боеприпаса.

Comment

Патроните си бяха проблема, бяха "нарядни" - имам предвид казармата. Знаеш какво се прави от скука като даваш стойка; едно от нещата е изваждането на куршума и барута на патроните.

Единственият друг случай беше вече тук, в САЩ. Един от патроните беше с по-дълбоко поставен капсул и поради това не се възпламени от първия път. Напълних го отново и "Бам!" - замина при останалите.

Comment

Nick, Благодаря ти. Това се случва. Проблемите при АК се получавават при определена, по време и натовареност експлоатация...И то зависят от модификация и технология на производство...

Comment

Нямам опит с употребявани АК. Моят в казармата ми го дадоха чисто нов, не беше стреляно с него, "дядото" само го получил и оставил в пирамидата, а на стрелби ползвал автомата на моя "стар". Аз направих първата стрелба с него.

Другият АК (СЛР всъщност), който купих тук беше също чисто нов. Откъде да взема 'сползван?

Comment

Working...
                                X