Gaden Gogi написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Калашников или Щурмгевер 44
Collapse
X
-
Гост
Абе това раздел "Армейско въоръжение" ли е, или раздел "Спомени от казармата"...
Пишете по същество!
Comment
-
Гоги, имаше практика да се кара службата с едни и същи автомати, отдавна амортизирани, а някои и на границата на разпадането. А реално оръжията с които би трябвало да влезете в бойни действия са били в оръжейния склад.
Това беше най-разпостранено при така наречения "втори ешалон" войници - ЗРВ, РЛС, охере роти и прСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
Не знам, при мен беше следоното - в Учебния център се използваха точно такива почти разпаднали се автомати ( щампованите дати на производство бяха в рамките на 1958-1965 г. на тези, които видях). След това в "бойното" поделение се зачисляваха нови автомати, които определено бяха нови - вадеха ги от оръжеен склад и бяха целите в смазка, та се налагаше дълго да се чистят от нея (а и вече бяха 5,45 мм, а не 7,62 мм, какот в учебния център). Аз бях свързочник, така че точно в спомагателен род войски.
Comment
-
така е, мойто пушкало беше от 67-ми, ли 69-та ли, зверски изпочукано, ма мерните му прибори си бяха настроени добре и се справяше добре на 300 метра дори.
Интересно, най-често съм попадал на АК, АКС, но в 9-та имаше и бая АКМ и АКМС. Някой дали знае кво е количеството на едните и на другите в нашата армия?
Comment
-
Моят в Плевен беше 67-ми набор, но на единична (ако и упражнението да бееш на автомат) бутнах на половината батарея мишените, но автоматична скръбна работа, като се усвои да се пускат по 2-3 куршува се трайване, но по моему освен свадбарски или много от близо автоматичнат ане стува, предполагам с 5,45 е друго положението, но нямам опит.
Comment
-
На нас ни се числяха по ДВА автомата на човек, един 7,62, сгъваем приклад, за всекидневна / разбирай една стреба за цялата служба и пет караула/ употреба и един 5,45 но скъсеният вариант, с който на тази единствена стрелба с патроните с изместен център не се улучваше кой знае колко добре,"...а крилете биват всякакви-каза враната..."
Comment
-
В крайна сметка...
В крайна сметка не разбрах какво е "патентовал" Калашников? Има ли някой желание да разясни защо руснаците вдигат шум за новите разработки на АРСЕНАЛ, например, направени на база конструкцията на АК? Кое всъщност е "патента" Калашников? :vsad: :tdown"...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми
Comment
-
Гост
Comment
-
Гост
Я скивайте това интересно френско оръжие. После може да коментираме:
Comment
Comment