Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Михаил Калашников почина на 94г.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Amazon написа Виж мнение
    Ясно че се ебаваш.
    Ми разстроих се, никой не вярва на руските източници... Един не вярва на Шилин, нищо че е бил директор в Ижмаш и е отговарял за износа. Друг на Малимон не вярва, нищо, че е оръжейник. Трети пък не вярва, че сме използвали студено коване, щото руснаците нямало да разрешат и щото прахосмукачката нещо там... Направо се депресирах, шъ знайш.
    Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
    A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа Виж мнение
      Трети пък не вярва, че сме използвали студено коване, щото руснаците нямало да разрешат и щото прахосмукачката нещо там... Направо се депресирах, шъ знайш.
      Туй в мойта градина.
      Но само с четене на книжки не може да се придобие представа за реалността в даден времеви период. Трябва да си го изпитал на гърба си.

Todor Pavlov написа Виж мнение
      Хуго Шмайзер ...
      Дали ?
      Въпросът е коя руска фигура го издига и къде (училище, гараж, болница ...) е имало чертожна дъска за да проектираш оръжие.

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
        Но само с четене на книжки не може да се придобие представа за реалността в даден времеви период.
        Грешен съм, ни едно оръжие нямам и дори не съм държал в ръцете си. Всичко, що показвам е Фотошоп.

Много хора са помагали на МТК. Толкова много, че аз се чудя кое точно е нещото, дето МТК го е измислил, та му се носи славата.

Но спри, сърце! Връщаме се в опасна посока! What difference does it make at this point, според безсмъртните думи на Хитлери Клинтън.
        Last edited by Nick; 07-01-2014, 01:05.
        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Бе какви оръжия, аз за прахосмукачката ти говоря

От теб чакам да изровиш нещо за по-горният ми въпрос

Comment

Според собствените му спомени го е проектирал на полигон в подмосковието след като не са приети на въоръжение проектирани от него картечен пистолет и самозарядна карабина. Опитните образци за изпитанията на автомата са били изготвяни в ковровския оръжеен завод. Даже намеква леко, че му е пречено защото там по същото време на същата тема е работел Дегтяров. Спомените са пълни с имената на инжинери, конструктори, изпитатели, който посочва като хора, които са му помагали, без обаче да конкретизира кой колко е помагал и точно в какво. Там са и Симонов, Судаев, Дегтяров за по дребните не говорим те са над 10 - 15 човека само в спомените му, а колко са в действителност..... Възходът му като млад конструктор започва по партийна линия. С опитът си да създаде картечен пистолет прави впечатление на един от партиините ръководители и така му дават зелена светлина. Бил е млад със селски произход, танкист фронтовак, при това ранен и без техническо образование, дето се вика човек от народа. Още като войник през 1941 г. преди войната предложил няколко изобретения - брояч за изстрелите от оръдието на танка и брояч за изработените от двигателя часове за следене на моторесурса според твърденията му. За това бил представен на Жуков и набелязан като преспективен кадър. Изобщо подходящ човек на подходящото място в подходящото време. И те така. Виж спомените му в милитера ру.

Comment

ivan написа Виж мнение
              Виж спомените му в милитера ру.
              Мисля, че те са известни на повечето от пишещите тук.
              Last edited by Nick; 07-01-2014, 03:16.

Comment

Винаги съм се чудил - абе защо не дадем на хората конструирали оръжия, да разбират малко повече от форумните герои?
                Някак си, това да си чел, не е същото като това да си го правил...

П.П. Нищо лично към никого!
                Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

Чета я темата и се дивя, ако повечето народ изразходваше тая енергия дето я изразходва за писане, да произвежда гилзи, дали пък света нямаше да е едно къде по-добро място. Вече на дълго и широко разказахте какъв никаквец издигнат по партийна линия бил Михаил Тимофеевич, не е нужно да се повтаргате, че и потретвате. Айде да постреляме
                  Ето нещо от професионалистите http://www.youtube.com/watch?v=xkLfpgvm2Ng
                  Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
                    Дали ?
                    Доколкото съм срещал, официално е помогнал в изготвянето на технологията на производство. Не е само Хюго Шмайзер, но и целият му екип немски инженери работят в СССР, но това беше чак 46-47г. Дали са дали едно рамо във финалната фаза на конструирането на АК през 47-ма, аз лично идея си нямам. Звучи като да не са имали време за такова нещо, защото пристигат в СССР когато АК вече би трябвало да е прототип и да се изпитва.
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Sailor_Malan написа Виж мнение
                      Вече на дълго и широко разказахте какъв никаквец издигнат по партийна линия бил Михаил Тимофеевич
                      Посочи кой и къде го е казал това.

Comment

Ник знам че ги отбираш нещата обясни на лаик като мен Калашников ли е проектирал автомата или не.Не мога да спя спокойно ако не разбера.

Comment

Както всяко съвременно оръжие и АК е разработен от конструкторски екип. Може би поради това, че идеята за оръжието е била негова, поради партийна угодност или защото извънземните така са наредили, но МК е бил ръководител на екипа /въпреки, че е нямал инженерно образование/ и в крайна сметка автомата се нарича Калашников /по същия начин, както някой каза Су-та са Сухой, МиГ-овете са Микоян и Гуревич и т.н. и т.н./

Comment

Filip написа Виж мнение
                            Ник знам че ги отбираш нещата обясни на лаик като мен Калашников ли е проектирал автомата или не.Не мога да спя спокойно ако не разбера.
                            Спи спокойно, МТК сам-самичък е конструирал всичко до последното болтче. Който пише друго е завистник и не разбира нищо.

Comment

Nick, сърказмът ти е неуместен!
                              Когато се отправя дадено обвинение - в случая "Калашников не е създал автомата" - следва да се доказва.
                              А позицията - аз съм чел, а вие сте неуки - с последвал сърказам, подхожда повече на ученически разговори - само бяла нинджа, може да убие друга бяла нинджа...
                              Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

ValBo написа Виж мнение
                                Когато се отправя дадено обвинение - в случая "Калашников не е създал автомата" - следва да се доказва.
                                Какво "обвинение", да не сме на съдебен процес? Ти лично какво си "доказал" от твърденията си? Не ставай смешен, не е толкова сериозна дискусията, че да ми правиш забележки от този род.

Comment

Working...
                                X