стрелец написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снайпери
Collapse
X
-
-
стрелец написа Виж мнение[ATTACH=CONFIG]25886[/ATTACH]Смея да твърдя че Sako TRG не отстъпва на нито една пушка по точност дори и на custom made, разбира се с подходящите патрони.
Не че съм специалист, но Сако ТРГ по общоприети данни се води пушка с точност до 0,3 МОА, а има къстъм пушки които правят и по 0,15 МОА и по-малко;
Comment
-
Не видях никъде някой да споменава една от най-добтите снайперски системи, френската PGM Ultima Ratio. Между другото първата със бързо сменящи се цеви ( multi calliber). За съжаление никога не съм стрелял с нея, но по впечатления на колега (с много изтреляни патрони със Sako TRG) от друг форум, пушката превъзхожда конкурентите AI и Sako. Някой знае ли дали изобщо е внасяня в България?
Comment
-
В един форум се бяха скъсали да хвалят Savage 110BA под лупа магнум. Доста хора твърдяха че консистентно уцелвали човешка фигура на 2500 ярда. А няма как да не им повярваш, защото има и клипове в тубата. А това е пушка за 2000 долара. Буквално без пари за такъв клас оръжие и то с такъв секси боеприпас. Сравняваха я и със Сако и с Arctic Warfare и то в нейна полза, особено като откат. Не съм стрелял със снайперова пушка и то под такъв голям калибър, но за 2000 долара Savage изглежда прекрасно.
Не че съм специалист, но Сако ТРГ по общоприети данни се води пушка с точност до 0,3 МОА, а има къстъм пушки които правят и по 0,15 МОА и по-малко;This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеКакви са тези къстъм пушки? Не че са ми спрели гугъла, но ако си чел по въпроса малко синтезирана информация ще е интересна. Знам че има фирми които се занимават с това, но те повече преработват съществуващи модели и то с козметични промени, не пипат затвори и цеви. Има ли такива които работят от нулата?
Например:
Comment
-
ValBo написа Виж мнениеА как правят цевите?
Знам, че машините за това струват мноого пари, а и не всяка цев минава тестовете.
Виж например сайта на един производител на цеви за точна стрелба: Lilja
We produce high-quality, custom rifle barrels and accessories. We furnish our rifle barrels for competitive shooting sports, hunting and varmint rifles.
А тук един друг: Krieger; Прави ми впечатление, че наистина има доста нови цифрови машини:
See Krieger Barrels being made, start to finish. This video shows the process of cut-rifled barrel-making by one of the world's best barrel manufacturers. Kr...
За рязането на цевите (правенето на браздите) се споменават най-често две технологии: button rifling и cut rifling, като коя е за предпочитане се спори по форумите;
Ето справка от уикито за най-често използваните методи:
Most rifling is created by either:
1. cutting one groove at a time with a machine tool (cut rifling or single point cut rifling);
2. cutting all grooves in one pass with a special progressive broaching bit (broached rifling);
3. pressing all grooves at once with a tool called a "button" that is pushed or pulled down the barrel (button rifling);
4. forging the barrel over a mandrel containing a reverse image of the rifling, and often the chamber as well (hammer forging);
5. flow forming the barrel preform over a mandrel containing a reverse image of the rifling (rifling by flow forming)
Въобще правенето на точна цев е прецизна работа и обикновено се прави от малки производители;
Иначе цеви се правят и в Пакистан, следователно не се искат много сложни машини; Но за точна цев и машините трябва да са точни;
Нашият Арсенал - Казанлък прави добри студеноковани цеви за оръжията които произвежда;
П.С. Чета на сайта на Лилия, че от 2005 год. се е преекипирал с нови машини; Предишните му бяха наисина доста стари (помня стария му сайт преди години), но явно точността е на машините е по-важна от това дали са нови;Last edited by DDD; 07-08-2014, 17:59.
Comment
-
Ще продължа коментарите тук.
Тук излизаме от темата
Има голямо значение от кого искаш да се скриеш, когато произведеш изстрел.
Това обикновено не е бягащата и пищящата тълпа, нито целта...
Проблем са тези, които бягат в правилната посока и не пищят, особено ако имат с какво да ти противодействат...
При изстрела със заглушител има три звука, които трябва да се подтиснат "suppress":
1. Звука от механиката на оръжието, при неавтоматично оръжие, например с болтов затвор, отсъства.
Например АК-47 с монтирана "тишина" и патрон с намален заряд (дозвуков проектил), така дрънчи рамата, че тишината е безпредметна..., защото с бавните проектили се стреля на малки дистанции.
При свръхзвуков проектил и голяма дистанция, този звук може да се пренебрегне. Само че при стандартните оръжия, със зареждане чрез отвеждане на газове от цевта, се появява друг проблем. При монтиране на заглушител, налягането в цета става толкова голяма, че буталото разбива затворната рама....
2. Звука от газовете излизащи от цевта, това е най-силния звук и тук е мястото на "suppressor"-а, именно той в най-голяма степен прикрива местоположението;
3. Звука от проектила, върху него се въздейства чрез формата на куршума. Този звук трябва да се прикрие от тези около целта и стрелеца, защото в повечето случаи предприемат действия в ущърб на източника на проектили...;
Дали е дозвуков или свръхзвуков проектил, целта го чува, когато той стигне до нея и вече "е време за китка".
-Свръхзвуковите проектили "пищят" доста силно и обикновено добре показват посоката от която идват.
-Дозвуковите, свистят тихо и рядко се чуват.
И те така...
Темата е доста обширна....Извинете за правописа, но толкова мога...
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!
Comment
-
Thorn написа Виж мнение..... Защо да усложняваме?
Куршум, от турски олово и винтовка, от руски оръжие с дълга нарязана цев, са част от нещата, за които се говори в тази тема.
Според мен нивото на този форум позволява използването и на по-сложни думички и термини...Извинете за правописа, но толкова мога...
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!
Comment
-
bigdragon написа Виж мнениеНе схващам смисъла на въпроса.
Куршум, от турски олово и винтовка, от руски оръжие с дълга нарязана цев, са част от нещата, за които се говори в тази тема.
Според мен нивото на този форум позволява използването и на по-сложни думички и термини...
Comment
-
bigdragon написа Виж мнение....This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
Comment