Дали е съдбовно отнемането на толкова животи ? В народния епос бая войводи са загинали нелепо , и унас и в Дивия запад ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снайпери
Collapse
X
-
DDD написа Виж мнениеПри 290 м/с начална скорост на курума, няка как траекторията да не е много стръмна и най-малката грешка в определяне на дистанцията води до пропуск;
Крънки и Снайдери ... това ми се върти в главата ...
Comment
-
Todor Pavlov написа Виж мнениеКрънки и Снайдери ... това ми се върти в главата ...
Comment
-
DDD написа Виж мнениеСещаш ли се каква им беше практическата прицелна далекобойност; Върти ми се нещо от 90-100 метра, но май беше за пушките на Конфедерацията от американската гражданска война; Може и да греша, ако някой знае, да каже! Ник трябва да знае;
При капсулните пушки обр. 1856 г. и по-късните им деривати Крнка мерниците са разграфени до 600 аршина (426 м) при пехотните и до 1,200 аршина (852 м) при стрелковите (има се предвид двата вида пехота, линейная и стрелковая). Т.е. руските офицери са счели, че това отговаря на възможностите на руските войници. Виж по-долу сравнение на пехотна и стрелкова Крнки. Снайдер е 100% еквивалент на Крнка, бидейки преработка на преднопълнеща пушка като нея и с почти идентичен калибър.
Имам балистични таблици за Пийбоди-Мартини, Снайдер, Бердан 2 и др., но трябва да се разровя къде точно са.
И понеже стана дума за Крнка и Снайдер, ето нещо интересно от РТВ: използване на патрони .577 Снайдер в 6-линейната Крнка.Last edited by Nick; 07-02-2013, 23:12.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
кало написа Виж мнениеИМХО, Выхлоп се ползва за сигурна безшумна неутрализация на цели на дистанции до 600 метра - нещо, което повечето други системи не могат да предложат накуп - или няма да е сигурно (голяма част от БЖ на такива дистанции издържат на снайперски 7,62-мм боеприпас), или няма да е безшумно (12,7-мм, лапуа и прочее не предлагат такава степен на понижен звук, а ако го правят - то трябва да е с дозвуков боеприпас, от което пък губят всичките си ценни свойства).
Странно ... това на свои опит ли го знаете?
вкс/всск има достатачно ограничено применение.
И неможе да става никакво сравнение .
Да негоорим че ремингтон мср 338лм предлага не по малко снижение на звука и разсеиване на бар.газовете.
Както и да-е.
Каква е ефективната стрелба на вкс/всск выхлоп по човешка фигура?
Comment
-
akita731 написа Виж мнениеИМХО!
Странно ... това на свои опит ли го знаете?
вкс/всск има достатачно ограничено применение.
И неможе да става никакво сравнение .
Да негоорим че ремингтон мср 338лм предлага не по малко снижение на звука и разсеиване на бар.газовете.
Както и да-е.
Каква е ефективната стрелба на вкс/всск выхлоп по човешка фигура?
че откъде да ми се появи тоя собствен опит. с тази пушка опит имат много малко хора
От бая несвързания Ви пост разбирам, все пак, че има някакви въпроси към мен. Въпроси, на които можете да намерите отговор навсякъде из нета, така че няма да отделя време да им отговарям.
Бихте ли аргументирали с цифри, обаче твърдението си за MSR - по-точно - какво е снижението на звука при нея, и какво при Выхлоп, какво точно разбирате под разсейване на газовете, и как физиката ще обясни твърдението Ви, че свръхзвуков куршум е също толкова шумен колкото и дозвуков?
Comment
-
кало написа Виж мнениече откъде да ми се появи тоя собствен опит. с тази пушка опит имат много малко хора
От бая несвързания Ви пост разбирам, все пак, че има някакви въпроси към мен. Въпроси, на които можете да намерите отговор навсякъде из нета, така че няма да отделя време да им отговарям.
Бихте ли аргументирали с цифри, обаче твърдението си за MSR - по-точно - какво е снижението на звука при нея, и какво при Выхлоп, какво точно разбирате под разсейване на газовете, и как физиката ще обясни твърдението Ви, че свръхзвуков куршум е също толкова шумен колкото и дозвуков?
И че и двете пушки са Зы....
Незабравяите че проектила нее самолет които пресичаики скороста на звукът овразува звуков хлапок.
При 920м/с начална скорост, няма пресичане на зв.бариера.
Всичкият звук идва от разширението при горенето на барутния заряд.
Също както и при 290м/с.
Единствената разлика е 5 гр за 338лм, и 3 гр за всск
В този случаи всск приглушава звукът до 90дцб
А 338 до 100.
Единствения плюс е че няма да ви гръмнат тъпанчетата стреляики от затворено помещение.
А разсеиване на бар.газове се предприема за да небъде открит стрелеца.Last edited by akita731; 10-02-2013, 17:37.
Comment
Comment