Еееееее и този отиде при Алах.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снайпери
Collapse
X
-
Хедшот: Syria - FSA sniper shot down by SAA sniper
Друго, което би го спасило е стрлба с перископ от окопа, така или иначе не си използва оптиката- трикове от ПСВ:
GOTT MIT UNS!
Comment
-
Още интересен снайперски материал от Сирия:
Sniper almost sniped
Нямам никаква представа как се води този бой, но отстрани изглежда прекрасен тайминг за смяна на позицията.
Comment
-
Добре а как стоят нещата с анти-снайперски системи,доколко са ефективни,купуват ги ама дали вършат работа.Доколкото знам са с лазери и насочени микрофони.Това което съм чувал,е че не само откриват позицията ти,но може да разпознае дори какво оръжие използваш.Преди имаше спор защо му е на тежък снайпер заглушител или спеицални патрони,поне за мен си отговарям е да заблуждава имено такива системи.Last edited by foton11; 22-02-2013, 17:32.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеОще интересен снайперски материал от Сирия:
Sniper almost sniped
Нямам никаква представа как се води този бой, но отстрани изглежда прекрасен тайминг за смяна на позицията.
Набръжки отбелязвам:
-ужасно прикладване ;
-упор на цевта ;
-цевта стърчи навън ;
-тъпчото се мъчи да стреля с незаредено оръжие ...
Явно снимачната треска го гони , а грешките докараха до няколко бързи пробойни на "позицията" му ...
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеОще интересен снайперски материал от Сирия:
Sniper almost sniped
Comment
-
uzi71 написа Виж мнениеКакъв е тоя боклук /пушката/. Три засечки да 10 истрела. Това не е оръжие!Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Познавам професор, който разработва системи за намиране на снайпери по звука ползвайки няколко микрофона, но доколкото ми е известно разработката още не е на ниво прилагане в армията. Иначе технологично си е напълно постижимо.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеПознавам професор, който разработва системи за намиране на снайпери по звука ползвайки няколко микрофона, но доколкото ми е известно разработката още не е на ниво прилагане в армията. Иначе технологично си е напълно постижимо.
Comment
-
Всъщност май не са насочени, работи се на друг принцип - едно събитие пристига по различни времена при 3-4 микрофона на различни места, според кога къде е пристигнало се изчислява откъде точно идва с голяма точност. Предполагам е по-ефективно при единични изстрели и на открит терен.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеВсъщност май не са насочени, работи се на друг принцип - едно събитие пристига по различни времена при 3-4 микрофона на различни места, според кога къде е пристигнало се изчислява откъде точно идва с голяма точност. Предполагам е по-ефективно при единични изстрели и на открит терен.
Comment
-
В артилерията отдавна има звуково разузнаване/засичане на противника. Предполагам, със съвременните технологии това е постижимо и за отделен изстрел. Преди години гледах по телевизията, американска разработка монтирана на джип. Казаха, че засичала с голяма точност мястото на изстрел...
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
BAGA_TUR написа Виж мнениеВ артилерията отдавна има звуково разузнаване/засичане на противника. Предполагам, със съвременните технологии това е постижимо и за отделен изстрел. Преди години гледах по телевизията, американска разработка монтирана на джип. Казаха, че засичала с голяма точност мястото на изстрел...
.
Comment
Comment