Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ядрени арсенали
Collapse
X
-
Имам предвид следното: руснаците пускат някакво изявление, ония на запад захапват въдицата и почват да бучат. Първо бучат "експертите", после бучат конгресмените, а администрацията не може да реагира достатъчно гъвкаво, защото е под обществен натиск. А всъщност всеки, който поне малко се е потопил в руската оръжейна тематика, знае, че техните думи са без стойност. Трябва да се гледа не какво говорят, а какво правят.контрол_alt написа Виж мнениеОстанах с впечатление, че статията казва същото. Къде е нюанса?
Проблема рабира се е системен - презряла демокрация в действие
Comment
-
Да, така е. Все пак може би статията не е безполезна. Аз не съм се интересувал в детайли от този въпрос и бях изненадан как стоят нещата точно чрез тази статия. Веднъж вниманието привлечено, следва задълбочаване в проблематика и допълнително информиране. Сигурно има и други като мен.С уважение контрол_alt.
Comment
-
Не знам, аз лично не намирам темата за западната демокрация особено интригуваща сама по себе си. Обикновено изплува покрай другите въпроси - конфликти, военни бюджети и т.н.gollum написа Виж мнениеПо това имаме съгласие, ама трябва да го развием в другата тема като "основата на проблема"
.
Comment
-
Не имеет смысла система самоуничтожения для МБР.Sharana написа Виж мнениеМБР имат ли някакъв механизъм за самоунищожение след като са изстреляни? Случайно попаднах на такъв въпрос и май американските поне нямат - слагат им само за учебни пускове.
+ практически не видно (кроме сюжета фильма про террористов захвативших ракеты)
- очевидны. Враг может узнать про эту систему и воспользоваться в самый неподходящий момент.
Comment
-
Спор няма, минуса е много сериозен. Доколкото знам томагавките имат такова ако удара се отмени по време на полет и предположих, че МБР също имат такова в случай на "инцидент". Не че някой терорист ще завземе шахта ами при някоя издънка ала норвежката случка или друга идиотщина да имаш възможността да поправиш прибързано взето решение без да направиш ТСВEguo написа Виж мнениеНе имеет смысла система самоуничтожения для МБР.
+ практически не видно (кроме сюжета фильма про террористов захвативших ракеты)
- очевидны. Враг может узнать про эту систему и воспользоваться в самый неподходящий момент.
Мерси за отговорите
Comment
-
Аха, благодаря (т.е. да речем, една ракета носител с 12 бойни глави ще присъства като 12 в този списък?).
Къде разоръжаване, къде (леко) довъоръжаване. Интересно, дали в близките години ще започнат пак да се въоръжават (говоря за основните играчи). Малко вероятно. Може и да се окажеш прав, че в крайна сметка ще стигнат до момента, когато може и да приемат ограничената атомна война като възможно решение.
Comment
-
С ракетите е малко по-сложно. По принцип да, но ракетата може да не носи максимален товар (=> по-голям обсег) или максималния товар да включва повечко примамки и по-малко бойни глави.gollum написа Виж мнениеедна ракета носител с 12 бойни глави ще присъства като 12 в този списък?
Comment
Comment