кало написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сравнение и избор на щатен автомат
Collapse
X
-
че са точни копия, точни са. ама при реална стрелба - нещата стоят малко по-различно
имам опит с АК няколко вида, плюс още няколко вида, но при всички, които съм пробвал, съм стрелял с едно око.
Със сигурност, при М4 при диоптричен прицел за стрелба над 300 ярда (малкия кръг) с две очи изобщо не става. При АК май почти не ми се случвало да стрелям с мерник, различен от П или 3, което е едно и също - а там си трябва примижаване с едното око задължително. Но няма никакъв проблем в това.Last edited by кало; 16-12-2012, 01:50.
Comment
-
кало написа Виж мнениехвърлял съм, пък ти от майтап не разбираш
А наистина нямам идея, защо в училището в Търново са учили едно а в бригадите в Карлово и Пещера друго. Предполагам че сме служили приблизително по едно и също време.
Аз лично, като си стрелям с еърсофт пистолета в повечето случаи си затварям едното око. Ако стрелям с лъка се прицелвам и с двете. А на стрелбището, с истинско оръжие, като ми замирише на барут, сработва наученото в армията и стрелям и с двете очи отворени.
Гледам по разни предавания като "Top Shot" спецовете от всички родове войски на американската армия, стрелят с двете очи отворени на всякакви дистанции и с всякакви мерни прибори.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
кало написа Виж мнениече са точни копия, точни са. ама при реална стрелба - нещата стоят малко по-различно
имам опит с АК няколко вида, плюс още няколко вида, но при всички, които съм пробвал, съм стрелял с едно око.
Със сигурност, при М4 при диоптричен прицел за стрелба над 300 ярда (малкия кръг) с две очи изобщо не става. При АК май почти не ми се случвало да стрелям с мерник, различен от П или 3, което е едно и също - а там си трябва примижаване с едното око задължително. Но няма никакъв проблем в това.
Amazon написа Виж мнениеНекъде ми се е затрило чувството за хумор тия дни.
А наистина нямам идея, защо в училището в Търново са учили едно а в бригадите в Карлово и Пещера друго. Предполагам че сме служили приблизително по едно и също време.
Аз лично, като си стрелям с еърсофт пистолета в повечето случаи си затварям едното око. Ако стрелям с лъка се прицелвам и с двете. А на стрелбището, с истинско оръжие, като ми замирише на барут, сработва наученото в армията и стрелям и с двете очи отворени.
Гледам по разни предавания като "Top Shot" спецовете от всички родове войски на американската армия, стрелят с двете очи отворени на всякакви дистанции и с всякакви мерни прибори.
П.П. Вчера две прасета се простиха с живота си в гората, като и двете ги цъфнах основата на врата.
Comment
-
Лелеее, аз съм бил много изостанал, че и всички които познавам, защото продължавам да водя прицелната стрелба със затворено ляво око. То не че е възможно да се води прицелна стрелба с механични мерни прибори по друг начин.... ама по форумите може да пише и друго.
Сега сериозно: На средни и големи дистанции прицелната стрелба е с едно око. С две очи се стреля на близки дистанции /инстинктивна стрелба/, най вече прочистване на помещения, бой в гъста гора и т.н. - т.е. места където трябва да контролираш по голямо зрително поле и разстоянията са малки. С бързомер /без значение тубулатор или екран/ основната стрелба /до средни дистанции вкл./ е с две очи. На големи дистанции отново се мижа.
Мерните прибори - аз не разбрах за какво е спора и какъв проблем има АК там - честно.
Селектора на стрелбата - ми нашите AR-SF са с двустранен селектор при това много удобен, а те са просто модернизирани АК.
Comment
-
tconiotconev написа Виж мнение
П.П. Вчера две прасета се простиха с живота си в гората, като и двете ги цъфнах основата на врата.
Comment
Comment