Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военноисторически музей София - 19.1.2006

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Качвам две снимки от албума на дядо ми.Не са надписани но може да представляват интерес за вас.Ако не са за тук-преместете ги където трябва.
    Пази ме,Боже,от приятели,от враговете сам ще се пазя!
    http://ivan-rendakov.blogspot.com/

Comment

Италиански танкетки L3/33 - първите танкове в Българската армия!
      Имаш ли още снимки?
      We don't see things as they are, we see them as we are
      ---Anais Nin----

Comment

За съжаление-не!Даже не зная как са попаднали в дядовия албум.Той не е служил като танкист,а в кавалерията,велочастите и военната полиция.Утре ще вкарам всичките му снимки в галерия.В масовите някой може да познае свои близки.
        Харесва ми камуфлажа и дано някой в НВИМ се сети да го пресъздаде отново.

Comment

Кога е служил дядо ти точно?
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Първите снимки са от 1935,но ще проверя във военната му книжка кога,къде,колко,кога е повишаван.Бащата я пази и трябва да отскоча до него.Снимките от ВП са от 1944-предполагам тогава е мобилизиран.100% е бил на фронта,но къде,за мой срам-не знам,а вече е твърде късно да го попитам....

Comment

Моя е постъпил в армията през 1937 г.,така че е малко вероятно да го има на снимките А за да не изпусна момента, миналото лято си записах спомените му.
              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

гаден пухчо написа
                100% е бил на фронта,но къде,за мой срам-не знам,а вече е твърде късно да го попитам....
                Ами пиши в кой полк е бил, ако знаеш и ще се ръзбере къде се е намирал по време на войната

Comment

днес 6.7.2006 разгледах ВИМ-София и новите експозции вътре в сградите , също така от терасите може да се види боината техника и оръдия от различни ъгли

има различни частни експозиции със стрелково оръжие - автомати, картечници, картечни пистолети и др.

искам да питам някои знае нещоповече за "Сколотурм" 20мм противотанкова пушка - 1932година , Швеицарска и моденизирана в Германия впоследствие ( по информация от музея ) на въоръжение в БГ от 1932 година , ако занете и повече характеристики за това оръжие

Comment

Солотурн ето тук http://www.amsd.ch/s18/main-s18-solothurn.html

Comment

RAMMSTEIN написа
                      днес 6.7.2006 разгледах ВИМ-София и новите експозции вътре в сградите , също така от терасите може да се види боината техника и оръдия от различни ъгли

има различни частни експозиции със стрелково оръжие - автомати, картечници, картечни пистолети и др.

искам да питам някои знае нещоповече за "Сколотурм" 20мм противотанкова пушка - 1932година , Швеицарска и моденизирана в Германия впоследствие ( по информация от музея ) на въоръжение в БГ от 1932 година , ако занете и повече характеристики за това оръжие

Кои са новите експозиции и ако имаш снимки сложи някоя.
                      Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Изкарвам темата напред, защото не знаех къде да постна това, а получих една доста обезпокоителна информация относно военно-историческия музей в София. Току-що научих, че теренът, на който е разположен имота е продаден и там ще се строи. Засега е само слух, но в момента, в който науча повече подробности ще ги постна тук.
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

как стават тия работи? музеят, всичко в него, под него и на него не е ли държавна собственост? как така се продава нещо подобно? през чия глава става? това ако не е поредния абсурд на...

Comment

Продаден е имотът до музея и там вече се строи...
                            We don't see things as they are, we see them as we are
                            ---Anais Nin----

Comment

Продаден е имотът след/зад музея в посока ул. Оборище и там вече е построена огромнейша бизнес сграда.

Comment

Ясно, значи информаторът ми не е бил достатъчно осведомен
                                Случва се ...
                                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                                Проект 22.06.1941 г.
                                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                                X