Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военноисторически музей София - 19.1.2006

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Здравей RAMMSTEIN, Т-55 в музея е модификация АМ. Модификацията се получава в резултат на модернизация през 80-те на минаващите капитален ремонт машини и съдържа: установяване на допълнително брониране тип "Кладиво", състоящо се от три модула-2 на предната част на купола и 1 на предната част на корпуса,модулите са "сандвич" от метални пластини като междините м/у тях са запълнени с полиоретан-добра защита срещу комулативни снаряди-от типа на РПГ,( интересен детайл-в Съюза куполните модули си спечелват прякора "брови Ильича"-асоциация с Л.И.Брежнев, а на Запад: "bra"-сутиен-явно на тамошните военни само цици са им в главите :-) ); лазерен далекомер КТД-2 "Волна" + обновена СУО-баллистичен изчислител БВ-55; термичен кожух на ствола на оръдието; платнено-гумени бордови екрани; нови димни гранатомети; нови вериги (от Т-62) ; ПТУР 9К116 "Бастион", и т.н..Не винаги всички елементи на модернизацията се монтират, всъщност освен "Волна"-та и БВ-55, останалите елементи се срещат във всякакви комбинации.

Comment

Gaden Gogi написа
      ... "моторовлачно оръдие" ...
      Това може да е преписано от някой опис от преди 44-та година или ПСВ, а не да е някаква глупост.

В един доклад за авиокатастрофа от 20-тте пише: "...поради че е бил носотежък, аеропланът ....." и т.н.

Comment

KG125 написа
        Това може да е преписано от някой опис от преди 44-та година или ПСВ, а не да е някаква глупост.

В един доклад за авиокатастрофа от 20-тте пише: "...поради че е бил носотежък, аеропланът ....." и т.н.
        Da de, ама сега по мои сметки сме 62 години по-късно.... можеха да си напиша "оръдие на механична тяга". А скоростта по магистрала за Т-55 да не са я взимали от преписка за блицкрига

Comment

Тъй като не съм от София къде се намира Военноисторическия музей и военните гробища кажете ми адреси и някакви сгради за ориентировка мисля скоро да ги посетя.
          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Shelenberg написа
            Тъй като не съм от София къде се намира Военноисторическия музей и военните гробища кажете ми адреси и някакви сгради за ориентировка мисля скоро да ги посетя.
            Ами музеят си има страница(макар и трагична):

Отиваш на адрес и там е написано.
            Ето го и тук:
            България, 1505 гр. София,
            Ул."Черковна" ¹ 92.
            Това се намира точно срещу румънското посолство(Ситняково).
            Преди около половин година входа беше 2лв.(и ако не се лъжа 1 за ученици, студенти, пенсьонери), сега незнам как е.
            Работно време:
            на експозицията - от 10 до 18 ч. без почивен ден
            Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

А Военния Мавзолей - костница с църквата "Св. Георги", гр. София,Ул. "Каменоделска" ¹ 11 с кой трамвай се стигаше до него и пак ме ориентирай с някоя сграда.

Comment

Shelenberg написа
                А Военния Мавзолей - костница с църквата "Св. Георги", гр. София,Ул. "Каменоделска" ¹ 11 с кой трамвай се стигаше до него и пак ме ориентирай с някоя сграда.
                Не че го знаех, но се оказа че е до Централните гробища.
                Ето тук има карта:

С транспорта в София съм скаран, мисля че трамвай 2 ходеше, ама не съм сигурен.

Comment

Значи в неделя (12.02) посетих ВИМ и съм много очарован, обаче и аз като вас останах разочарован от това че имаме ценни експопнати, а не се подържат иначе наистина си струва все пак да се посети. Иначе аз като ходих в музея платих единствено 1 лв. за студенти и не съм доплащал нищо друго даже и за третия етаж. Пък и като гледах цените май няма такива за чужденци или нещо такова или освен да не съм ги видял, но цените са следните - 2 лв. и 1 лв. за ученици, студенти и пенсионери. Иначе не знам дали има ден когато е безплатно.

И аз направих мои снимки ама не са излезли много добре. Имам и една вътре правена на 3 етаж обаче ме видяха и ми направиха забележка и после не съм рискувал да правя още макар че ми се отдаде такава възможност. Едно от най-интересните неща което ми направи впечатление беше звуковата възстановка на картечно гнездо на Дойранския фронт.

Comment

А вчера по случай екзекуцията на престъпника имаше ден на отворени врати, т.е. можеще да се разглежда безплатно предният двор на музея, по случай на което моя милост нащрака 330 снимки на Су-76И, ЗУ-23-2, ЗиС-3 и една от немските гаубици.

Comment

...редактирано от модератор.
                      Иначе се покатерир върху въпросната гаубица и знимах трите емблеми кичнати в българоия...както и всички други надписи и серийни номера, бих казал че доста детайлен walkaround направих.
                      Last edited by модератор; 21-02-2006, 01:37.

Comment

Качил ли си ги някъде?

Comment

доста гигабаити са че да ги качвам, аз дори не съм ги свали всички от апарата. Но като си свърша работата с тя ще ги кача в галерията на моят саит.Това предположително ще стане краят на март-средата на април.

Comment

Новинка новинка: понеже живея точно до музея и вече втора седмица забелязвам че през почивните дни вратите са отворени и входът за предната част е свободен (миналата седмица се и възползувах) та реших да разуча. Оказва се че вече ще е така и то защото са намислили да правят кафене, иначе са очовечили и входната такса: 2 лева за нормален човек, 10 вход +беседа.
                            Струва ми се че когато пуснат кафенето ще е много подходящо място за форумни събирания.
                            От мястото на събитието
                            АЗ

Comment

Gaden Gogi написа
                              Новинка новинка: понеже живея точно до музея и вече втора седмица забелязвам че през почивните дни вратите са отворени и входът за предната част е свободен (миналата седмица се и възползувах) та реших да разуча. Оказва се че вече ще е така и то защото са намислили да правят кафене, иначе са очовечили и входната такса: 2 лева за нормален човек, 10 вход +беседа.
                              Струва ми се че когато пуснат кафенето ще е много подходящо място за форумни събирания.
                              От мястото на събитието
                              АЗ
                              На какво викаш предна част? Предполагам закритите площи не се включват, но въпроса е тази част със самолетите включва ли се или само до гвоздиката(всъщност гвоздика ли беше?).
                              За беседа трябва да се плаща, ама на посетителя.
                              За кафето се уплаших, че може и аз да имам вина. Веднъж ме заговори един скучаещ заместник на Петко и аз му казах, че ако имат малко акъл би трябвало да направят един макдоналдс в рамките на музея. Естествено там всяко мероприятие е полвинчато и ще направят "каафе".

Comment

предна част наричам това с повечкото танкове, зенитките и изгнилите влекачи, аеропланите и другите неща не се броят, за тях се плаща въпросните 2 пари, аз се каня през почивните дни да лазя около някой от машините....впрочем защо не си организираме среща за 3 март?..я да пусна специална тема

Comment

Working...
                                X