Качвам две снимки от албума на дядо ми.Не са надписани но може да представляват интерес за вас.Ако не са за тук-преместете ги където трябва.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Военноисторически музей София - 19.1.2006
Collapse
X
-
За съжаление-не!Даже не зная как са попаднали в дядовия албум.Той не е служил като танкист,а в кавалерията,велочастите и военната полиция.Утре ще вкарам всичките му снимки в галерия.В масовите някой може да познае свои близки.
Харесва ми камуфлажа и дано някой в НВИМ се сети да го пресъздаде отново.Пази ме,Боже,от приятели,от враговете сам ще се пазя!
http://ivan-rendakov.blogspot.com/
Comment
-
Първите снимки са от 1935,но ще проверя във военната му книжка кога,къде,колко,кога е повишаван.Бащата я пази и трябва да отскоча до него.Снимките от ВП са от 1944-предполагам тогава е мобилизиран.100% е бил на фронта,но къде,за мой срам-не знам,а вече е твърде късно да го попитам....Пази ме,Боже,от приятели,от враговете сам ще се пазя!
http://ivan-rendakov.blogspot.com/
Comment
-
днес 6.7.2006 разгледах ВИМ-София и новите експозции вътре в сградите , също така от терасите може да се види боината техника и оръдия от различни ъгли
има различни частни експозиции със стрелково оръжие - автомати, картечници, картечни пистолети и др.
искам да питам някои знае нещоповече за "Сколотурм" 20мм противотанкова пушка - 1932година , Швеицарска и моденизирана в Германия впоследствие ( по информация от музея ) на въоръжение в БГ от 1932 година , ако занете и повече характеристики за това оръжие
Comment
-
RAMMSTEIN написаднес 6.7.2006 разгледах ВИМ-София и новите експозции вътре в сградите , също така от терасите може да се види боината техника и оръдия от различни ъгли
има различни частни експозиции със стрелково оръжие - автомати, картечници, картечни пистолети и др.
искам да питам някои знае нещоповече за "Сколотурм" 20мм противотанкова пушка - 1932година , Швеицарска и моденизирана в Германия впоследствие ( по информация от музея ) на въоръжение в БГ от 1932 година , ако занете и повече характеристики за това оръжие
Кои са новите експозиции и ако имаш снимки сложи някоя.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Изкарвам темата напред, защото не знаех къде да постна това, а получих една доста обезпокоителна информация относно военно-историческия музей в София. Току-що научих, че теренът, на който е разположен имота е продаден и там ще се строи. Засега е само слух, но в момента, в който науча повече подробности ще ги постна тук.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ясно, значи информаторът ми не е бил достатъчно осведомен
Случва се ...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment