Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размяна или продажба

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Нямам снимка - просто един ден минах покрай "Александър Невски" да проверя какво има и на една сергия забелязах кръст за когото ми бе обяснено че е обикновен Железен Кръст от ВСВ без степен който бил много често раздаванна обикновени войнцини за поощрение или нищо подобно. Това ме усъмни... После гледах и немска каска със свастики някакви каски с SS на тях и се усъмних още повече. Мисля че всички антикварни вещи бяха ментета за глупави чужденци но само за каските мога да проверя.

Comment

ами просто няма такова нещо като "обикновен Железен Кръст"

има Eisenkreuz II степен и Eisenkreuz I степен
      има после вече Ritterkreuz с разните степени и той е с дъбовите листа, брилянтите и тн
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Що се отнася до RitterKreuZ

това е списък на всички носители и трябва да го видите непременно.

А RitterKreuZ виждал ли си да се продава?

Comment

На Александър Невски няма НИЩО читаво. Боклуци, боклуци, боклуци. Както и 1-2 истински неща /май само щикове и саби в тази категория/, но на петорна цена. Разбира се, появяват се и истински неща на нормална - относително - цена, но биват закупени до 15 минути след появата си :lol: Имам наблюдения, защото редовно минавам от там и от там съм се сдобил с известна част от боклуците си.

За Рицарски кръст - не мисля, че може да се намери в България. Намерат се по света, но цената е в хиляди долара. Отделно за кръста, отделно за листа, клони, брилянти и подобни Разбира се, има и перфектни ментета.
          За Железен кръст - по света непретенциозна бройка от Първата световна може а се намери дори за 20 Евро, та даже и за 20 долара. От Втората световна са по-скъпир но не много, де. Е то си зависи от кръста, от производителя, от състоянието, дали е на винт, дали е на игла, дали е гол или в хубава оригинална кутия и т.н. и т.н.
          Но все пак може да се обобщи, че 99,99% от кръстовете, които ще ти предложат тук, са по-добри или по-лоши ментета, а цената ще е 2 до 22 по-голяма от цената на !оригинален! кръст по света...

Колкото до каските, всичките са менте. Български М36 с новобоядисани свастики и глупости... Има и 2 каски немски М16 от Първата световна, били на наша служба, с БГ-кожа вътре, също наплескани съсъ свастики, СС и други фантазии... Абе трагедия!!! Аз от тоя пазар само 4-5 читави каски съм си купил - една френска колониална от Първата световна, една немска от Луфтвафе /но с изтрит орел/ и 2-3 от Химическа защита. Всичко останало, което съм видял, са ментета, ментета, ментета или ръждиви черупки само.
          На нож!

Comment

За каските ми беше пределно ясно още щом ги зърнах но доста ме стряска това че не мога да си намеря истински Железен от ВСВ и трябва да търся из "тежката чужбина".

Значи и в този отрасъл е пуснала корени фалшификаторската индустрия... :evil:

Ех като в близко време нямам възможност да пътувам а и не мога да различавам медали-ментета всеки може да ме лъже както си иска... :cry:
            kapitane щом си виждал кръст от ПСВ за 25 евро да разбирам ли че такъв от ВСВ едва ли ще е над 40?

Comment

Добрият стар Парабелум както винаги напоследък късно се намесва по темата.Пак съм я изтървал! Да, аз съм виждал Рицарски Кръст в България! Пред мен бе продаден за 150 долара не един антиквар. Отначало го взех за обикновен немски кръст, ноооооооооо лентата беше прекалено дълга, даже беше доста дълга. Това беше лента за шия! На зададеният от мен въпрос откъде го има това чудо, човечецът ми каза, че навремото баща му го е смъкнал от врътлето на един офицер убит, ей така за спомен.Пистолета с надпис на баща му приятел го докопал-бил лъскав така баща му е разправял -демек никилиран. И завалията се сдобил само с кръстчето, което впоследствие беше продадено за 10 000 долара.
              Е, някой хора са късметлии!Нищо чудно и Дъбовите листа да изкочат отнякъде в България.Вече нищо не може да ме очуди.Както казва един мой приятел колекционер-"Ако за някоя пушка съществува информация, че я няма никъде по света, очаквай след два месеца да се появи в България" и е прав!
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Сърцето ме забола Parabellum! :cry: :cry:

Но ти си бил страхотен късметлия не само защото си видял този кръст но и защото знаеш че е истински - толкова ментета има!

Ти какъв Рицарски Кръст си видял -
                Ritterkreuz
                Eichenlaub
                Schwerter
                Brillianten
                Goldenes Eichenlaub ( само Ханс Рудел го има а и май че се е затрил някъде :? )

Интересно защо Хартман има Брилянтите а за Рудел е направен уникат при условие че Харман има 350 свалени а Рудел мисля около 150?? :?

Comment

Брей това е малко повече от невероятен късмет Все пак трябва да се помни, че перфектните фалшификати започват да се появяват още от 70-тте, та да не е и по-рано, а в БГ от 1990, а на един познат любим метод му е като пътува да накупи ментета по 10$ от някой дилър или gunshow и после да пуска тук "невинни старци" да им вземат по 100-200$. Свят широк, хора /и идиоти/ всякакви...
                  Но разбира се, може да си е бил и съвсем истински!!!! Тук се появявят какви ли не чудеса. Разбира се, никога в моите ръце :x

За ЕК от ВСВ, минимумът е 70 до 80 долара. И отново, преди да купиш, търси мнения, ментета много!!! Ако ще купуваш по интернет, искай снимка /добра/ и я пусни за мнения в разни US колекционелски форуми, защото ментетата са наистина добри!!!

Колкото до каските, и там е страшно. Прамят се фалшиви емблеми /те са ваденки по принцип/, каските се състаряват изкуствено... Просто прфектни ментета правят. За щастие в БГ все още са на вълна четка и моделистки боички, но скоро и тук ще се появят опасни фалшификати, просто няма как иначе...
                  На нож!

Comment

Erich Von Manstein написа

Интересно защо Хартман има Брилянтите а за Рудел е направен уникат при условие че Харман има 350 свалени а Рудел мисля около 150?? :?
                    Отличието на Рудел се пази, при това от неговото семейство доколкото знам.

Има огромна разлика между Хартман и Рудел. Хартман е бил изтребител. Свалил е 350 самолета на Източния фронт. Но все пак да не забравяме, че от стотиците немски пилоти, свалили над 100 самолета, само 8 са на Западния фронт, при това 2-3 от тях са нощни изтребители... е искам да омаловажавам феноменалното постижение на Хартман, но да имме едно на ум.
                    А Рудел е свалил 9 /девет/ самолета. Само че той не е бил изтребител, той е бил Щука-пилот, пикиращ бомбардирвач. Постиженията му са феноменални. Лично е унищожил над 500 съветски танка! И безброй влакове, оръдейни гнезда, превозни средства, голям боен и доста по-малки кораби... В края на войната го уцелва зенитка и остава с един крак, но продължава да лети все така интензивно, а като кацне техниците трият локви кръв от незаздравялата рана.
                    Той не само има невероятни лични постижения, но е и голям командир, разработва и нови бойни тактики и т.н. Той е просто феномен. Повече инфо и снимки, тук:

Не искам да подценявам в никакъв случай Хартман, но все пак има много и добри изтребители - и това не е променило кай знае колко събитията. А ако имаше повече като Рудел - няколко десетки само, да унищожат не по 500р само по 100-200 танка и по някой и друг влак или камион... Изтребителите винаги са били легенда, на почит, "на първа страница", но работата щукарите е много по-трудна и в крайна сметка същевременно с много по-голямо значение и полза.
                    На нож!

Comment

Аз каска не съм искал никога но ако намеря Кръст ще сложа снимките тук за съвет

kapitane 70-80 $ но в чужбина нали? И какво ти е мнението за малките антиквариатчета държани от старци - кътат ли те реликви или са част от фалшификаторската мрежа?

Comment

Да, чужбина.

Малки антиквариатчета кътани от старци... вече май няма такива, поне в София. Сещам се само за един единствен, но той е един от найййй-големите шмекери, същевременно изключителен темерут на ниво комуникация, а не бива да пропускаме и цените, с 50 до 350% по-високи он нормалните /най-често 350% по-рядко 50% :lol: /
                        На нож!

Comment

Да това че Рудел е унищожил 500 танка превазните средства загубата на крака всичко ми е ясно но Хартман е останал напълно невредим нищичко му няма с изключение н премеждието с краткия му руски плен - имаше в статия в друга тема.

Всъщвост каквото и да си говорим Хартман и Рудел нямат еквивалент сред Луфтвафе но все пак си мисля че Хартман е ощетен но както и да е

Между другото за да не правя нова тема хвърлете едно око на това

Comment

Рудел преживява цялата война.той воюва още от 1 септември 39-та, а Хартман воюва от юли 43-та.
                            Кръста който видях беше Ritterkreuz .
                            Фалшификатите идват от Полша, поне преди няколко години беше така.На днешно време е по-хубаво да се задоволяваш с качествена книга на тема ордени и медали отколкото да копуваш ментетата
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Е това се казва късмет!!! Такове нещо е късмет да видиш, камоли да притежаваш!!!
                              Ета тук нещо, което и много напреднали колекционери не са виждали: РК в оригинална кутия и даже още в целофан!

А ето тук дори в мемента се продават няколко броя. Гарантирани оригинални!!!! Ако ще купуваш от чужбина, следи този форум. Истински колекционери предлагат истински неща с гаранция. Някои цени са високи, но някои са абсолютния минимум, за който нещото може да се намери на пазара. Ето примерно човекът включва в цената на тези и изпращането, препоръчано по въздух.
                              На нож!

Comment

kapitane това ли и е RK-то за което става въпрос?

Между другото двата линка които си дал са едни и същи

Comment

Working...
                                X