If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз знам, че нашите юнаци в Казанлък през 50-те и 60-те години са произвеждали за Египет 7.92х57 .Снимките ще ги видиш в брошурката на Мънри където ти я изпартих.
Тези патрони за Куба-това е ново за мен.
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Ето едни патрони преснимани от книгата на Джон Мънари, а той ги е преснимал от наша книжка.
:1087: За патрона , дъното на който бях пуснал ще проверя дали е за Гра. По най лесния начин - като го пъхна в патронника и затворя затвора и после като штракна спусъка. Ако сработи значи е за Гра. :1087: :wall:
:rock: Ее, шегувам се!!! Той патрона може да струва повече от пушката. Е, не точно този де. И аз никога няма да разваля нещо, дето го имам в ръка и я го намеря друг път, я не. Както нямам патрон за пушка Ремингтон -1871 г.(да не я бъркам) И си търся такъв. А бай Върбан от Търново ме лъже вече трета година за такъв. Но понеже аз нямам пушката и затова не го натискам много.
:sm100: Сега, като гледам дъното - това N F, като че ли е Насионал Фабрик. Имаше белгийска оръжейна фабрика с такова заглавие -Насионал фабрик дьо Лиеж. Даже на онова АП, за което по-горе стана дума го пишеше отстрани на блока. А аз натискам един мошеник да ми намери патрон за Гра , а аз май си го имам. Абе кеф!!! :nworthy:
Attached Files
Last edited by танкиста от Харков; 28-04-2005, 11:56.
Причина: За патрона от Гра
От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
А аз натискам един мошеник да ми намери патрон за Гра , а аз май си го имам. Абе кеф!!! :nworthy:
Живо "Гра" си е.така че Честито за него. Айде да си го имаш със здраве.ти си го имал, а пък не си знаел че е при теб!хубава изненада му викам аз на това! :rock:
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
За патрона от Гра на танкиста: С подобно дъно са и патроните за сръбски Маузер, кал. 10.15 мм., така че не е лошо да го снимаш отстрани и веднага ще ти кажа какъв е. В Белгия са произвеждани всякакви патрони, дори и за Маузер 1871 - 11мм. От друга страна при Гра също има варианти - с плосък връх на куршума, със заоблен, със и без хартийка. Но какъвто и да е твоя патрон, с тази маркировка е много добра находка.
:1087: Аз също имам подобни съмнения, подкрепени със снимка от същата книжка на Джон Мънари. Още днес ще го пъхна в Гра-то и да видим какво ще излезе. Благодаря за съдействието. :nworthy:
В понеделник ще се опитам да го снимам. Обаче тия служебните компоти, пак нещо се смотаха. Този дето е със скенер не ще да влиза в интернета. Абе, кеф :rock:
От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Понеже гледам че става хвалба за редки патрони и аз реших да се включа някой има ли патрон за Бердана 2 с розова хартийка около куршума защото аз притежавам 5 броя такива напълно оригинални(не се продават или заменят ако питате) :lol:
No one can guarantee success in war,but only deserve it.
Comment