Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Като малки играли ли сте си с пластмасови воиници?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Gaden Gogi написа
    Tezi az gi imam, но не ги препоръчвам, доста са дървени и сеиска бая фантазия да предположиш вида на бронята, освен това има доста явни и големи среди от рласкачите, демек цилиндрични дупки в модела, таранът май е поносим
    Е те са единственото нещо на пазара от тая епоха. Ааа тю къв съм заблеян, пропуснах и едни самураи на Звезда в магазина на Овча Купел, но не знам има ли ги още
    Last edited by Thunderchief; 10-02-2005, 11:08.
    Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Напишете всички места в София където се продават модели.
      Pro Deo fide et Paria

Comment

dadga написа
        Напишете всички места в София където се продават модели.
        Около 30 пъти вече сме ги писали

Comment

Добре!Забравил съм ще ги потърся.
          Pro Deo fide et Paria

Comment

Thunderchief написа
            От наполеоновите има една английска пеша артилерия и един от гвардейските конни полкове(така наречената Household Cavalry).
            E
            Napoleonowite woini mi napomnqt detskite mi godini. Е-е-е-х. I wse pak zamislqli li ste se dali ne e po-dobre che se poqwiha "computer"- nite strategii? Ot edna strana, s plastmasowite woinici winagi imashe problemi zaradi nefiksiranite prawila i wyzmojnostite za "wynshna" namesa, а от друга страна същите фактори преразполагат към изключителна изобретателност и изключват стереотипа и рутината. Предполагам всеки си спомня първите "сражения" със засади в тревата или първата "танкова" атака срещу току-що изровените окопчета пълни с противниковите пластмасови човечета в някоя квартална градинка. Абе не знам... :twak:

Comment

Все пак пак да попитам:поотделно продават ли се модели на воиници,щото някой от позите в комплектите не ми харесват.
              Pro Deo fide et Paria

Comment

stagon написа
                E
                Napoleonowite woini mi napomnqt detskite mi godini. Е-е-е-х. I wse pak zamislqli li ste se dali ne e po-dobre che se poqwiha "computer"- nite strategii? Ot edna strana, s plastmasowite woinici winagi imashe problemi zaradi nefiksiranite prawila i wyzmojnostite za "wynshna" namesa, а от друга страна същите фактори преразполагат към изключителна изобретателност и изключват стереотипа и рутината. Предполагам всеки си спомня първите "сражения" със засади в тревата или първата "танкова" атака срещу току-що изровените окопчета пълни с противниковите пластмасови човечета в някоя квартална градинка. Абе не знам... :twak:
                Градинката зад блока беше заприличала на някой типичен фронт от ПСВ окопи тунели окопи тунели заровен войник окопи тунели... от време на време войниците попадат под масиран кален обстрел и падат геройски в пръстта... ех че беше хубаво... я да ида при warcrafta...

Comment

Като бях в 2 клас с един приятел ходехме в близката градина,там имаше пясачник в който си играеха по малките деца с воиничета-заравяхаги и обикновено след техните битки ние обирахме загубените и заровени войници.Какъв живот беше!
                  Pro Deo fide et Paria

Comment

Манщайн случайно ме подсети нещо.Сега децата вместо да си играят с пламасови войничета,на фунийки,на бобчета и т.н. стоят по цял ден пред ПЦ което е много жалко
                    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Times change... след още 30-40 години ще правят друго

Comment

stagon написа
                        E
                        Е ние пък разигравахме съвременни войни зад блока. Почнахме от ВСВ и си имаше всичко, даже и ФАУ-2 . Иначе си спомням че много завиждахме на един приятел щото баща му работеше в тогавашния СССР и той имаше две железни БС-3, две МЛ-20 и едно ЗИС-3
                        Иначе по перестроечните години аз пък бях открил една схема на F-16 и имах около 100 изрязани от полистирол и всеки гледаше да е съюзник с мене:twisted: , а от две талпи от опаковка на пералня(къде ти модели през осемдесетте) си бях спретнал две атомни подводници, еех славни времена бяха
                        От друга страна не съжалявам щото сега играчките(моделите) ми са доста по-хубави от тогавашните
                        Last edited by Thunderchief; 11-02-2005, 11:05.

Comment

Thunderchief написа
                          От друга страна не съжалявам щото сега играчките(моделите) ми са доста по-хубави от тогавашните

И моите и моите :stupid: . А за съветските бронирани машинки (помниш ли дали 1:72 бяха) още си спомням с умиление. А и така добре се сливаха с тревата или боровите иглички по градинките... :noway:

Comment

stagon написа
                            И моите и моите :stupid: . А за съветските бронирани машинки (помниш ли дали 1:72 бяха) още си спомням с умиление. А и така добре се сливаха с тревата или боровите иглички по градинките... :noway:
                            Да ти кажа забравил съм. Мойте(един Т-55 един БТР-60, една Катюша, една АСУ-57, един ЗИС 3 заедно с камион, една БРДМ-1) бяха метални и на кутиите им не пишеше никакъв мащаб

Comment

Днес бях в София и отидох до магазина на улица Вискяр планина. Разглеждах моделите на воиниците и си взех на Равел пруска пехота от епохата на Наполеон.Досега не съм имал такива модели.Много са дребни не мога да работя върху тях,а не знам имали в друг мащаб.Предпочитам размери-45мм характерни за обикновените пластмасови воиници.
                              Pro Deo fide et Paria

Comment

Дърт съм вече. Когато бях малък, не само че нямаше пластмасови войници, но и пластмасата беше рядкост. А с играчките беше кошмар. Имах само някакво подобие на Шпагин от тенеке, с дървен приклад и с манивелка отстрани, която задвижваше кречетало и плякаше...
                                Имах обаче и няколко войника. Не пластмасови, разбира се, а от печена глина с телена арматура. (Майка ми ги беше запазила от нейното детство - отпреди войната - 30-те години.) Спомням си само, че изработката беше много добра, с детайлна разработка на елементите и с прецизно оцветяване. Вероятно са били германски, но не изключвам възможността да са били и български. Вие сте познавачи! Ако на някого му е попадала информация за такава серия модели, моля да я сподели и с мен. Благодаря предварително.
                                "ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."
                                Предизборна програма

Comment

Working...
                                X