Imperial Friedrich написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моделизъм 2
Collapse
X
-
Чакайте сега и аз малко да се проявя в тази тема
Това може би е доста гадно джипче, но просто в никой друг модел не съм хвърлял толкова труд. 1/35 на Ревел, дойде в кутия заедно с едзин армейски камион, който има минимални шансове някога да бъде завършен.
Защи труд? Ами много просто. Ревеловците си бяха спестили адски много труд и аз трябваше да го реализирам вместо тях. Примерно: липсващи части, които добавих - панти и затварячки на капака, чистачки, боен фар /!!!!/, теглич, свястна основа за резервната гума.
Части, които преработих: дръжките на купето бяха някакви люспи, изрязах ги и сложих "истински". Решетката беше само маркирана - разрязах процепите и сложих "радиатор" отзад. Предното стъкло не се навеждаше напред, та го преправях и него. Гърнето почти наново го правих. Шприглите за гюрука бяха отляти на едно, заедно с купето. Разрязах ге да са си всяка за себе си. А отвратителната пушка в кобур от дясната страна - направо я изшлайфах! Нямаше и дупка за манивела. А гумите как съм ги трил, че да им се махне ръба по външния периметър... И още работи, ама стига подробности, че ще ви уморя от скука. Ето го и самият не кой знае какъв резултат от целия труд:На нож!
Comment
-
Ей Гога страхотен си. Сега виждам кой ще ми прави самолетченцата
Гога, да те питам някой сайт с картонени моделчета не знаеш ли? Аз питах в Криле, но това което ми дадоха момчетата го имам :roll:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Защо, въобще не изглежда зле, освен в седалките донякъде, но за това вината едва ли е в теб. Тук където съм сега нямам условия за моделизъм, но ако някой ден се захвана с това отново, ще се радвам моите моделчета да изглеждат така.kapitan написаИ още работи, ама стига подробности, че ще ви уморя от скука. Ето го и самият не кой знае какъв резултат от целия труд:
Comment
-
Ха вярно-объркал съм сеGaden Gogi написаТова сигурен ли си че на мен го казваш? май имаш предвид капитана.Parabellum написаЕй Гога страхотен си. Сега виждам кой ще ми прави самолетченцата
Гога, да те питам някой сайт с картонени моделчета не знаеш ли? Аз питах в Криле, но това което ми дадоха момчетата го имам :roll:
Ами по едно време само ти говореше и показваше картинки. Нищо лошо няма! И двамата ще ми правите самолетченца
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Както споменах вчера си взех два нови линкора, нека спеделя впечатления:
Айова на ревел:
още вчера се дивих на външният пояс с еквивалентна дебелина 2 метра
, подходих към него с финни моделистки инструментчета, пиличка и финна шкурка (2000), ама то от дума не разбира, тогава отидох в кухнята и грабнах касапските такива, 5 минутио и поясът го нямаше, още 10 стъргане с финни неща и корпусът беше бомба, залепих палубата и чак тогава обърнах внимание че детайлите са проработени просто прекртасно, много готини надстройки, спомагателен и зенитен калибър, прекрасна палуба, абе като изключим корпусът прекрасен модел, Сравних го с Айовата на Академи (матрица на Арии май) еми ревлският е трепач, особенно 127 мм оръдия, академските са страшно грозни и куци, а ревелските страхотни, даже има една кула в повече, катапултите за самолетите са готини както и самите самолети, има възможност да се направи скоро след войната със хеликопетери вместо самолети но аз ще си направя самолетите защото са по-карсиви от гърбавите Чоктау. Много готин модел, може да си го занеса на есенната изложба.
А като говоря за модели на Ревел нека напомня за Хорнета дето си го взех в петък, там има няколко Б-25 на полковник Дулитъл, но не е даден камуфлаж, за да ви улясня (ако решите да правите вариантът с тези самолети иначе има и торпедоносци) ето камуфлажът:
Comment
Comment