Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моделизъм 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Е, ще направиш друг. Аз сега на моето момиче му правя една Ниня, 1/72 Хелер. Това е един от корабите на Колумб. Общо взето за подаръци правя ветроходи, иначе всички мои модели са на железни кораби. Но наистина много добре се получил. Съветвам те да си набавиш и другите корита от серията, а гледам че и на Аирфикс се намира Мейфлауър, същия размер, аз го имам но скоро няма да му дпоиде ред, танковете повече ме кефят, вчера си взех Чаланджът, Pz4 (вторият ми, този е Италерски предния Ревелски) и VAV 4X4 Хелер, Pz4 смятам да го правя бълагрски, даже съм си взел декали, избрал съм много тъмно зелено и сега ми остава само да намеря номерата с които са били нашите машини, сигурно в музея ще знаят.

Comment

Нечовеци Завиждам Ви, че имате такова готино хоби.
      "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
      нека четат пред вратите
      нашата памет остъклена
      с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Ама ние и тебе може да подучим То лесно се прихваща тази "болест"

Comment

е аз пък се занимавам с друг вид моделизъм

на тоя танк вече съм му научил и кътните зъби
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

да

Яаааако, колко време отнема да се направи това? Ще правиш ли релефната повърхност на калниците (от инженерна гледна точка-"периодичен профил")? Само с текстура или обемна. Аз го правя това в момента с български камъфлаж, даже се канех да запитам дали имате инфо освен кокардите какви други знаци носи, а да и номерата какви са, имам предвид номерата на челния и кърмовия лист.

Comment

aми всичко, което имам за българския е тва

и аз така го виждам, но за сега няма време...

досега ми е отнело да речем сумарно две седмици на пълен работен ден
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

А, жълт :? А аз моя го правя много ама много тъмнозелен, и не с кръстове а с трицветна кокарда на щитовете на купола, бордовите няма да ги слагам, дори крепежните елементи не съм им предвидил. Но явно ще трябва да се обадя вмузея (от сега знам че няма да ми помогнат ама..)

Comment

ами този е царския

по-зъл е

а зеления е комунистически :x
                  albireo написа

Comment

Е аз от царските смятам да правя штурмгешулца, само да знете дали нашите са били със щитовете?? защото аз на схемата на декалите (специални декали на Атак за разни треторазрядни държави) е даден със щитове, дажи предвид патриотичните чувства дето са ме налегнали може и един PZ 38 български да си направя.

Comment

Много са карасиви тези ПанцерКамфВагени... Аз си ги рисувам само с молив и са "дефекти"
                      "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                      нека четат пред вратите
                      нашата памет остъклена
                      с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Вчера си броих танковете и констатирах че са повечко от колкото си мислех. пОСЛЕДНО СИ ВЗех Меркава 3 на Ревел, много качествен модел, с много детайли, включая веригите с топки на кърмовата част. Много готин модел. Единствения грозен момент е че ревел нямат цвят подходящ за целта и трябва да се мешат, +това те препоръчват светлия вариант, а аз си го правя по-тъмен както е в северен Израел. Имайте предвид че оранжевата лепенка е за бърза идентификация от въздуха и май се използува само по време на бойни действия, декалите са много хубави да добавя, два варианта.

Comment

сякаш си нямам друга работа, ама кво ми се наби в главата...
                          albireo написа

Comment

Малко полезни съвети: Ако сте решили да използувате кит на Хумброу имайте предвид че макар кита да е еднокомпонентен трябва да размачкате тубата (има един триъгълен знак на нея) за да се хомогенизира, това не го пише никъде по опаковката, иначе кита прилича по агрегатно състояние на дъвка.
                            Съвет номер 2:ако правите Меркава на рЕВЕЛ ИМАЙТЕ ПРЕДВИД че танка е даден такъв какъвто служи на Голанските възвишения а не в учебния център. Каква е разликата? Ами танковете служещи на Голанските възвишения вместо 2х7,62мм картечници носят само една а другата е заменена с 40мм гранатомет, а в кита е даден точно гранатомета.

Comment

Още един полезен съвет: стените на съндъщите в задната част на корпуса са от алуминии, и трябва да са боядисани в съответния цвят, а не в основния както е дадено в инструкцията. Освен това би било хуваво да е фотоецван ама такива в БГ няма,може да пробвате да го пробиете с бургиика, ама с най-тънката с която аз разполагам-о,1 мм пак е доста дебела, пък и предвид че не се вижда много....

Comment

albireo написа

Comment

Working...
                                X