Пак тия глупости за числеността на прабългарите ... абе спрете се бе хора, замислете се малко!
Аз например мисля че съм българин, със славянска кръв. А като слушам как някой плюе по славяните по такъв начин, започвам да се чудя, да не страда от някакви комплекси по въпроса.
Боя се, че "40%" не може по какъвто и да е начин да се нарече число или да се съотнесе към 25-30 хил. души. Колко са били е съвсем невъзможно да се докаже. Колкото до произхода, мисля че като се има предвид откъде идват е ясно, че са тюрки ... а и да не са, какво толкова? В смисъл, вече сме това, което сме.
Кръстоносците не са били преселващ се народ. Мисля, че това е ясно. Поне за тези, които знаят какво означава думата и са надниквали поне веднъж в учебниците по история. Отвори който и да е за периода или просто пусни едно търсене в интернет да речем. Ще видиш какво означава думата.
Колкото до останалите, минавали са и още как. Именно заради това сме такава смес от всякакви народности и ако не бяха големите маси цигани (които са малко или много обособени) бих казал, че въпреки всичко сме се споили малко или много и не се делим на различни нации, а всички сме българи.
Какви славяни сме ние????!!!!!
Първо прабългарите, които съвсем не са от тюрко-алтайски произход, а са дошли от Памир са били доста по-многобройни и не са били някакви 25-30 000 души, които са се размили в славянското море, а са били около 40%.
Освен това е имало остатъци от траки, през земите ни са минавали кръстоносци - защо мислите, че има католически селища и латински имена Вакарел - Вака крава /исп/, минавали са и турци, пък и са оставали доста длъжко, черкези, всякакви - татари в Добруджа, кумани
Колкото до останалите, минавали са и още как. Именно заради това сме такава смес от всякакви народности и ако не бяха големите маси цигани (които са малко или много обособени) бих казал, че въпреки всичко сме се споили малко или много и не се делим на различни нации, а всички сме българи.
Comment