Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За славяните...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За славяните...

Четейки страниците на този форум попаднах на немалко отрицателни твърдения за качествата на славянския народ, някои от които дори бяха изпълнени с открито презрение. Поради разпокъсаният им характер реших да отворя специална тема посветена на този проблем, където всеки желаещ може да изрази позицията си. За съжаление историческата ми литература е прекалено оскъдна за да определя дали има славянски черти в съвременната българска нация, но не мога да разбера защо някои хора считат този народ за недостоен да бъде поставен наравно с нас, българите. С други думи открито изразявам своето несъгласие с подобен тип отношение.
    Truth will save the world

Напълно те подкрепям в това твое начинание. Още повече, че вярвам, че ние българите сме в много голяма степен славяни. Поне за себе си съм сигурен .

Comment

Ха! Славянин със славянин! :lol: :lol: :lol: :lol:

Но като цяло, в самото начало на тази дискусия има скрито послание относно славяните - "...ТОЗИ народ... НАС българите..." Прикрит привърженик на теорията, ча българите са нещо извън славяните, различно :lol:
      На нож!

Comment

в интерес на истината "анти-славянски" изказвания е имало от буквално не повече от 2-3 души (дори не мога да се сетя за 3тия...)

така че не смятам че съществува някакъв проблем
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

да, естествено. основните съставни части на българския народ са , както знаем, славяните и прабългарите, при числено превъзходство на първите. абсолютно не разбирам защо някои отричат славяните и защо в някои публикации може да се срещне отрицателен тон относно славянството. отдавам го на стремежа за някакво криворазбрано приближаване със Запада и на липсващи фрагменти от мозъчната кора.
          "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
          Wette

Comment

Както казват византийските извори за славяните "крадлив и въшлив дребен народ"
            Да не забравяме също така, че куманите са били високи, стройни хора с руси коси и сини очи.
            Не случайно Калоян се жени за куманка!
            Според съвременниците тя е била най-красивата жена в света!
            Това го написах, за да не продължаваме да твърдим за славянският си произход.
            Тук на Балканите са минали толкова етноса, че е невъзможно да бъдат изброени.
            не е важно какъв си, важното е какъв се чувстваш.Това значи ли, че след като баба ти и дядо ти са чехи, но майка ти, баща ти и ти сте родени и отраснали в България си чех?
            Аз се Гордея с Българският си произход! Не със славянският с БЪЛГАРСКИЯТ
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Что, до меня, то я одинаково горжусь и тем ,что Русский, и тем, что Русские - славяне.
              Хотя конечно Русские , как и Болгары не чистые славяне, но...
              Как-то душу немного греет, что есть еще где-то братаны.
              А то, что говорят (или говорили) про славян плохое- да на это плевать.
              (Из классики, Чацкий:" А судьи кто?..." .)
              "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Напълно съм съгласен с парабелум, толкова раси са минали оттук, такава мешавица е наставала, че едва ли има 4чист" славянин, или "чист" ариец. мисля, че тези тези - дали сме братя-славяни или траки, потомци на ариййски племена и т.т. имат само политически характер и нищо общо с грубата реалност - "чистотата" на расата е понятие, отмряло окончателно преди около петстотин години.....та според мен - ние сме славяни, колкото ирландците - келти или англичаните - англи, сакси или нормани.
                "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Какви славяни сме ние????!!!!! :? :!: Първо прабългарите, които съвсем не са от тюрко-алтайски произход, а са дошли от Памир са били доста по-многобройни и не са били някакви 25-30 000 души, които са се размили в славянското море, а са били около 40%.Освен това е имало остатъци от траки, през земите ни са минавали кръстоносци - защо мислите, че има католически селища и латински имена Вакарел - Вака крава /исп/, минавали са и турци, пък и са оставали доста длъжко, черкези, всякакви - татари в Добруджа, кумани
                  П.В.

Comment

извинение

Съмнявам се, че идва от испанския...
                    "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                    нека четат пред вратите
                    нашата памет остъклена
                    с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Национализмът

Няма никакво скрито послание! Ако съм ви объркал с думите "НАС БЪЛГАРИТЕ" съжалявам, грешка по недоглеждане.
                      Truth will save the world

Comment

Пламене, някакви аргументи в подкрепа на твърденията ти? Защото така ще излезе, че сме потомци на кръстоносците, а?
                        Съгласен съм с Рамблер и Парабелум и участвам в подобна дискусия именно защото някои хора всячески се опитват да извадят какъвто и дабило славянски елемент от генезиса на българите. А защо? Явно много се срамуват и ненавиждат славянството по някакви причини.
                        Очевидно сме смесица от най-различни народности, минавали и заминавали от тук. Но някои се опитват да твърдят, че едва ли не сме същите многобройни прабългари, дошли от Азия по тези земи. А доказателства за въпросната многобройност - никакви. Що се отнася до мнението на византийците за славяните - хич не се учудвам. Да не забравяме, че същите тези славяни плячкосват византийските земи в продължение на няколко века и в крайна сметка ги заселват.
                        Не ми пука какви сме или какъв ни е произходът, но има един достатъчно решаващ аргумент - несъмнено езикът, на който пишем и говорим (а да не забравяме, че именно той е носителят на културата и самоличността ни) е със славянски корен и по-голямата част от думите в него са също славянски. Без съмнение, има и множество други разнообразни примеси, включително уми, които могат да бъдат идентифицирани като прабългарски, монголски и т.н. НО те са много малко. Ако трябва да си говорим честно, финландците или унгарците са много по-близко до азиатския си корен от нас. Техните езици са много сходни с монголски, например.

Comment

Аз се Гордея с Българския си произход! Не със славянския,
                          a - с ДРЕВНОБЪЛГАРСКИЯТ.

От друга страна, не отричам, че може да имам и славянска, и византийска, та дори и Дракулска (по майчина линия, Дракула ми е далечен роднина)... кръв в жилите си!
                          Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

хи хи хи, добре бе арийци, вие сте висши хора, на балканския полуостров няма и никога не е имало славяни. това е комунистическа пропаганда. паисий не е писал история славянобългарска, кирил и методий не създават славянската писменост. сега вече има едно нещо, с което да се гордеете.
                            "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
                            Wette

Comment

Има една книга на Петър Добре -Прабългарите, техния, произход, в нея става дума за числеността на прабългарите, писмеността им, военната им организация, правосъдие, обичаи и т.н.
                              П.В.

Comment

Working...
                              X