Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Майтапи

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ей, ама това с гърнето и фекалиите ме разби.
    Този Моллов е тъп, най-тъп още по-,по-, тъп. Вижте само какъв е стилът на статията му. За по-голяма сигурност е поствам цялата.да не вземе утре да изчезне.

Нощно гърне от турско време намериха археолозите при новооткрития крепостен зид в Русе, съобщи директорът на Историческия музей д-р Николай Ненов. Съдът има две дръжки и е с височина 12 см и диаметър 18 см.
    Отвътре нощното гърне е гледжосано в зелено. Това е направено най-вероятно за да може да се измива по-лесно. Отвън е без глеч.
    Според Николай Ненов находката е запазена много добре. Подобна досега няма в Русенския исторически музей, признава директорът. Не е изключено нощното гърне да е използвал самият Мидхат паша или някой от семейството на известния управник, предполагат археолозите.
    При изкопни работи за строеж на хотел на Министерството на отбраната в двора на военния клуб в Русе през миналата седмица строителите попаднаха на стена от постройка. Зидът е с дебелина 1,40 м и запазена височина 1,30 м. В лицевата си част е бил изграден от добре обработени варовикови блокчета, а между тях от необработени камъни, споени обилно с бял хоросан.
    Откритите архитектурни останки се намират в централната част на античната крепост Сексагинта Приста, обявена за паметник на културата. Характерът на градеж, значителната дебелина на зида, местоположението на сградата спрямо откритите и консервирани до момента останки от постройки в чертите на крепостта, както и керамичният материал, събран от подовото ниво, показват, че откритите архитектурни останки се отнасят до внушителна обществена сграда.
    Както е известно, именно Мидхат паша налага Русе като главен град на Дунавския вилает. Амбицията му да го европеизира води до радикални промени в строителството, особено с новите административни сгради в центъра на града. Огромната работа по модернизирането на Русчук и на целия Дунавски вилает впечатлява самия султан Абдул Азис, който лично пристига да види стореното. Почти цялото население на града излиза да посрещне високия гост.
    Скоро името на Русчук се появява на страниците на европейските вестници. Унгарският пътешественик Феликс Каниц неслучайно пише: "Що се отнася до архитектура, паваж, осветление и чистота, този град нито с Гюргево, нито с новостроящия се Белград би могъл да се надпреварва, защото то е все едно истинска красавица да се сравнява с някоя, намазана с белило и червило."

Накрая ме кефи изказването на Феликс Каниц за Русе.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Той Феликс Каниц е не само пътешественик ами и добър художник преди всичко ама вестници и всякакви такива медии които пишат за всичко...

А ти Parabellum чете ли коментарите в за тази статия във форума където я бяха пуснали най-първо - уф забравих къде беше ама те бяха много забавни.

Comment

Последната планета от системата всъщност беше доста голяма група от
        планети. В средата се мъдреше един газов гигант, в чиито вид имаше нещо
        гръцко, около него обикаляха две планети - едната приличаше на Земята,
        хранена със стероиди, а другата, по-малка, имаше доста силициев (или
        силиконов - зачуди се принцът) вид. Последната, най-далечна, сякаш
        току-що присъдединила се планета от системата беше синя, съвсем като
        планетата-половинка, но върху нея имаше надраскан знак, който приличаше на
        емблемата на Макдоналдс, и тя фучеше наоколо, сякаш искаше да впечатли
        всички с бързината си.
        Малкият принц реши да се насочи към земноподобната планета. Още когато
        навлизаше в атмосферата, го посрещна едно триумфално ТА-ДАА!!! На
        повърхността го имаше само един посрещач, който каза:
        - Добре дошли на Planetium, първата планета от системата PlaNT. Аз ще
        бъда вашият гид. Следвайте ме.
        Малкият принц не успя да възрази, че не се нуждае от никакъв гид, защото
        беше буквално повлечен към близкия град.
        Градът никак не приличаше на град, защото се състоеше само от офиси. Във
        всеки офис имаше по четири джуджета, които трескаво правеха гъбки,
        фиданки, хълмчета и водопади, плажове, палми и голи туземки, а и на
        четирите стени на офиса беше закачен един и същи портрет на някакъв млад
        тип с очила, пуловер и самонадеяна усмивка.
        - Кой е този? - попита Малкият принц.
        - Ще те отведем при него - отвърна гидът - и ще разбереш.
        В центъра на града имаше огромен парк, в него - огромна вила, зад нея -
        огромен басейн. Посред басейна плуваше надуваемо бюро, а на него седеше
        типът от портретите и бясно попълваше чекове - на всеки чек пишеше една
        единица, подписваше се със замах, късаше го и го хвърляше на
        счетоводителите, които, маскирани като акули, бяха навсякъде в басейна.
        - Здравей - покашля се Малкият принц.
        - О, здравей - отвърна типът.
        - Кой си ти? - попита Малкият принц.
        Видимо заинтригуван, очилатият тип скочи иззад бюрото, загуби
        равновесие, цопна във водата, доплува до брега, излезе до Малкия принц и
        го заоглежда от всички страни.
        - Ама ти наистина ли не ме познаваш? - попита.
        - Не - отвърна Малкият принц.
        - Тук ще се търкалят глави на рекламни агенти! - изкрещя очилатият към
        околните дървета. Короните им се разклатиха и от всяко дърво паднаха
        две-три отрязани глави и се затъркаляха панически по-надалеч от
        басейна.
        - Аз съм Гил Бейтс, най-преуспяващия планетолог, който някога се е
        раждал, и бях казал на тия некадърници да няма човек в Галактиката,
        който да не ме познава по-добре от чичо си! А ти кой си?
        - Аз съм Малкият принц - каза Малкият принц и си помисли, че ако смята
        да продължава със странстванията си, няма да е зле да си приготви
        табелки със стандартните реплики.
        Към двамата се дотича оплешивяващ човек на средна възраст с вид на
        специалист по маркетинг и каза:
        - Гил, открихме малка групичка планетолози в астероидния пояс, които
        отказват да прекратят работата по прехвърлянето на техния модел водопад
        за PT/2. Какво да правим?
        - Както обикновено - обстрелвайте ги със златни кюлчета, докато се
        предадат. Ако не помогне, говорете с жените им.
        - Ти си гений, Гил! Такова мъдро бизнес-решение светът не познава -
        извика специалистът по маркетинг и заприпка обратно към вилата.
        Малкият принц се сети какво му се струваше чудно в чековете и попита:
        - Ъъъъ, господин Бейтс, защо всички чекове, които подписвахте, бяха за
        един долар?
        Гил Бейтс се усмихна самонадеяно и заприлича на портрета си.
        - Аз просто винаги оставям бизнес-партньорите си да попълват нулите,
        момчето ми. Ако правиш така, бизнесът ти никога няма да пропадне!
        - А, ъъъъ, господин Бейтс, защо сте толкова богат?
        - Ами, момчето ми, много просто. Аз правя най-хубавите птички във
        Вселената. Обаче моите птички живеят само в моите дървета, които пък
        растат само на моята пръст, разстлана само на моито планети. И хората
        всъщност ми дават чекове с една двойка и ме оставят аз да попълня
        нулите. Ъъъъ, момчето ми, искаш ли една птичка?
        Малкият принц панически се втурна да бяга, но тревата се надигна и
        оплете глезените му, лалетата с протегнаха и опънаха ръката му, мравките
        го ужилиха и той стисна пръсти, откривайки в тях писалка, и преди да
        разбере какво става, вече беше подписал договор за закупуване на птичка.

Когато се върна на планетата си, там го чакаха стотина кашона с надписи
        "Чупливо" и "Това да бъде отгоре". На първият кашон пишеше
        "PlaNT 1/132: изкопай дупка, пусни това семе в земята и кажи SETUP".
        Малкият принц се поколеба малко и направи това, което му казваше кашона.
        След няколко дни тераформирането беше завършило и планетата изглеждаше
        *почти* като едно време, само че всяка сутрин при изгрев под слънцето се
        появяваше надпис Microsphere Corporation.
        Освен това се въртеше три пъти по-бавно от преди.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Вижте най-отдолу на страницата.

Comment

Ами какво се учудваш ... наистина обаче си го сложил на точното място - това си е само за секцията "хумор". Явно има още твърде много объркани души по нашите земи ...
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Воланд доста се чудих дали да го сложа в "Майтапи" или да направя тема "Трагедия" в която да слагам всички глупости които чувам. Мисля че тя ще надмине стократно по брой мнения "Майтапи".

Comment

Е, за майтапи си е. Виж сериозното, намръщено лице на Волен Сидеров лепнато над форума. Толкова забавна личност беше и един (може би бивш) директор на БТА, чието име ми убягва в момента. Излъчването и на двамата беше като на африкански диктатор.
                Тези хора там явно си мислят, че за да се докажеш като български патриот трябва непременно да плюеш по съседните нам държави, абсолютно задължително да мразиш евреите и да отричаш жертвите им през ВСВ. Да си скинар явно също помага.
                Не това обаче е доказателство за патриотизъм. Не да се руши и мрази, а да се гради. Карай, няма смисъл да се водим по забележките към нас във всяко форумче, което се е пръкнало из нета. В края на краищата създаването на форум вече е относително лесен и бърз процес.
                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Цитатчета от споменатата тема. Наистина с големи веселяци в тоя форум - явно трябва да го посещавам по-често.

"Питай го дали знае, че Сюлейман паша е осъден от ТУРСКИ СЪД след войната! И дали знае, че същият е евреин, преименувал се от Соломон на Сюлейман, т.е. той САМИЯТ е направил избора си..."

мдам, световната еврейска конспирация очевидно спира конете и в османската империя...

"в момента на студентите по история се пишат шестици когато излагат следните тези - 1.патриотизма е мръсна дума: 2.няма робство а само турско присъствие; 3.не само че няма робство а турското присъствие е изиграло благотворна ропя - обединило е балканските народи.4...5...6...7.. все в този дух. "

ясно е, че казалият тези думи не е и помирисвал исторически факултет отвътре

"Да не е глупав човека,да гледа този форум!
                  Там се беше намерил един,които се изцепи,че "ама те турците тогава са ни защитавали,защото юридически България е била нападната от Русия" хахахха щях да падна от стола когато го четох!

Освен това,в този форум пишат супер много кретени,които в мнозиниството си са национални предатели.жалкото е,че знаят историята,а я потъпкват.Да не говорим,че пиша и турци,и евреи,и какви ли не...

Съветвам посетителите на тази тема,изобщо да не удостояват с внимание форума БОЙНА СЛАВА,освен ако не ви се четат кретенизми...

П.С.Във форума все пак има няколко точни човека,които не само познават историята,но и са патриоти! За тях само уважение!"
                  това за нас се отнася...

а и в другите теми има интересни неща, като това:
                  http://www.atakabg.com/forum/viewtopic.php?t=476
                  Last edited by Longanlon; 13-12-2004, 11:26.

Comment

Мадона според писанията на ДАВИД ИЦКЕ, / КАКТО И ЕЛВИС, МЕРИЛИН И МНОГО ДРУГИ// Е ПОД ПСИХОЛОГИЧЕН КОНТРОЛ ОЩЕ ОТ ДЕТЕ И ПРАВИ ТОВА, КОЕТО И СЕ ДИКТУВА НА ПРОМИТИЯТ МОЗЪК. иМАМ СЪВСЕМ ЛИЧНИ ОСНОВАНИЯ ДА МУ ВЕРВАМ НАПЪЛНО НА ДУМИТЕ ОТПРЯК СОБСТВЕН ОПИТ. В ТАЗИ СХЕМА ВЛИЗА НАПРИМЕР И ДИАНА НО С ДРУГА РИТУАЛНА РОЛЯ.
                    ВСЕ ПАК ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ НА ПРОЗОРЛИВЦИТЕ ДА ВИДИТЕ WWW.ДАВИД ICKE.COM ИЛИ КНИГИТЕ МУ.
                    аКО ПРОУЧИТЕ ВСИЧКИ МЕТОДИ НА ПСИХОЛОГИЧНИЯ И ПСИХОТРОНЕН КОНТРОЛ, ЩЕ ВИ СТАНАТ ЯСНИ МНОГО НЕЩА, ЗАЩОТО МАСИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ СА ПОД ПЪЛНО ПСИХОЛОГИЧНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ I KONTROL.

Не се очудвам,че една жалка курва,която няма нито светоглед,нито морални ценности,може да стане еврейкса слуга.Та нали именно юдаизма позволява убииства без причина,педерастия,кражба...
                    Прав си!
                    Представете си сега всички,че мадона или есетер както й е новото име изпее някаква песен,която да пропагандира към еврейската религия.Какво ще се получи?Ще се получи така,че поне няколко хиляди човека ще станат евреи.Голяма победа за еврейството и то само от един изманипулиран човек...Сега разбирам защо съм виждал и негри евреи
                    Всъщност кой знае?Вече сигурно има хора,които заради мадона са си сложили малка шапчица...
                    OMFG!!!!!!!! Не е истина! това ще ми стане любимия форум след nazi-power.com щото него го затвориха нещо и сега няма с какно да се забавлявам.

Comment

:o:sm186::lol:
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

А навярно от тук пазарят облекло - http://www.aryanwear.com/ .
                        По моя преценка съм обективен.

Comment

Въх че противно
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Если вы встретили пьяного Санта Клауса-значит это Дед Мороз!
                            "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

К'во правят хората, а?
                              Attached Files
                              Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                              СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                              НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                              СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

A na мене халфтракът ми харесва, освен да си взема една жигула за 50 лева и да си направя подобен?

Comment

Working...
                                X