Тук става малко като "Империята отвръща на удара". Ясно е, че Труд и 24часа са най-купуваните вестници, но лично предпочитания от мен Стандарт, не им отстъпва и сега пускат серия с DVD дискове. Първия ще е стар филм с Марлон Брандо и от там нататък незнам. Само че не прочетох цялата статия и не знам дали ще бъдат безплатни, в което се съмнявам. Иначе вестника си има и електронно издание, което е + според мен. Отплеснах се, а мисълта ми беше: Да живее конкуренцията - сега като се изчерпат тези глупави идеи, заради нея може да направят по-стойностни и самите вестници, знае ли човек?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Друг повод за възмущение
Collapse
X
-
d`za написаДа живее конкуренцията - сега като се изчерпат тези глупави идеи, заради нея може да направят по-стойностни и самите вестници, знае ли човек?
Защо обаче мислиш, че идеите са глупави. Смяташ ли, че да гледаш "Опасен чар" и "Апокалипсис сега" е проява на лош вкус? Нали с вестниците все пак не се предлага новият албум на Кондьо, а стойностни филми.
Erich Von Manstein разбира се е прав във възмущението си по отношение на хора, които след 4 клас не са прочела една книга, а се редят на опашка и си взимат 4-5 екземпляра от "Името на розата" и които, ако все пак се престрашат да я прочетат ще им отнеме една година.
Аз обаче горещо приветствам инициативата на "Труд". Смятам, че всеки опит за ограмотяване е достоен за уважение и трябва да бъде поощряван. А и изданията наистина са с изключително качество. Аз самият имам близо половината от книгите и въпреки това смятам да си купя цялата поредица(само книги без безумните вестници, тъй като една приятелка пише за "24 часа"). Единственото, което не мога да разбера е защо е необходимо да ги печатат в Германия, Франция и т.н. при положение, че със сигурност и в България има необходимата материална база.Мъжът е създаден за война, а жената за отмора на мъжа от войната.
Comment
-
Книгата може да се продава само от РЕПОВЕ заедно с вестник "Труд" или "24 часа" до 1 седмица след като излезе. След това бройките, които не са се продали трябва да бъдат унищожени. Но не се знае кой съблюдава унищожаването т.е. са възможни всякакви спекулации. Най-често книгата се появява по сергиите с книги по 2 лева (стари книги на орлов мост или на славейков и ей такива места) няколко дни след като е пусната на пазара. Това както вече се обосновах е напълно незаконно. Но на кой му пука.
Comment
-
Книгата може да се продава само от РЕПОВЕ заедно с вестник "Труд" или "24 часа" до 1 седмица след като излезе.
Comment
-
Erich Von Manstein написаКнигата може да се продава само от РЕПОВЕ заедно с вестник "Труд" или "24 часа" до 1 седмица след като излезе. След това бройките, които не са се продали трябва да бъдат унищожени. Но не се знае кой съблюдава унищожаването т.е. са възможни всякакви спекулации. Най-често книгата се появява по сергиите с книги по 2 лева (стари книги на орлов мост или на славейков и ей такива места) няколко дни след като е пусната на пазара. Това както вече се обосновах е напълно незаконно. Но на кой му пука.
Пише ли ги тези неща в нормативен акт, че да е незаконно?
Не виждам какво незаконно има, някой продавач на книги да си купи няколко вестника (с книгите) за 8,50 или колкото там струва и после да ги продава за 10 лв. Те вече са станали негова собственост и той може да се разпорежда с тях както намери за добре.If you believe everything you read, better not read.
Japanese Proverb
Comment
-
Защо не питате Тошо Тошев ВАЦ или там който го прави това? Аз просто ви казвам как стоят нещата.
Омето си има издание от 80те
лолита от 90те повечето от книгите са издавани вече и при правилно търсене може да си ги намерите два пъти по евтино от цената на която излизат новите издания. Така, че няма проблем.
Comment
-
Освен първото издание от 80-те, "Името на розата" има и съвсем ново издание, което е част от поредицата на "Бард", които издадоха всичко на Еко през последните две години.
Прав си, че повечето от книгите могат да бъдат намери по кашоните в София за по 4-5 лева, но въпросът е дали не си заслужава да дадеш още малко пари и да си вземеш перфектно издание, с бяла хартия и твърди корици, вместо поразръфано и с пожълтели страници. Като казвам това напълно осъзнавам, че важното в една книга е текстът, но все пак...Мъжът е създаден за война, а жената за отмора на мъжа от войната.
Comment
-
Виж сега, това ти го казвам като човек маниак на тема издания (събрани всички издания на "Швейк" и почти всички на "Златния телец" и "12те стола") - изданията на бард няма да си ги вземам, защото не ми се дават 25 лева за нещо, което имам в идеално състояние от 80те. Просто няма смисъл. Иначе да - издадоха ги 4те най-известни книги на Еко с твърди и меки корици и не е лошо изданието, но хайде няма нужда.
И какво му е перфектното на новото издание - шрифта е повече от ужасен. Ако исках да си вадя очите щях да си взема Шогун който е на три метра от мен в момента - еднотомното издание, което се продава заедно с микроскоп, защото иначе не може да се прочете с невъоръжено око.
Comment
-
Thanatos написаВ едно нещо си прав - конкуренцията е хубаво нещо.
Защо обаче мислиш, че идеите са глупави. Смяташ ли, че да гледаш "Опасен чар" и "Апокалипсис сега" е проява на лош вкус? Нали с вестниците все пак не се предлага новият албум на Кондьо, а стойностни филми.
Erich Von Manstein разбира се е прав във възмущението си по отношение на хора, които след 4 клас не са прочела една книга, а се редят на опашка и си взимат 4-5 екземпляра от "Името на розата" и които, ако все пак се престрашат да я прочетат ще им отнеме една година.
Аз обаче горещо приветствам инициативата на "Труд". Смятам, че всеки опит за ограмотяване е достоен за уважение и трябва да бъде поощряван. А и изданията наистина са с изключително качество. Аз самият имам близо половината от книгите и въпреки това смятам да си купя цялата поредица(само книги без безумните вестници, тъй като една приятелка пише за "24 часа"). Единственото, което не мога да разбера е защо е необходимо да ги печатат в Германия, Франция и т.н. при положение, че със сигурност и в България има необходимата материална база.
П.П. Продажбата на книгите извън Реповете наистина е незаконно, основно заради правата над издаването и разпространението им. Ама няма кой да хване "престъпниците" и да ги съди. И Слава Богу, иначе нямаше от къде да се снабдявате с евтини книги /ех, защо не живея в София.../Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...
Comment
Comment