О да. Българинът чете. Чете така, че ми е.... майката от четене. сега е 8.20 ч. Отидох на 10 места където се продават вестници и исках да си взема "Труд" или "24 часа" с "Името на розата" обаче всички много усмихнато и доволно ми обясняват, че са свършили още в 6. И как няма да са усмихнати! Обясняват ми че са взимали по 5 броя!!! И да как няма да свършат. Ей българино, ако не видиш ти далаверата кой ще я види. Превърнахте не ЧЕТЕНЕТО, а КУПУВАНЕТО и ПРЕПРОДАВАНЕТО още същия ден в шибан ужасен бизнес.Книгата още днес ще се появи на "Славейков" за 20 кинта обаче ае да видим коя ще си я купи. Няма да съм аз. Обясняват ми доволните продавачи как свършила обаче пред очите ми подават договорени броеве. Айде да видим тия които са я взели по 5 пъти ще си купят ли пет пъти Бъроуз Камю Сартр и т.н.??? Ще си я купят ли ПОНЕ ВЕДНЪЖ? Не. Защото няма да е на далавера. Четенето в България ще стане нещо повече от лукс именно когато не се случват такива работи. Аз не се притеснявам - имам я книгата от старото издаине в "Избрани романи". Просто ми е болно и гадно когато хора, които няма да я прочетат се възползват от ситуацията. И е изгодно за всички. И вестниците си продават тиража до дупка. И продавачите също.
Синоним за "българска работа". Ае ще видим следващата седмица кой ще си купи "Доктор Живаго" щото няма да съм аз.
Благодаря за вниманието
Синоним за "българска работа". Ае ще видим следващата седмица кой ще си купи "Доктор Живаго" щото няма да съм аз.Благодаря за вниманието

Comment