О да. Българинът чете. Чете така, че ми е.... майката от четене. сега е 8.20 ч. Отидох на 10 места където се продават вестници и исках да си взема "Труд" или "24 часа" с "Името на розата" обаче всички много усмихнато и доволно ми обясняват, че са свършили още в 6. И как няма да са усмихнати! Обясняват ми че са взимали по 5 броя!!! И да как няма да свършат. Ей българино, ако не видиш ти далаверата кой ще я види. Превърнахте не ЧЕТЕНЕТО, а КУПУВАНЕТО и ПРЕПРОДАВАНЕТО още същия ден в шибан ужасен бизнес.Книгата още днес ще се появи на "Славейков" за 20 кинта обаче ае да видим коя ще си я купи. Няма да съм аз. Обясняват ми доволните продавачи как свършила обаче пред очите ми подават договорени броеве. Айде да видим тия които са я взели по 5 пъти ще си купят ли пет пъти Бъроуз Камю Сартр и т.н.??? Ще си я купят ли ПОНЕ ВЕДНЪЖ? Не. Защото няма да е на далавера. Четенето в България ще стане нещо повече от лукс именно когато не се случват такива работи. Аз не се притеснявам - имам я книгата от старото издаине в "Избрани романи". Просто ми е болно и гадно когато хора, които няма да я прочетат се възползват от ситуацията. И е изгодно за всички. И вестниците си продават тиража до дупка. И продавачите също. Синоним за "българска работа". Ае ще видим следващата седмица кой ще си купи "Доктор Живаго" щото няма да съм аз.
Благодаря за вниманието
Благодаря за вниманието
Comment