Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гордеете ли се че сте българи?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ramazai написа
    Горд съм че съм потомък на токова много национални герой умряли за Бялгария.
    И в заключение бих цитирал Ив.Базов.
    а с БЪЛГАРСКИЯ си правопис гордееш ли се? прочете ли последните две страници от темата, преди да се включиш в дискусията? защото напоследък се обсъжда въпроса не дали, а трябва ли да се гордеем, че сме българи и защо.

Comment

Longanlon написа
      Ramazai написа
      Горд съм че съм потомък на токова много национални герой умряли за Бялгария.
      И в заключение бих цитирал Ив.Базов.
      а с БЪЛГАРСКИЯ си правопис гордееш ли се? прочете ли последните две страници от темата, преди да се включиш в дискусията? защото напоследък се обсъжда въпроса не дали, а трябва ли да се гордеем, че сме българи и защо.
      Виж кво недей ми прави такива тъпи забележки мислиш, че не знам как се пише БЪЛГАРИЯ или Иван Вазов.А? Просто в повечето случай пиша на Български с латински букви, а сега сам на фонетичен и понякога натискам грешна буква, а след това не си проверявам текста за грешки просто го пращам.То и за това има бутон"ПРОМЕНИ" а не да си променяш мнението.

Comment

...

заядох се не заради правописа ти, макар да го използвах за повод, а заради лозунгите, с които си послужи в мнението си. просто дискусията по въпроса тече по съвсем различен начин и намесването ти ми дойде малко изневиделица.
        въпросът следният: да каже, че се гордее може всеки, но да обясни защо - твърде малко хора, а още по-малко имат с какво. именно това е целта на темата, мисля.

Comment

Re: .

Ramazai написа
          Просто разни тъпи хора ни карат да се чустваме поребени.И да не си спомняме за Златния век и хиляди причини да се наречем Българи.
          За мен странното (да не пиша страшното) е че повечето ми съвременници гледат назад към миналото, за да открият "Златният век" (в повечето случай митичен, като всичко златно), който да им даде самочувствие за да живеят някак живота си в своето съвремие. Вместо погледът им да е отправен към настоящето и да виждат някакъв по-обър "век" пред себе си (айде, да не е златен и на челичен съм съгласен ). Не е хубаво когато миналото се пръвръща в място за бягство или търсене на утеха.
          Как очаквате нещо да се подобри така?

Comment

същото съм казвал много пъти!
            и това е една от причините да не харесвам националистите - повечето откриват величието на страната ни в миналото, а не в бъдещето и!

Comment

Прочетох темата и се хванах за главата :?

За да се гордеете, че сте българи, първо си отговорете на няколко въпроса:

1. Какво означава думата- народ?

2. Роднините ви, какви са?

3. Забравихте ли "клиширания" завет на хан Кубрат?

4. Ако, не се гордеете, че сте българи- тогава какви сте?

Става въпрос за оцеляване. Все така си мисля.

Въпреки, че слушам метал, много обичам и българският фолклор.
              На входа на читалището в град Елин Пелин има две големи паметни плочи на загинали от село Новоселци от 1912 до 1918.

ЗА КАКВО СА МРЕЛИ ТЕЗИ ХОРА
              Bellum Omnium Contra Omnes

Comment

казваш, че си прочел темата. имайки пред вид отговора ти, силно се съмнявам. а дори да си я прочел, очевидно нищо не си схванал от водените в нея дискусии.

Comment

Наистина за да се гордееш че си българин трябва да си допринесъл с нещо за тази държава и не да гледаш в миналото, в което все пак не виждам нищо лошо. Трябва да се почне от най-малкото примерно аз вече на няколко пъти съм казвал че се гордея че съм българин, защото си пазя страната чиста като си хвърлям боклуците в кошчетата, помагал съм на стари хора да пресичат улицата,плащам данъци, дори и бих се бил за нашата родина (все пак мисля да ставам професионален войник) и др. работи от по дребен род. Знам че за някои това е смешно но трябва да се почне от дребните работи и е вярно че трябва да гледаме повече в бъдещето от колкото в миналото. И първото нещо с което ми идва да се гордея че съм българин в наше време е нашата красива родина.
                  Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Нищо смешно няма в това, Шеленберг - общо взето и аз горе-долу за това говоря. Почва се (и се свършва) именно с малките неща, които са достъпни за всекиго всеки ден. А великите подвизи са отделен въпрос, но не те са най-важни (макар определено да имат своето място в цялостната картинка).

Comment

Струва ми се, че подтикът да се гордееш, че си част от някакво цяло е присъщ на неуверените в себе си хора.
                      "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

подобен подтик е присъщ на абсолютно всички хора, малко или много (тъй като човекът, учи се първата лекция по социология, е социално животно и това му е заложено на инстинктивно ниво) и единствено от мисленето/липсата му зависи от какво цяло да се гордееш че си част и с какво. и все пак рамблер го заби в десетката - силата на стадото е по-голяма и само силните (духом) се осмеляват да се отделят от него. все пак природата е по-силна от тях и те образуват своеобразни малки стада на силните...

Comment

Working...
                        X