Ramazai написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гордеете ли се че сте българи?
Collapse
X
-
Longanlon написаRamazai написаГорд съм че съм потомък на токова много национални герой умряли за Бялгария.
И в заключение бих цитирал Ив.Базов.
Comment
-
...
заядох се не заради правописа ти, макар да го използвах за повод, а заради лозунгите, с които си послужи в мнението си. просто дискусията по въпроса тече по съвсем различен начин и намесването ти ми дойде малко изневиделица.
въпросът следният: да каже, че се гордее може всеки, но да обясни защо - твърде малко хора, а още по-малко имат с какво. именно това е целта на темата, мисля.
Comment
-
Re: .
Ramazai написаПросто разни тъпи хора ни карат да се чустваме поребени.И да не си спомняме за Златния век и хиляди причини да се наречем Българи.
Как очаквате нещо да се подобри така?
Comment
-
Прочетох темата и се хванах за главата :?
За да се гордеете, че сте българи, първо си отговорете на няколко въпроса:
1. Какво означава думата- народ?
2. Роднините ви, какви са?
3. Забравихте ли "клиширания" завет на хан Кубрат?
4. Ако, не се гордеете, че сте българи- тогава какви сте?
Става въпрос за оцеляване. Все така си мисля.
Въпреки, че слушам метал, много обичам и българският фолклор.
На входа на читалището в град Елин Пелин има две големи паметни плочи на загинали от село Новоселци от 1912 до 1918.
ЗА КАКВО СА МРЕЛИ ТЕЗИ ХОРАBellum Omnium Contra Omnes
Comment
-
Наистина за да се гордееш че си българин трябва да си допринесъл с нещо за тази държава и не да гледаш в миналото, в което все пак не виждам нищо лошо. Трябва да се почне от най-малкото примерно аз вече на няколко пъти съм казвал че се гордея че съм българин, защото си пазя страната чиста като си хвърлям боклуците в кошчетата, помагал съм на стари хора да пресичат улицата,плащам данъци, дори и бих се бил за нашата родина (все пак мисля да ставам професионален войник) и др. работи от по дребен род. Знам че за някои това е смешно но трябва да се почне от дребните работи и е вярно че трябва да гледаме повече в бъдещето от колкото в миналото. И първото нещо с което ми идва да се гордея че съм българин в наше време е нашата красива родина.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
подобен подтик е присъщ на абсолютно всички хора, малко или много (тъй като човекът, учи се първата лекция по социология, е социално животно и това му е заложено на инстинктивно ниво) и единствено от мисленето/липсата му зависи от какво цяло да се гордееш че си част и с какво. и все пак рамблер го заби в десетката - силата на стадото е по-голяма и само силните (духом) се осмеляват да се отделят от него. все пак природата е по-силна от тях и те образуват своеобразни малки стада на силните...
Comment
Comment