Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гордеете ли се че сте българи?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Тази тема винаги ме е човъркала отвътре и за това искам да попитам главно тези хора от форума, които не живеят в България (и тези в България разбира се) гордеете ли се че сте българи?Защо напуснахте родината си и ще се върнете ли някога?Прославяте ли България в чужбина, ако да как?

Аз лично съм бил два пъти в чужбина и да ви кажа чесно просто ще си остана да живея в моята страна, защото когато бях в чужбина (бил съм за по един месец в Германия и Англия) просто ми беше много гадно, когато съм далеч от моите родни "камъни". :cry:
    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

а, свиква се да ти кажа, да си далече от родните камънаци Досега не съм видял някой наистина да се поболее от носталгия въпреки хилядите сърцераздирателни излияния дето съм изслушал. Повечето тъй или иначе си е само мрънкане.
    А иначе си е странно положение това емигранството - разкъсан е човек, нито едното, нито другото можеш да наречеш свое. Да се гордея не знам, пък и какво значи това - да тръгна да се тупам по гърдите болгарски ли? На тая наша типична юнащина съм се нагледал и тя определено не е на място тук. Но вътрешното ми аз си е българско, и светоглед и мислене ще си останат български винаги. Но смятам, че така е при всеки достатъчно буден човек - ако си достатъчно запознат със себе си и човешката природа въобще, трябва да ти е ясно, че собствените корени никога не можеш да ги изкорениш, за добро или лошо. Чуждата култура само може да те обогати, но не и да те смени. А какво и колко ще вземеш от нея си зависи само от твоята лична преценка.
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Гордея се, че съм българин и че сме имали велики личности, предците ни са жънали велики победи, за които светът много малко знае...
      Всеки трябва да бъде поне малко националист, патриот и гражданин на България, а не само да иска държавата да му дава пари да пие кафета по заведенията и да му плаща мобилния телефон. Чудя се на мненията, изказвани от доста хора: "Тя държавата като не се гиржи за нас... Какво си получил ти от тая държава... "
      Защо все някой друг трябва да ни върши работата, друг трябва да мисли и да взема решения вместо нас, да работи вместо нас...!??
      scharfschutze ®

Comment

Trudno mi e da se gordeq s takova neshto....poradi obektivni prichini
        Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
        [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
        きさまはしんでくださいませんか
        [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Крилов, ти гордееш ли се, че си Руснак?
          "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Не, разбира се. Това би било все едно да се гордея с ръста си или някаква друга подобна глупост. Не виждам какъв смисъл има да се гордееш с нещо, което в никакъв случай не зависи от теб самия. Мога да се гордея с определени исторически или съвременни събития, но това е нещо различно. и естествено - бих се гордял с нещо към което съм съпричастен (или в което съм участник), но тъй или инак не точно гордостта е любимото ми усещане.

Comment

не

И аз като Ам-гъл не се гордея с някаква фикция като национална принадлежност. Дори се отвращавам от криворазбран патриотизъм. Нагледал съм се на патриотари, които цитирам: "Гордея се, че ние българите от некви монголци сме станали славяни.." или "Абе според тия учени, които мислят че прародината ни е в Афганистан значи сме талибани..." Е, кажете ми щом такива са родните "патриоти" какви са националните предатели :cry:
              "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
              нека четат пред вратите
              нашата памет остъклена
              с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

i Kefim se 4e sam 40VEK A ne niakoe jivotno :o :? 8) :lol: :x :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :| :tup:

Comment

Напълно ви подкрепям, не се гордея, че съм българин, но в същото време не се и срамувам от това, в края на краищата е плод на случайност каква ще е националната ти принадлежност. гордея се с други неща, но хайде сега да не ги споменаваме...
                  "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Az se gordeq s tova koeto sym napravil za Bylgari q i Russiq
                    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                    きさまはしんでくださいませんか

Comment

и, ъъ, какво е то?
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Да какво е?! Единственото, което аз съм направил за Родината е да вегетирам...
                        "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                        нека четат пред вратите
                        нашата памет остъклена
                        с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Ами да ви кажа няма нищо лошо да се гордеете поне малко с това, че сте българи.Все пак нашата държава съществува вече малко повече от 1300 г. има ли сме силна армия, която е мачкала наред, а вие пак започвате да го обръщате темата към национализъм и патриотизъм.А за това, че нашите прадеди са дошли от Азия няма нищо лошо нали все от някъде трябва да се тръгне
                          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Originally posted by "Hainz Guderian"

Да какво е?! Единственото, което аз съм направил за Родината е да вегетирам...
                            Всичко зависи само от теб и никой друг. Можеш да направиш много неща, стига да искаш.
                            Успехи! :tup:
                            scharfschutze ®

Comment

8) Ако наистина се интересувате от обществената дейност с която съм се занимавал и с която отново се занимавам ....ще разкажа с удоволствие

请您死在地狱般的阵痛
                              きさまはしんでくださいませんか

Comment

Working...
                              X