Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гордеете ли се че сте българи?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За националите ще кажа че какъвто е футбола у нас, такъв ще е и националния ни отбор, като имате предвид че много малко играчи играят във водещи отбори в чужбина.Те играчите ни в нашето първенство за цял сезон играят само 5-6 истински мача и после искаме да имаме силен национален отбор, та това е за националите.

Иначе Гудериан просто те усещам че делиш столичани от провинциалисти, което е тема на друг разговор. Пък и не можеш да кажеш кой с точност руши градинката дали е софиянец или провинциалист. Аз лично никога не съм правил такова деление макар че просто софиянците просто ме дразнят с това че много се надуват без никакво покритие. А колко софианци казват че са такива, а всъщност не са, защото неговите родители са се преместили в София по простата причина че има повече възможности за работа. Абе нещо като американците които се мислят за такива, а всъщност не са, защото истинските американците са индианците.

където няма да виждам менеподобни мутри и най-сетне ще видя хора тачещи себе си...
    Защо мислиш че тук няма тачещи себе си хора?
    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Иска ли питане брее . Горд съм че съм БЪЛГАРИН, горд съм че съм син на велико племе.Горд съм че съм потомък на токова много национални герой умряли за Бялгария.
      И в заключение бих цитирал Ив.Базов.
      "Българио за тебе те уряха
      една бе ти достойна зарад тях
      и твойто име само кат мълвяха
      умираха без страх."

Comment

мъдрости

az spomenah 4e se gordeq ,4e sam bylgarin,no vuprosut e dali sme dostoini da se nari4ame bulgari.Sokrat e kazal "ne e gruk tozi koito misli 4e e po rojdenie gruk,a tozi koito e doprinesul za razvitieto na stranata"
        уважавай смелите,те са солта на земята

Comment

taka e ne e vuprosa samo da se biem v gurdite bulgari sme gordi sme ot tova no i da pravim kakvoto mojem za rodinata
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Shelenberg написа
            Иначе Гудериан просто те усещам че делиш столичани от провинциалисти
            Под "провинциялист" намам предвид "човек, раждан на село". "Провинциялист"-а е дума означаваща точно тези индивиди, които се изтъкват със софийското си гражданство и се мислят за по-горно качество хора. А иначе си прав софиянците навсякъде се имат за бамбашка, но все пак и аз съм прав, е, поне донякъде...
            "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
            нека четат пред вратите
            нашата памет остъклена
            с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

11 страници - как още не сте я направили "Важна тема"???!!!

Comment

Защоте не е важна :twisted:
                "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                нека четат пред вратите
                нашата памет остъклена
                с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Всъщност напротив - струва ми се че темата е важна и тепърва ще става все по-важна. Тя е свързана с много по-важни въпроси като бъдещето на България, емиграцията и прочие.

Comment

Плащам ли си данъците в България.За мене казвам ДА.А това 4е не съм Васил Левски,Колю Фичето и хиляди имена хиляди на велики Българи ме прави горд.

ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

О, майко моя, родино мила,
                    защо тъй жално, тъй милно плачеш?
                    Гарване, и ти, птицо проклета,
                    на чий гроб там тъй грозно грачеш?

Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,
                    затуй, че ти си черна робиня,
                    затуй, че твоят свещен глас, майко,
                    е глас без помощ, глас във пустиня."

Плачи! Там близо край град София
                    стърчи, аз видях, черно бесило,
                    и твой един син, Българийо,
                    виси на него със страшна сила.

Гарванът грачи грозно, зловещо,
                    псета и вълци вият в полята,
                    старци се молят богу горещо,
                    жените плачат, пищят децата.

Зимата пее свойта зла песен,
                    вихрове гонят тръни в полето,
                    и студ, и мраз, и плач без надежда
                    навяват на теб скръб на сърцето.

"Обесването на Васил Левски" е последната песен на Ботев. Създадена е вероятно към края на 1875 г., защото не е включена в "Песни и стихотворения". Напечатана е в "Календар за 1876 година" под образа на Васил Левски.
                    Ботев е ценял извънредно високо личността и революционната дейност на Васил Левски. Той е познавал добре Апостола.

Да живее БЪЛГАРИЯ :!: :!: :!:

Comment

velik e na6iq voinik
                      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Просто разни тъпи хора ни карат да се чустваме поребени.И да не си спомняме за Златния век и хиляди причини да се наречем Българи.

Comment

Аз пък все си мисля, че просто е по-лесно така. Да прехвърляш вината за трудния си живот върху нещо много неясно дефинирано, върху което уж нямаш никакво влияние.
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

И освен това никой не забравя Златния век. Но за жалост в Мрачното днес нямаме с какво да се гордеем, освен с това, което ние сами и сега сме направили за нашата родина. А то е малко...
                            В наши ръце е отново да издигнем България. Но това няма да стане ако само въздишаме умилено по това, какво са направили нашите пра-пра-прадядовци.
                            XV mile the sea brode is
                            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

"О ти неразумни юроде що се срамиш да се наречеш Българин"
                              И мисля че никой не въздиша с умиление просто си спомняме кои сме ние от къде сме дошли и какво са направили нашит деди за България и да се опитаме да ги настигнем даже и да ги задминем.

Comment

Абсолютно!
                                Но все пак ние трябва да действаме според условията, които царят сега, не според тези отпреди век и половина. Никой не иска от нас сега саможертвата на Ботев. По-скоро се иска тежката, но постоянна работа за създаване на българска култура на Паисий, който така добре цитираш.
                                XV mile the sea brode is
                                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Working...
                                X