Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гордеете ли се че сте българи?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Давай,давай нямам търпение да разбера.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Originally posted by "rambler"

Напълно ви подкрепям, не се гордея, че съм българин, но в същото време не се и срамувам от това, в края на краищата е плод на случайност каква ще е националната ти принадлежност. гордея се с други неща, но хайде сега да не ги споменаваме...
      Ако говориш за това, за което аз сещам, то ти си го споменал на доста видно място :lol: :lol: :lol:
      Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Значи виждам тук какъв нихилизъм е обзел постоянната аудитория.
        Всички се срамуват от произхода си "Пази Боже сляпо да прогледа"

Аз пък се гордея че съм [/siz]
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Браво, Parabellum[/siz]
          Само така!
          scharfschutze ®

Comment

аз лично не обичам думата "гордост", а псевдопатриотичното "тупане в гърдите" ми е смешно. Истинския патриотизъм се вижда в делата, не в празни фрази като "гордея се че съм тва и тва".

Виж, ако бяхте поставили въпроса като "бихте ли искали да се родите в друга държава" бих отговорил с "не".
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Originally posted by "Parabellum"

Значи виждам тук какъв нихилизъм е обзел постоянната аудитория.
              Всички се срамуват от произхода си "Пази Боже сляпо да прогледа"

не знам какво четеш но аз въобще не видях нищо подобно. Никой не е казал че се "срамува" от произхода си
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Така излиза.
                Във всички чуждоезични форуми в Нета,при такъв зададен въпрос всички ще бъдат единодушни,че се гордеят да се нарекат било то сенегалци ли китайци

Comment

мм мисля че си позволяваш доста свободна интерпретация на думите на хората. Освен това аз участвам / съм участвал в доста чуждоезични форуми из нета и мога да ти кажа че тия които ще се бият в гърдите според това което "гордея се" означава, са предимно американци. Всички останали са на доста по-умерено мнение. "Гордостта" от националната принадлежност е присъща най-вече на млади и неукрепнали нации, които имат нужда от някаква, колкото и да е химерна, идея за която да се закрепят.
                  albireo написа

Comment

Originally posted by "Imperial Friedrich"

аз лично не обичам думата "гордост", а псевдопатриотичното "тупане в гърдите" ми е смешно. Истинския патриотизъм се вижда в делата, не в празни фрази като "гордея се че съм тва и тва".

Виж, ако бяхте поставили въпроса като "бихте ли искали да се родите в друга държава" бих отговорил с "не".
                    Не става дума за тупане в гърдите, а за вътрешното чувство, за това, че си Българин.
                    Империал, ти като си в Щатите, питай някой за това какъв е. Смятам, че знаеш какво ще ти отговори.

НЕ бива да забравяме "Бойната си Слава". Дано да не остане само история.
                    scharfschutze ®

Comment

аааа за последното пък искрено се надявам да си остане само история. Ти какво, искаш още Български млади момчета да загиват на фронта ли? Да не говорим колко отвратителен е съвременния фронт. :|
                      albireo написа

Comment

Мисля, Империал най-добре го е казал. Доволен съм, че съм българин и си обичам нашата кръпка земя, но няма да тръгна да натяквам на никой колко е необикновена и единствена тя, както е обичайно за "горделивците"
                        XV mile the sea brode is
                        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

е аз смея да твърдя че съм открехнал много чужденци за това де и що е България
                          albireo написа

Comment

Originally posted by "Imperial Friedrich"

аааа за последното пък искрено се надявам да си остане само история. Ти какво, искаш още Български млади момчета да загиват на фронта ли? Да не говорим колко отвратителен е съвременния фронт. :|
                            Не искам да ме разбирате погрешно!
                            Не искам да измират български момчета!

Искам само да се възвърне духа на дедите ни, онзи, носил победи през битките.
                            Всеки трябва да има самочувствие, а не да е в стадото.
                            Това е.
                            scharfschutze ®

Comment

е, от повечко самочувствие наистина има нужда
                              albireo написа

Comment

Някъде беше казано:
                                "Национализмът е последното скривалище на страхливия".
                                "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                                нека четат пред вратите
                                нашата памет остъклена
                                с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Working...
                                X